UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Tehnikas nolietojuma procents
Autors:
bizbiz
(80.232.164.---)
Datums: 10/11/2009 09:04
Esmu izdomājis nelielu biznesu, šobrīd mēģinu izveidot nelielu biznesa plānu, lai saprastu vai nebūs krievu bizness.
Tādēļ radās jautājums par tehnikas nolietojumu procentu, ko jāskaita klāt pie preces pašizmaksas.
Skatoties būvnieku tāmes, šis procents svārstās no 10-30 procentiem, bet nekur nevaru atrast kaut kādu formulu, kā šis cipars iegūts.
Būtu labi, ja kāds varētu ieteikt kādu literatūru vienalga kādā valodā, kur teorētiski aprakstītas formulas, jo mūsu bāliņu fantazējumi uz aci man neiet pie sirds.
Pamatdarbība būtu galdniecības izstrādājumu ražošana.
Tādēļ radās jautājums par tehnikas nolietojumu procentu, ko jāskaita klāt pie preces pašizmaksas.
Skatoties būvnieku tāmes, šis procents svārstās no 10-30 procentiem, bet nekur nevaru atrast kaut kādu formulu, kā šis cipars iegūts.
Būtu labi, ja kāds varētu ieteikt kādu literatūru vienalga kādā valodā, kur teorētiski aprakstītas formulas, jo mūsu bāliņu fantazējumi uz aci man neiet pie sirds.
Pamatdarbība būtu galdniecības izstrādājumu ražošana.
Re: Tehnikas nolietojuma procents
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 10/11/2009 10:43
Liekas, ka oficiāli tāds jēdziens figurē tikai grāmatvedībā, visur citur būs tie paši 10-30% vai ar citiem skaitļiem. Vēl kaut kas varētu atrasties tehnikas dokumentācijā, taču tas vairāk praksei, ne grāmatvedībai.
Autors:
bizbiz
(80.232.164.---)
Datums: 10/11/2009 11:43
Es tā arī biju domājis, cik praktiski nolietojas ,piemēram, figūrzāģis
Cik stundu darbam katra iekārta ir paredzēta strādājot pareizi.
Cik stundu darbam katra iekārta ir paredzēta strādājot pareizi.
Autors:
bibriks
(217.28.52.---)
Datums: 10/11/2009 12:16
Tur nevajag nekādas gudras grāmatas. Šo nolietujuma procentu Tu vari pieņemt pats izejot no veselā saprāta. Piemēram, paņemsim akumulatora skrūvgriezi, garantijas laiks, teiksim 2 gadi (t.i. gadījumā ja noklāsies ātrāk, tiksi pie bezmaksas remonta, vai jauna). 2gadi ~= 500 darba dienas, t.i. nolietojums ir 0,2% dienā. Atliek vien izdomāt, cik dienas šis instruments tiks pielietots konkrētā uzdevuma izpildei. Var jau arī vienkāršāk - ja Tu zini, ka, teiksim, konkrētajā spainī javu var ieliet trīs reizes, un pēc tam izkrīt dibens, tad nolietojums ir jāpieņem 33% uz katru reizi :)
Autors:
zipaks
(78.84.162.---)
Datums: 10/11/2009 12:23
Profesionālai lietošanai tu vēl dabon to 2 gadu garantiju.