UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
noraso logi
Autors: Kārlis33 (85.254.150.---)
Datums: 17/11/2009 10:50

pirms paaris gadiem tika nomainiiti logi pret pakeshu logiem ( plastmasas)
Katru riitu logi ir norasojushi, vareetu teikt ljoti slapji...pat uz palodzeeem liels uudens daudzmums ,kas skaraaajies no logiem. Esmu atstaajis arii tos taa saucamajaa ziemas veedinaashanas staavoklii, bet rezultaats taads pats :( nezinu vai vainiiga ir logu kvalitaate , vai dziivokli nav galiigi ventilaacijas ...vai iespeejams ko dariit lietas labaa pasha spekiem ?? Bija doma izurbt logu raamja sturos caurumu , lai notiek gaisa apmainja

Re: noraso logi
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 17/11/2009 11:36

Ventilācijas neesamība apvienota ar nepietiekamu telpu siltumizolāciju. IMHO

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 17/11/2009 12:47

Kondensējas dēļ absolūtā gaisa mitruma attiecināta uz rūts temperatūru. Pūšot uz iekšējo rūti istabas gaisu tās temperatūra varētu nedaudz celties.

Autors: soseds2 (---.btv.lv)
Datums: 17/11/2009 20:13

Pirmo varetu ieteikt parbaudit vai dzivokli eksiste-darbojas ventilacija ti.gaisa aizvadisana prom. Ja caur logiem pieplust, tad caur kadu vietu vajadzetu tam gaisam aiziet... Vannasistabas ventilacija, virtuves..

Autors: andris00000 (78.84.157.---)
Datums: 12/12/2009 13:17

jā man arī sī problēma.... tikai privātmājā (līvanu majā) vienā istabā taisu nopietnu remontu un domāju iebūvēt ventilāciju un tad tā problēma būs atrisināta...bet nebiju vēl ticis līdz ventilācijai (istabu biju daļēji nosiltinājis) un taja istaba vairs logi nesvīst ciet.... tatad tas nozīmē ka 1)vajag labu siltumizolāciju 2) ventilāciju istabā un tādas problēmas nebūs...
Pēc manām domām celtniekiem jau vajadzēja zināt pa šo problēmas risinājumu...

Autors: tanta (95.68.4.---)
Datums: 12/12/2009 16:14

Diemžēl, standarta vienkameru (2 stiklu) paketei Latvijas klimatam ir nepietiekama siltumvadīšanas pretestība...uz iekšējaā virsmas veidojas rasas punkts.

Autors: uldisj (89.248.82.---)
Datums: 14/12/2009 09:22

Pareiza gaisa apmaiņa - ventilācija un apkure sabalansētā veidā un viss būs kārtībā. Ar vienu pašu tā saucamo ziemas vēdināšanu priekš tās gaisa apmaiņas kas ir vajadzīga cilvēkam diemžēl nepietiek.

Autors: Andris AAA (83.136.136.---)
Datums: 15/12/2009 10:48

Man tāda doma, atrauj vaļa līstes un sapūt starp stiklu un rāmi silikonu, jo tur ir pa perimetru 5mm šķirba . Kāpēc tas kondensāts nav loga/ stikla vidū, bet tieši pie rāmjiem/ līstēm, kuras tur to paketi ...... tāpēc, ka nav pienācīgi noblīvēts. Es uz vienu logu uztaisīšu šo eksperimentu, jo man tāda pati problēma, ar visu pietiekamo ventilāciju.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 15/12/2009 11:00

Andris AAA ...15/12/2009 10:48
Kondensāts pie rāmja ir tapēc, ka rāmis ir atdzisis vai izsalis stiprāk nekā loga stikls paketes vidū. Ja uz loga stikla, pie ārējās temperatūras -10 grādi un iekšējās gaisa temperatūras 20 grādi, būs 11..13 grādi tad uz līstes tev varbūt būs 4..6 grādi. Tapēc uz aukstākas virsmas kondensāts parādās straujāk nekā uz loga. Sāksi vārīt virtuvē trumuli, paceļot telpas gaisa temperatūru, kondensāts būs uz visas rūts. Ja gribi pārbaudi..

Autors: Andris AAA (83.136.136.---)
Datums: 21/12/2009 09:43

Es varbūt pārspīlēju ar silikonu daudz to vajadzēs, bet putas gan varētu sapūst, tad tas rāmis tik ātri neatdzistu.... Interesanti kā ražotāji - izplatītāji slāvē savus logus rāmjus, man piemēram 6 kameru un tolkas nekādas... man tā liekas ka problēma tanīs blīvgumijās, nav hermetiski noblīvējies, protams vārot un ar nepietiekamu ventilāciju, nepietiekamu apkuri no logu norasošanas neizbēgt, bet es tomēr ar tām putām pamēģināšu, tad došu ziņu vai bija kāds efekts . Ceru ka tie logi tecēs 1/2 mazāk....

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 21/12/2009 12:45

Loga rāmja kameru materiāls veido termisko tiltu, caur kuru tiek atdzesēta iekšējā rāmja virsma. Te rāmjos esošo kameru aizpildīšana ar putām praktiski maz ko dos. Lielāks efekts iespējams gadījumā, ja tev zem loga ir radiātori, kas silda un palodze, kas neļauj siltuma plūsmai no radiātoriem apsildīt logus ir dekoratīvu caurejošu caurumu vai restīšu iestrāde palodzē pie loga rāmja.

Autors: LaurisV (---.i-net.lv)
Datums: 21/12/2009 20:58

Fizika stāsta, ka labākais siltumizolators ir vakuums, un nākamais pēc tā ir gaiss. Kamerās jau ir gaiss, kādēļ to aizstāt ar kaut ko sliktāku?

Autors: ruukiitis (---.telekom.lv)
Datums: 22/12/2009 14:06

LaurisV.
Labāks siltumizolators pēc Vakuumu ir daudz un dažādas gāzes.
gaiss protams ar ir ok, bet tam ir jānodrošina nosacīti slēgta telpa, iespējami mazākās noslēgtos tilpnēs.
proti vate - pati par sevi nav siltu,mizolators, bet gais starp vates pikučiem gan ir.
Līdzīgi ir ar puķiku, AeRock uc gāzbetoniem. utt.
Piemēram Saulkanē ražotais Aerock ir ar lielākiem burbulīšiem nekā Igauņu brīnums, līdz ar to saulkalnes ražojums 400 mm beizumā nodrošina to pašu ko Esti puiku brīnums ar 375mm.

Autors: Zigurds T (78.84.218.---)
Datums: 27/12/2009 18:46

Tā vakuuma un gaisa siltumizolācijas efektivitāte ir attiecībā uz siltumpārvadi un konvekciju, bet vakuums radiācijai jeb infrasarkanajam starojumam nav šķērslis.

Autors: lodzinieks (78.84.132.---)
Datums: 14/01/2010 13:44

Stikla paketes starplika kas atrodas starp stikliem parasti 95% gadījumu ir no alumīnja kas strādā kā termiskais tilts un tāpēc paketei veidojas tā saucamais rāmja efekts- uzsvīdums pa perimetru... jauki būtu lietot paketi ar Thermix vai vismaz nerūsošā tērauda rāmīti kuru siltumizolēšanas spēja daudz augstāka kā alumīnijam... bet pavisam noteikti ir problēmas ar ventilāciju un siltumizolāciju, un 90% ar pareizu logu montāžu diemžēl...
Silikons un putas tur kur tām nav jābūt nodarīs vairāk kaitējuma kā labuma...

Autors: rbb (217.199.119.---)
Datums: 14/01/2010 14:35

Kārlis33
Tu esi uz pareiza ceļa, tikai neurb caurumus bet izņem kādu gumiju no loga un pārbaudi dabīgās ventilācijas kanālu. Mēgini starp telpām uzturēt atvērtas durvis.

Autors: ilgvars45 (84.237.165.---)
Datums: 23/01/2010 18:31

Ar logiem un ventilāciju viss ok! Labi meistari lika logus un ieekonomēja uz siltumizolāciju, aukstums nāk no palodzes - salst cauri zem loga. Pieliec roku un jutīsi, ka tur nāk aukstums, man tāpat bija, kad pārsiltināju zem palodzēm un ( otkosus ) logiem sānus, tagad viss OK. Meistari ieliek logu, malas nopūš ar putām, vielām pat mazi caurumiņi paliek, tad riģipsi pa virsu un viss. Un mums salst pie jauniem logiem :)

Autors: astrida (78.84.183.---)
Datums: 22/02/2010 20:21

Man arī bija ši problēma.
Ventilācija mājā bija ok.
Meklējām visādus varīantus.Pat ņēmām ārā logus un likām pa jaunu.
Sākumā likās mazsvarīgi,bet īstenībā logu tecēšana ļoti samazinājās ,kad atklājām ka zem ārējām palodzēm nav nekāda siltinājuma un zem tām ir tukšums.
Noņēmām ārējās palodzes um nosiltinājām ar vati.Tagad ir nesalīdzināmi labāk.

Autors: rbb (217.199.119.---)
Datums: 02/03/2010 10:30

Logu montāža
[www.rbb.lv]
ailes nepūtīs

Autors: mw (81.198.66.---)
Datums: 03/03/2010 15:56

Iesaku iegādāties mitruma mērītāju. Dzīvoju pirmo gadu gāzbetona mājā, ziemas sākumā kondensējās pie 0'C, mitrums 70%. Šobrīd sāk kondensēties zem -10, mitrums 55%. Ceru, ka nākošajā ziemā mitrumu varēs dabūt vēl zemāk, jo māja izžūs un kondensēsies zem -15%.
Vakumu starp logiem neizmanto, jo tas izloka stiklu, standartā inerto gāzi-argonu.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  ********  **    **  **      ** 
 **  **  **  ***   ***     **     **   **   **  **  ** 
 **  **  **  **** ****     **     **  **    **  **  ** 
 **  **  **  ** *** **     **     *****     **  **  ** 
 **  **  **  **     **     **     **  **    **  **  ** 
 **  **  **  **     **     **     **   **   **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727