UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Elektrības skaitītājs
Autors:
r-b
(80.232.254.---)
Datums: 06/02/2010 18:56
Situācija tāda: privātmājā jāuzliek papildus elektrības skaitītājs pašu uzskaitei jo pusei mājas tiek izīrēta. Ir automāts no kura aizejošo jāuzskaita. Kā pareizi pieslēgt? Likt pēc automāta ķēdē vienfāzu skaitītāju, tas būs pareizi?
Re: Elektrības skaitītājs
Autors:
elektriķis Māris
(86.63.172.---)
Datums: 06/02/2010 23:15
pareizi būs, ja vien zini kā pieslēgt, vienfāzniekam gan nekas sarežģīts tur nav priekš inženiertehniski domājoša cilvēka. Pieslēgšana identiska vatmetram (ja no mācību laika atceries), tikai U un I ķēdēm ir kopēji kontakti.
Autors:
zihers
(95.68.4.---)
Datums: 08/02/2010 18:52
Pareizāk, protams, sarunāt kādu pazīstamu elektrocilvēku, bet, ja nejūti vajadzību, vari pieslēgt arī pats. Jaunam skaitītājam "nāk" līdz pieslēguma shēma. Aiz automāta slēgt būtu pareizi.
Autors:
r-b
(80.232.254.---)
Datums: 08/02/2010 19:24
Likšu pats, gribēju tikai zināt vai nav kādas viltības slēdzot klāt skaitītaju.
Paldies.
Paldies.
Autors:
ibm
(---.vraa.gov.lv)
Datums: 11/02/2010 11:12
Viltību nekādu, īpaši, ja tas ir kontrolskaitītājs. Tas ir tikai mēraparāts un slēgt tu to tehniski vari dajebkur ķēdē. Piemēram, es iepirku Latgalītē 1f skaitīkli, lai pasekotu dažādiem mājas patērētājiem, atzariem u.c. elektrības patēriņus. Protams, tagad var nopirkt elektroniskos jaudas un patēriņa mērītājus, bet šis bija vislētākais variants un par skaistumu es te neuztraucos :)
Tā kā - slēdz aizejošā ķēdē un, protams, aiz automāta, lai varētu to posmu atslēgt, kad uzstādīsi vai noņemsi skaitītāju. Nu, tā arī klasiski uzskaites paneļos dara - vispirms atslēdzējs vai automāts un tad skaitītājs.
Tā kā - slēdz aizejošā ķēdē un, protams, aiz automāta, lai varētu to posmu atslēgt, kad uzstādīsi vai noņemsi skaitītāju. Nu, tā arī klasiski uzskaites paneļos dara - vispirms atslēdzējs vai automāts un tad skaitītājs.
Autors:
Ingus_L
(83.136.136.---)
Datums: 11/02/2010 12:17
Derētu skaitītāju vispirms verificēt. Ja negribi maksāt lieku naudu uztaisi salīdzinošu skaitītāja pārbaudi, tas ir domāts, ja nopirksi vecu skiatītāju Latgalītē.
Autors:
ibm
(---.vraa.gov.lv)
Datums: 15/02/2010 13:56
Jā, nu protams, ja vēlies uz rādījumu pamata likt īrniekiem norēķināties, tad gan viņi varētu gribēt, lai tas verķis ir pārbaudīts :)
Latgalītē es pirku jaunu skaitīkli iepakojumā, bet tas, protams, nenozīmē, ka viņš ir ideāls, turklāt pirku ar domu, ka to vajag man pašam puslīdz ticamai uzskaite, ne vairāk. Starp citu, uz tā ražotājs ir uzdrukājis, ka nav paredzēts kā norēķinu datu sniedzējs, bet tikai kā kontrolskaitītājs. Tas jau liecina par precizitāti :)
Nu, visbeidzot, būtiski ir arī, kādas attiecības ar lietotājiem :)
Latgalītē es pirku jaunu skaitīkli iepakojumā, bet tas, protams, nenozīmē, ka viņš ir ideāls, turklāt pirku ar domu, ka to vajag man pašam puslīdz ticamai uzskaite, ne vairāk. Starp citu, uz tā ražotājs ir uzdrukājis, ka nav paredzēts kā norēķinu datu sniedzējs, bet tikai kā kontrolskaitītājs. Tas jau liecina par precizitāti :)
Nu, visbeidzot, būtiski ir arī, kādas attiecības ar lietotājiem :)
Autors:
aigarello
(78.84.138.---)
Datums: 17/02/2010 12:57
Kā pievieno trīsfāzu skaitītāju, vai ir kāda nozīme fāzu secībai ? Jautāju tāpēc , jo vienu reizi pēc līnijas remonta Latvenergo meistari bija apmainījuši vietām fāzes, dzinēji griezās uz otru pusi !