UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
betona maisītājs
Autors:
valja
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 27/02/2010 10:12
Labdien. Vai kāds zinātājs varētu ieteikt - kādu betona maisītāju iegādāties? Taisamies paši mājai liet pamatus. Lūdzu, varbūt kāds var arī uzrakstīt, kam pievērst uzmanību, pērkot šādu verķi un vai var skatīties uz lietotiem?
Re: betona maisītājs
Autors:
ekharts
(---.111.livas.lv)
Datums: 27/02/2010 21:23
Pērkot pajautājiet,vai maisītājam ir metāla zobgredzens.Vairums gadījumos zobgredzenus taisa no plastmasas,kas diezgan ātri nolietojas. Nopietnus pamatus gan vajadzētu ieliet vienā dienā ar sūkni,jo ar vairākiem piegājieniem,betona kārtas tik labi savā starpā nesasaistās.
Autors:
valja
(---.bitemobile.lv)
Datums: 27/02/2010 21:30
Paldies pr atbildi! Kāds tilpums ir optimālais un cik lielai jābūt motora jaudai? Vai tiešām galvenokārt ir tikai 1-fāzes maisītāji?
Autors:
aaaa
(84.237.168.---)
Datums: 27/02/2010 21:43
1-fāzīgie ir maziņi, tur neko lāgā nevar salikt iekšā, ja ir 3-f štrome un tiešām jālej pamati, tad labāk ņemt lielāku, ātrāk ies. Var jau arī izīrēt, jāparēķina, kas sanāk lētāk.
Autors:
m.
(78.84.84.---)
Datums: 27/02/2010 21:52
Mana ideja par monoliitajiem pamatiem ar betonameshalku. Kaa jau augstaaak mineja probleema ir betona sacieteshanaa un vairs nesanaak monoliits. Vai var paraleeeli betona lieshanai kura notiek pienjemsim dienaas, kaads speciali noriikots draugs apsmidzinaat to ielieto betonu uz nakti - tatad pa nakti betons reagee ar udeni un cieteee - bet tomer apsmidzinot betona virspusi manupraat sakere ar nakosho kartu kuru pietam veel pasmasa spiediis klaat bus daudz labaaka. Virsma tikai velama ar visaadiem kunkuliem un asumiem lai labaaak sakeraas.
Taa ir mana ideja iespeejams tas taa nedarbojaas vai ir no *lishnij trud* serijas. Veel var visaadu metala humpalu drazu vertikaali saspraust papildus izturiibai.
Taa ir mana ideja iespeejams tas taa nedarbojaas vai ir no *lishnij trud* serijas. Veel var visaadu metala humpalu drazu vertikaali saspraust papildus izturiibai.
Autors:
aaaa
(84.237.168.---)
Datums: 27/02/2010 21:55
Pamati darbojas praktiski tikai un vienīgi uz spiedi, tāpat kā ķieģeļu mūris, līdz ar to liešana pa kārtām pilnīgi neko nemaina, spiedes stiprība no tā nemainīsies.
Autors:
ints45
(81.198.206.---)
Datums: 27/02/2010 22:18
Ja ir kaut cik reāla iespēja iegādāties gatavu betonu, labāk izskatīt to. ļoti liela maisītāja vienas porcijas apjoms būs 0,10...0,15 kub m. Parēķiniet cik maisītāju būs jājauc uz 20-30kub m gatavā apjoma. Izdarīt jau to var
Autors:
valja
(---.bitemobile.lv)
Datums: 28/02/2010 10:16
Paldies! Nu jau domas mazliet sāk sakārtoties. Protams, ka vieglāk ir pasūtīt gatavu betonu, bet mēs rēķinām, kā pēc iespējas ietaupīt un uzbūvēt arī sakarīgu māju. Mēs paši ģimenē esam 6 ( 2pieaugušies un 4 jaunieši), tā ka darba roku resursu ir pa pilnam. Mūsuprāt nebūtu racionāli, ja pašiem dīkstāve, bet kādam tajā pašā laikā maksājam bargu naudu. Protams, ir darbi, kur vajag profesionāļa roku, bet daudzus darbus var darīt amatnieka uzraudzībā. esam izrēķinājuši, ka lejot pildbetona pamatus (ar akmeņeim ,kurus var dabūt par velti), diezgan ietaupām, ja maksimāli daudz darām paši, proatms, neskaitot darbu. Kā jau teicu, darba rokas mums ir daudz. ja man kādam jāsamaksā par dienas darbu vairāk, nekā es varu nopelnīt, tad ts vairs neatmaksājas.
Autors:
ekharts
(---.111.livas.lv)
Datums: 28/02/2010 11:06
Nedomāju,ka ,maisot ar rokām ,iznāk lētāk-cements,smilts,ja akmeņi ir tuvumā,tad tas ir par velti,ja jāved,tad +transporta izmaksas,+elektrības rēķins,un,galu galā to gatavo betonu jau arī pats var ieliet..
Autors:
m.
(78.84.84.---)
Datums: 28/02/2010 13:27
Mosh kads var iemest izmaksas cik maksaaa ar rokaam jaukts betons, granti njeemu par 80 ls 12 kubus. Ja gribas ar rokaam jaukt tad var panemt ar visadiem oliishiem utt lai cements mazaak patereejas, cementu ari ka saprotu var likt loti maz, bet tad jaalej arii maz uuudens - un sanaaks loti izturiigs betons.
Man te ari ir shadas tadas betoneshanas planaaa gribetu zinaaat konkreetas izmaksas.
Man te ari ir shadas tadas betoneshanas planaaa gribetu zinaaat konkreetas izmaksas.
Autors:
ekharts
(---.111.livas.lv)
Datums: 28/02/2010 13:49
m.Cementu nevar likt ļoti maz vai ļoti daudz,parasti smilts +cementa attiecības pamatos ir 4\1.Betona maisītājā ,1.reizē iespējams uzjaukt 0,1 līdz 0.15 m3.
Autors:
aaaa
(84.237.168.---)
Datums: 28/02/2010 13:57
Betona cietību nosaka cementa/ūdens attiecība. Jo mazāk ūdens, jo cietāks betons, bet uzjaukt cementu ar ļoti mazu daudzumu ūdens ir grūti, jo tas sanāk tāds, kā mitra zeme un tādu nevar iestrādāt. Tāpēc liek klāt plastifikatorus, kas palielina betona plūstamību, un var iztikt ar mazu ūdens daudzumu.
Es jau nu arī domāju, ka pašam jaucot tur absolūti nekas lētāks nesanāk, pamatizmaksas jau nesastāda pats betons, bet gan darbaspēks to iestrādājot un veidņošana. Lai pusaudži veidņo, rok tranšejas utt. Tad, kad viss gatavs, pasūtat bumbieri un visu vienā reizē arī ielejat.
Es jau nu arī domāju, ka pašam jaucot tur absolūti nekas lētāks nesanāk, pamatizmaksas jau nesastāda pats betons, bet gan darbaspēks to iestrādājot un veidņošana. Lai pusaudži veidņo, rok tranšejas utt. Tad, kad viss gatavs, pasūtat bumbieri un visu vienā reizē arī ielejat.
Autors:
valja
(---.bitemobile.lv)
Datums: 28/02/2010 15:19
Cik saprotu, tad pildbetona pamatiem ir sava tehnoloģija - ielej 20 cm betona, tad akmeņus, tad atkal betonu , utt. Ja atbrauks bumbieris ar 7 vai 10 kubiem betona, diez vai tas gaidīs, kamēr saliksim iekšā akmeņus. Bet liekot akmeņus, var ieekonomēt pat 50% betona.
Autors:
Juriits
(91.188.60.---)
Datums: 28/02/2010 15:36
aaaa Tu jau aizej pretrunā, ja pamatizmaksas nesastāda betons, tad jāreiķina ka pasūtot betonu veidņiem ir jābūt izturīgākiem un pa visu perimetru, bet jaucot ar rokām to var darīt pa daļām.
Autors:
z
(78.84.172.---)
Datums: 28/02/2010 19:12
varbūt pasauksim palīgā tos pusaudžus un uzprasīsim viņiem: cik kubikmetru betona ietilps veidņos pa visu perimetru teiksim 50 centimetru augstumā?
atbrauca cigārs, iegāza pilnu veidņu kārtu, sastiepām iekšā akmeņus un gaidot kamēr sacietē, vedam klāt jaunus akmeņus, ceļam uz augšu veidņus un zvanam nākamajam cigāram...jeb te kāds iedomājas ka ar vienu cigāru visus pamatus sabetonēs? tas tak nebūs Zelta tilts, bet māja, kurā dzīvot...
atbrauca cigārs, iegāza pilnu veidņu kārtu, sastiepām iekšā akmeņus un gaidot kamēr sacietē, vedam klāt jaunus akmeņus, ceļam uz augšu veidņus un zvanam nākamajam cigāram...jeb te kāds iedomājas ka ar vienu cigāru visus pamatus sabetonēs? tas tak nebūs Zelta tilts, bet māja, kurā dzīvot...
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 28/02/2010 19:30
Diez vai vērts pirkt kautkādu štruntīgu maisītāju vienas ēkas pamatiem.
Sīkiem darbiem var jaukt bļodā ar REBIR vai citu lielo urbi.
Ja var piebraukt vismaz no trim pusēm, transportbetonam sūkni nevajag, var brīnišķīgi ieliet tāpat no bumbiera, lentu - pat vienatā, bumbiera šoferim minimāli piepalīdzot. Ja ir vairāk cilvēku, betonu var papildināt ar (labi nomazgātiem!) akmeņiem vēl kādu stundu pēc bumbiera aizbraukšanas. Veidņiem virs zemes gan jābūt stingri savstarpēji sastiprinātiem. Ja jālej plāksne, kuras virsma jālīdzina, tad gan vajadzēs sagatavot latu un divus cilvēkus. Plāksnei gan neieteiktu pašjauktu betonu sīkās, neviendabīgās porcijās. Ja tomēr kautko lej porcijās, iepriekšējo virsmu der noslapināt ar universālu celtniecības lateksa līmi tipa Polyline Super vai vismaz tās šķīdumu.
Sīkiem darbiem var jaukt bļodā ar REBIR vai citu lielo urbi.
Ja var piebraukt vismaz no trim pusēm, transportbetonam sūkni nevajag, var brīnišķīgi ieliet tāpat no bumbiera, lentu - pat vienatā, bumbiera šoferim minimāli piepalīdzot. Ja ir vairāk cilvēku, betonu var papildināt ar (labi nomazgātiem!) akmeņiem vēl kādu stundu pēc bumbiera aizbraukšanas. Veidņiem virs zemes gan jābūt stingri savstarpēji sastiprinātiem. Ja jālej plāksne, kuras virsma jālīdzina, tad gan vajadzēs sagatavot latu un divus cilvēkus. Plāksnei gan neieteiktu pašjauktu betonu sīkās, neviendabīgās porcijās. Ja tomēr kautko lej porcijās, iepriekšējo virsmu der noslapināt ar universālu celtniecības lateksa līmi tipa Polyline Super vai vismaz tās šķīdumu.
Autors:
m.
(78.84.84.---)
Datums: 28/02/2010 19:36
Tie oranzi un dzeltenie Guynoell esot ok, kkkur nejaushi timeklii redzeeju ka pat Indijaa tadu velk aiz masiinas masiinas bagaaznieka iecelot to apakshas statiivu kuram nav ritenju. Es ar tadu lietotu panjemu par 60 ls, nodereeja pamatiem, sienu mureetaajiem - tagad nodereees ariii apmetumam, griidas betonam, kapneem, lievenim un kam tik vel neee. Pecaaak vareshu nopardot nakoshajiem buuvniekiem.
Autors:
m.
(78.84.84.---)
Datums: 28/02/2010 19:38
Un veel man ir kkad pie 100 litriem, vinjiem esot arii lielaaki - tad nu taa - jau to 100 litriigo pilnu piegaazhot ir gruuti gazt araaa to betonu, loti gruuti ipashi dienas viduuu kad rokas mitras un tas griezhanaas rats sliid, tad tur iekeries rataa un griez gaazoties ar savu svaru. Loti intresanta nodarboshanaas. :)
Autors:
ints45
(81.198.206.---)
Datums: 28/02/2010 21:20
jā es arī literatūrā lasīju, ka ar akmeņiem var ietaupīt līdz 50% no betona apjoma. Varbūt, ka var bet tad jau tā ir mūrēšana ar mūrēšanas ātrumiem :) Man sanāca ietaupīt ap 25% pie nosacījuma, ka akmeņus liku cik vien iespējams! Jāņem vērā, ka akmeņi kārtīgi jānomazgā no zemes, māliem, sūnas, ko vislabāk ir darīt ar augstspiediena sūkni! Es izmantoju zemu galdu no riepām un šīfera plāksnes. Nomazgātos akmeņus jāliek uz kāda veidņa, jo nomesi zemē tie atkal paliks netīri! Čakars baigais ar to mazgāšanu. Man tie akmeņi veidoja Ls 360 ekonomiju, no kuras daļēji jāatrēķina mazgātāja cena. Daļēji tāpēc, ka mazgātājs darbojas joprojām un to vēl varēs ilgi izmantot
Autors:
Didims
(78.84.134.---)
Datums: 28/02/2010 22:37
Pirms dažiem gadiem varēja iegādāties Jelgavā ražotus betonmaisītājus bumbierus ar 3-f 1,1kW motoru, ja nekļūdos, pa kādiem Ls 300. Priekš pamatu betonēšanas tādu izmantot būtu nopietnāk nekā veikalos pieejamos dzeltenos/sarkanos/oranžos. Ražo tādus laikam šie www.jmr.lv. Tā mājaslapa gan tāda diezgan skopa, jāzvana uz kontakttel. un jāprasa.
Tādu betonmaisītāju ir vērts pirkt, ja taisaties epizodiski to izmantot - piem. būvē māju, pēc tam apmet sienas, tad betonē žogam stabus, tad pirtiņu, šķūnītim pamatus etc. Ja tikai vienreizīgam pasākumam kā pamatu ieliešana, tad diezvai atmaksāsies pašiem pirkt. Varbūt var pameklēt caur paziņām, moš no kāda ir iespējams aizņemties. Vai arī pirkt pēc sludinājumiem lietotu.
Es vēl treknajos gados pēc sludinājuma nopirku pa 120 Ls lietotu javas jaucēju (ar horizontālu sili un spirāles veida piespiedu jaucēju), izmantoju gan apmetumiem, gan betonam. Lejot grīdas divatā (viens jauc un pieved, otrs stampā un līdzina) vienā dienā jaucām pa 2,5 m3 betona. Viena porcija ~100-120 litri.
Priekš grīdām jaucām klasisko 1:3 (cements:grants), klāt likām Vincenta plastifikatoru. Uz 1m3 betona iznāca ~10 maisi cementa (šodien Depo redzēju zem 3 Ls/maiss) un 1m3 grants (~10 Ls/m3). Domāju, ka sanāca lētāk kā ar transportbetonu, jo mēs taisījām pa gabaliņam - sagatavo, ielej, tad gatavo nākošo etc - ja ņemtu transportbetonu, nāktos vairākas reizes pa 2-3 m3 ņemt, sanāktu par vešanu daudz maksāt. Un arī pats betons vismaz pāgājušogad maksātu dārgāk, jo lai gan pa reklāmām it kā bija cipari no 33-35 Ls/m3, tas laikam kaut kāds B-10 un bez transporta, a ja vajag 22,5 vai 25 betonu, tad jau 55 un uz augšu.
Tādu betonmaisītāju ir vērts pirkt, ja taisaties epizodiski to izmantot - piem. būvē māju, pēc tam apmet sienas, tad betonē žogam stabus, tad pirtiņu, šķūnītim pamatus etc. Ja tikai vienreizīgam pasākumam kā pamatu ieliešana, tad diezvai atmaksāsies pašiem pirkt. Varbūt var pameklēt caur paziņām, moš no kāda ir iespējams aizņemties. Vai arī pirkt pēc sludinājumiem lietotu.
Es vēl treknajos gados pēc sludinājuma nopirku pa 120 Ls lietotu javas jaucēju (ar horizontālu sili un spirāles veida piespiedu jaucēju), izmantoju gan apmetumiem, gan betonam. Lejot grīdas divatā (viens jauc un pieved, otrs stampā un līdzina) vienā dienā jaucām pa 2,5 m3 betona. Viena porcija ~100-120 litri.
Priekš grīdām jaucām klasisko 1:3 (cements:grants), klāt likām Vincenta plastifikatoru. Uz 1m3 betona iznāca ~10 maisi cementa (šodien Depo redzēju zem 3 Ls/maiss) un 1m3 grants (~10 Ls/m3). Domāju, ka sanāca lētāk kā ar transportbetonu, jo mēs taisījām pa gabaliņam - sagatavo, ielej, tad gatavo nākošo etc - ja ņemtu transportbetonu, nāktos vairākas reizes pa 2-3 m3 ņemt, sanāktu par vešanu daudz maksāt. Un arī pats betons vismaz pāgājušogad maksātu dārgāk, jo lai gan pa reklāmām it kā bija cipari no 33-35 Ls/m3, tas laikam kaut kāds B-10 un bez transporta, a ja vajag 22,5 vai 25 betonu, tad jau 55 un uz augšu.