UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pagalma segums no birstoša materiāla
Autors: Bruno (---.bank.lv)
Datums: 03/03/2010 14:03

Dāmas un kungi lūgums padalīties pieredzē piebraucamā ceļa un pagalma izveidē no beramiem materiāliem - grants, mazgāta grants, šķembas (frakcija, materiāls), vai blietēts, kā kopjams, cik ātri aizaug, lietusūdeņu ietekme utml. Oļus un citus nejēdzīgi irstošus vai ne pārāk veselīgus materiālus (frēzēts asfalts) neizskatu.
Vai sanāk atkārtoti blietēt pēc n gadiem?
Man pašam patreiz bieza kārta rupju dolomīta šķembu kā pamatne, kas nav pārāk ērti staigāšanai.

Re: Pagalma segums no birstoša materiāla
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 03/03/2010 14:59

Vispirms piecelšana kaut 5 cm virs apkārtnes.
Apakšā var mīkstākus materiālus (smilti), cietākus un dārgākus augstāk.
Etaps 0 - ceļa-grāvja (izšķurēts gadu laikā ar greideriem) pārveide par ceļu uzbērumu ar no dīķa izraktām smiltīm
[www.failiem.lv]
Materiāliem jābūt daudzmaz drenējošiem, māls vai dolomīta atsijas ūdeni neuzsūc. Esmu gan lēti pircis mālainus 5-15 cm diamtra akmeņus.
Tālāk pakāpeniska grants / vidējas frakcijas šķembu bēršana bedrēs pēc vajadzības un piebraukāšana gadu garumā. Liels lietus kalpo par lielisku līmeņradi, kur pieberams:
[www.failiem.lv]
Instrumenti - ķerra, lāpsta, grābeklis. Tuvumā jāuztur grants (un šķembu) dežūrkaudze(s).
Rupjas šķembas melnzemē - īstens ekobruģis. Pēc iebraukāšanas no virspuses nemaz nav negluds, vasarā cauraug zāle un ir mīksts kā tepiķis.

Autors: mw (81.198.66.---)
Datums: 03/03/2010 15:42

Šie darbi arī man ir priekšā, šobrīd dzīvoju uz šķembām. Man draugs izmantoja dolomīta atsijas, rudenī palika dubļains, rises 10cm. Būvējot piebraucamo ceļu man uzbēra granti (pelēku ar oļiem), kas iegūta rokot diķus, bez māla, izskatījās kā skalota, šis ceļa posmas turās visos laika apstākļos ideāls, bet vairs tādu materiālu nedabūt. Ceļu būvētāji izmanto granīta šķembas ar 0 frakcijas piejaukumu, varbūt jāber tās. Pret zāles augšanu plānoju likt ģeotekstilu, apmales likšu parastās, kas tiek izmantotas arī bruģim.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 03/03/2010 17:45

Kālab PRET zāles augšanu?
Piemēram Malmē, lai dabūtu būvatļauju, jāsavāc noteikts zaļo punktu skaits, kur viens no kritērijiem ir cik projekts atņems platības zaļumiem. Gribi vienlaidu bruģi pagalmā - liec velēnas uz jumta vtml.

Autors: ekharts (---.111.livas.lv)
Datums: 03/03/2010 19:06

Pagalmu nu gan būtu jābruģē-vai,ja nav iespējas,vismaz jāsagatavo kā bruģa apakša.Lētāk kā šogad jau nākotnē diez vai būs...

Autors: Bruno (95.68.110.---)
Datums: 03/03/2010 21:49

MW - netērē naudu tekstilam, augs tā pat. Mēģināju visādus tekstilus dārzā klāt zem mulčas - zāle gada laikā izsitas cauri tā, ka to tekstilu noplēst no zemes grūti. Var tikai pabrīnīties! Granīta šķembas ar 0 frakciju man skaitās jau tagad. Kad uzbēra un noblietēja bija ideāla virsma, bet 3 gados visu sīko frakciju ieskaloja dziļāk un tagad tāda baisa grubuļaina virsma.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **           **      **   **    **   **   **       
 **           **       ** **      ** **    **       
 **           **       ** **      ** **    **       
 **           **      **   **    **   **   **       
 ********     **     **     **  **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727