UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
guļamistabā radiatori vai siltās grīdas
Autors:
elmis
(87.110.113.---)
Datums: 25/04/2010 13:55
Gribētu atsauksmes par siltajām grīdām guļamtelpās,vai tās iespaido miegu un veselību,vai tomēr labāk ielikt radiatorus.
Re: guļamistabā radiatori vai siltās grīdas
Autors:
vvx
(87.110.22.---)
Datums: 25/04/2010 15:33
jagaida kads praktikis ... cik esmu projektus redzejis,tad ja visa maja ir silta grida, tad gulamistaba ir radiators ... Lv vispar parspile ar temperaturam gulamistabas ( Norvegija ir maniti projekti vispar bez apsildisanas gulamistaba,elektriskais konvektors tikai katram gadijumam ) ... ja kadam izmet,ka gulet vislabak ir 16 grados, tad daudz pretenziju tiek sanemts ...
Autors:
aaaa
(78.84.180.---)
Datums: 25/04/2010 16:47
Pilnīgas muļķības, jebkuru silto grīdu var regulēt katru istabu atsevišķi. No paša pieredzes tieši radiatori ir kaitīgi veselībai, jo tā svelme no pārkarsēta radiatora nav salīdzināma ar patīkami vienmērīgo temperatūru silto grīdu gadījumā. Ak vai, gribas 16 grādus - ieregulē un būs tev 16 grādi.
Autors:
dzincha
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 25/04/2010 19:52
Kamēr uz savas ādas neizmēģināsi pagulēt uz "siltās grīdas" tikmēr nezināsi.
Esmu bijis vienā pirtī kur visur siltās grīdas un igaunijā vienā hotelī - nu paldies - pa nakti atrāvu logu jo elpot vienkārši nav ko. Tur bija uzregulēts uz + 23 - priekš manis daudz pa karstu.
Un kā organisms var justies zem tā cirkulē ūdens - sava veida ādere....
Bet gan jau tuliņās saradīsies silto grīdu īpašnieki, kam tās ir arī guļenē un ar putām uz lūpām apgalvos, ka ir zastreļis....
Esmu bijis vienā pirtī kur visur siltās grīdas un igaunijā vienā hotelī - nu paldies - pa nakti atrāvu logu jo elpot vienkārši nav ko. Tur bija uzregulēts uz + 23 - priekš manis daudz pa karstu.
Un kā organisms var justies zem tā cirkulē ūdens - sava veida ādere....
Bet gan jau tuliņās saradīsies silto grīdu īpašnieki, kam tās ir arī guļenē un ar putām uz lūpām apgalvos, ka ir zastreļis....
Autors:
Mrm
(87.110.231.---)
Datums: 25/04/2010 21:29
> dzincha
Nu un ko tu pierādīji? To, ka 23 ir pa siltu priekš tevis un ka esi pieradis gulēt šķūnī, kurš vēdinās? Tas taču ir tikai normāli. Āra suņi arī meklē caurvējus mājā :D
"Esmu bijis vienā pirtī kur visur siltās grīdas un igaunijā vienā hotelī - nu paldies - pa nakti atrāvu logu jo elpot vienkārši nav ko." - peregars tas nebija? Pirtis, hoteļi... ;)
Nekā personīga, vnk nu ļoti jau nu nopietna "silto grīdu ietekme uz cilvēka organismu" analīze.
Nu un ko tu pierādīji? To, ka 23 ir pa siltu priekš tevis un ka esi pieradis gulēt šķūnī, kurš vēdinās? Tas taču ir tikai normāli. Āra suņi arī meklē caurvējus mājā :D
"Esmu bijis vienā pirtī kur visur siltās grīdas un igaunijā vienā hotelī - nu paldies - pa nakti atrāvu logu jo elpot vienkārši nav ko." - peregars tas nebija? Pirtis, hoteļi... ;)
Nekā personīga, vnk nu ļoti jau nu nopietna "silto grīdu ietekme uz cilvēka organismu" analīze.
Autors:
z
(78.84.175.---)
Datums: 25/04/2010 22:31
Savulaik šeit jau bija diskusija par siltajām grīdām un to ietekmi, secinājums izrādījās ļoti dīvains: siltās grīdas normāli funkcionēja tikai tiem, kam ap māju nebija žogs...
[www.building.lv]
[www.building.lv]
Autors:
E
(212.93.100.---)
Datums: 25/04/2010 22:32
He, he, pie 23 C es arī pagulēt nevarētu. Visu ziemu gulēju uz matrača, kas atrodas pa taisno uz siltās grīdas. Gaisa temperatūra naktī uzlikta uz 17 C, bet gulēt patīkami.
Autors:
elmis
(87.110.113.---)
Datums: 25/04/2010 22:53
E Wrote:
-------------------------------------------------------
> He, he, pie 23 C es arī pagulēt nevarētu. Visu
> ziemu gulēju uz matrača, kas atrodas pa taisno
> uz siltās grīdas. Gaisa temperatūra naktī
> uzlikta uz 17 C, bet gulēt patīkami.
vai vari iedot tel.num.,baigi aktuāla tēma un vajag izšķirties,ko likt guļamistabās!
-------------------------------------------------------
> He, he, pie 23 C es arī pagulēt nevarētu. Visu
> ziemu gulēju uz matrača, kas atrodas pa taisno
> uz siltās grīdas. Gaisa temperatūra naktī
> uzlikta uz 17 C, bet gulēt patīkami.
vai vari iedot tel.num.,baigi aktuāla tēma un vajag izšķirties,ko likt guļamistabās!
Autors:
Mrm
(87.110.231.---)
Datums: 25/04/2010 23:08
Elmis.
Liec silto grīdu un nemocies. Radiatorus vienmēr paspēsi ielikt, a trubas grīdā iebetonēt diez vai. Un pēc vienas apkures sezonas tu par kaut kādiem radiatoriem būsi aizmirsis...
Un, spriežot pēc veiktā pētījuma, žoga tev arī nebūs :) Vienīgā blakne sitajām gīdām.
Liec silto grīdu un nemocies. Radiatorus vienmēr paspēsi ielikt, a trubas grīdā iebetonēt diez vai. Un pēc vienas apkures sezonas tu par kaut kādiem radiatoriem būsi aizmirsis...
Un, spriežot pēc veiktā pētījuma, žoga tev arī nebūs :) Vienīgā blakne sitajām gīdām.
Autors:
See
(194.19.224.---)
Datums: 26/04/2010 15:20
Par siltajam gridam - uzliek katrai istabai savu regulatoru un regule temperaturu pec sirds patikas. Mana izpratne siltas gridas ir labakas jo siltums izplatas no apaksas uz augsu, pa visu istabu.
Radiatoru gadijuma siltums celas augsa gar sienu un griestiem un tam iet uz leju, lidz ar to no sakuma sasilda griestus, kas nav nepieciesams - neekonomiski.
Es ta ari nesarpatu ko autors velejas pateikt ar so komentaru ->
Acimredzot vajadzeja palugt lai nogriez zemaku temperaturu. Tas pats tacu butu ar radiatoriem.
Radiatoru gadijuma siltums celas augsa gar sienu un griestiem un tam iet uz leju, lidz ar to no sakuma sasilda griestus, kas nav nepieciesams - neekonomiski.
Es ta ari nesarpatu ko autors velejas pateikt ar so komentaru ->
Acimredzot vajadzeja palugt lai nogriez zemaku temperaturu. Tas pats tacu butu ar radiatoriem.
Autors:
vvx
(80.233.221.---)
Datums: 26/04/2010 15:36
To see ... neekonomiski ir viena lieta un kas cits ir instalacijas kopejais finansejums ... man piemeram sobrid ir eksistejosa apkures sistema uz gazi,otraja stava paredzeta neatkariga sistema ar gazi ... kopeja apsildama platiba 90m2 ... liekot radiatoru sistemu,tas izskatas sekojosi - katls,radiatori ar termogalvam,vara caurulvadi un fasons,kopejas izmaksas pasam stellejot ( ir jau paris sistemas taisitas ) man sastadis 900 lati plus PVN ... rekinot siltas gridas es ne tuvu netieku klat sim budzetam ... kas tomer man ir arguments
Autors:
vvx
(80.233.221.---)
Datums: 26/04/2010 15:38
plus sistemas elastigums ... ar siltam gridam pasi tacu seit esat aprunajusi,ka nav iespejams momentani no 16 gradiem piepacelt piemeram uz 22 gradiem ... sistemai jastrada vislaik un vienmerigi ... ari si lieta man ir aktuala
Autors:
dzincha
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 26/04/2010 20:40
Mrm,
ir kam patīk tās grīdas ir kas ciest nevar. Katram ir jāizvēlas, kas labāk patīk.
Man piemēram liekas ok tās grīdas vannenē..., bet ne guļenē.
Tie 23 grādi bija pirtī - un perogeors nekāds no pāris aliem nesanāca, bet nu gaisa nav un ne man vienīgam - pārējie ar rāvuši logus vaļā lai nenosmaktu un neaizpamptu.
Personīgi man patīk + 18....+20, tad var izgulēties, no rīta neesi izžuvis vai aizpampis.
ir kam patīk tās grīdas ir kas ciest nevar. Katram ir jāizvēlas, kas labāk patīk.
Man piemēram liekas ok tās grīdas vannenē..., bet ne guļenē.
Tie 23 grādi bija pirtī - un perogeors nekāds no pāris aliem nesanāca, bet nu gaisa nav un ne man vienīgam - pārējie ar rāvuši logus vaļā lai nenosmaktu un neaizpamptu.
Personīgi man patīk + 18....+20, tad var izgulēties, no rīta neesi izžuvis vai aizpampis.
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 27/04/2010 10:14
Nu nav absolūti nekāda sakara grīdas vai radiatori ar to kā viens vai otrs guļ. Ja istabā ir 23 grādi, tad ir pilnīgi vienalga, ar ko šie grādi tiek panākti - cilvēks gulēs slikti. Normāli ieregulēta siltā grīda nav karsta kā pirtī, ar pliku kāju pat nav sataustāms vai tā ir silta vai nē. Uz flīzes vienīgais ko jūt, ka tā ir remdena, bet nekādā gadījumā ne silta. Ja grīda ir jūtami silta, tad saimnieks īsti nesaprot ko dara - siltumnesēja temperatūra par augstu. Lai gan, ja ārā ļoti auksts, es arī palielinu turpgaitas temperatūru, jo tad apkure vienkārši ātrāk reaģē.