UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Dušas jaucējkrāna izjaukšana
Autors:
E
(80.233.175.---)
Datums: 17/05/2010 15:51
Sveiki!
Man dušā ar laiku ir palicis mazs spiediens siltajam ūdenim (tieši siltajam, nevis aukstajam). Sistēmā spiediens ir OK un pa citiem krāniem arī ir OK (privātmāja), dušai uzgali arī noņēmu un iztīrīju. Domāju, ka tajā jaucējā varētu būt kāds siets, kas aizaudzis un jāiztīra, tikai nesaprotu kā to jaucējkrānu nesalaužot izjaukt.
Tas jaucējkrāns izskatās līdzīgi šitam:
[www.380.lv]
Varbūt kāds ir saskāries ar ko tml.?
Man dušā ar laiku ir palicis mazs spiediens siltajam ūdenim (tieši siltajam, nevis aukstajam). Sistēmā spiediens ir OK un pa citiem krāniem arī ir OK (privātmāja), dušai uzgali arī noņēmu un iztīrīju. Domāju, ka tajā jaucējā varētu būt kāds siets, kas aizaudzis un jāiztīra, tikai nesaprotu kā to jaucējkrānu nesalaužot izjaukt.
Tas jaucējkrāns izskatās līdzīgi šitam:
[www.380.lv]
Varbūt kāds ir saskāries ar ko tml.?
Re: Dušas jaucējkrāna izjaukšana
Autors:
lee
(212.93.100.---)
Datums: 17/05/2010 19:08
zem krasaina aplisa rokturi parasti ir skruve, to izskruvejot var nonemt sviru. Tad dekorativo cepuriti un apaksa jabut palielam uzgrieznim ar to turas maisitaja kartridzs
Autors:
soseds2
(95.68.79.---)
Datums: 17/05/2010 20:22
Vai tad sietins atrodas pie kartridza. Cik esmu licis kranus sietins ir vieta, kur kranu piesruve pie ekscentriem.
Autors:
E
(80.233.175.---)
Datums: 18/05/2010 09:04
lee: tas aplītis man izskatījās pielīmēts, bet nu droši vien tur apakšā varētu būt skrūve. Paldies.
soseds2: no tā es baidījos, jo pie ekscentriem ir tā viltīgi pievilkts, ka ļoti negribēju skrūvēt vaļā. Arī kaut kā neatceros par sietiņa esamību, kad skrūvēju krānu, bet nu tad es nepievērsu tam uzmanību.
Paldies.
soseds2: no tā es baidījos, jo pie ekscentriem ir tā viltīgi pievilkts, ka ļoti negribēju skrūvēt vaļā. Arī kaut kā neatceros par sietiņa esamību, kad skrūvēju krānu, bet nu tad es nepievērsu tam uzmanību.
Paldies.
Autors:
ibm
(---.vraa.gov.lv)
Datums: 18/05/2010 12:28
Atkarībā no kvalitātes un modeļa esmu jaucējos sastapis sietiņus arī 3 vietās:
1) piee ieejas sienā (ekscentros),
2) pašam jaucēja "kārtridžam" caurumiņos (parasti gan tur nav),
3) visbeidzot snīpim izejā.
Man personīgi aizauga tieši snīpju izejas sietiņi, mož tāpēc, ka famīlijas locekļi, skalojot zobus, muti liek tieši pie krāna :D ; fakts, ka jāpārbauda visi sietiņi un jāizlemj - mainīt/izņemt vai pietiek ar iztīrīšanu..
1) piee ieejas sienā (ekscentros),
2) pašam jaucēja "kārtridžam" caurumiņos (parasti gan tur nav),
3) visbeidzot snīpim izejā.
Man personīgi aizauga tieši snīpju izejas sietiņi, mož tāpēc, ka famīlijas locekļi, skalojot zobus, muti liek tieši pie krāna :D ; fakts, ka jāpārbauda visi sietiņi un jāizlemj - mainīt/izņemt vai pietiek ar iztīrīšanu..
Autors:
soseds2
(84.237.157.---)
Datums: 19/05/2010 08:26
Nu, ja, neidomajos, ka vareja but ari tas snipja sietins- perljotajs ciet, ja jau dusa tek labi! ;)
Autors:
slēpnis
(---.lnt.lv)
Datums: 19/05/2010 12:08
Tad gan siltajam, gan aukstajam ūdenim būtu vienādi sūdīgs spiediens.
Autors:
E
(80.233.175.---)
Datums: 20/05/2010 10:38
Informācijai: sietiņš tiešām bija pie ieejas sienā (respektīvi starp jaucējkrānu un ekscentriem). Pienācās noņemt jaucēju nost un iztīrīt. Tagad kā jauns :)
Autors:
soseds2
(84.237.157.---)
Datums: 20/05/2010 21:35
Nu estak teicu, ka pie excentriem . Un es kad mainu kranus vecos savacu un izjaucu uz krasmetaliem. Esmu jaucis dazadus un nevienam nav bijis sietins pie kartridza.
Autors:
vecais 2
(95.68.27.---)
Datums: 28/05/2010 14:32
Tu droši vien arī prežus lāpi !???
Autors:
soseds2
(81.198.157.---)
Datums: 31/05/2010 23:35
Ja, ja vajaga, lapu! ;) Tev ari kadu lapitu varetu pieskinkot! Pec komentara spriezot jaunus nemaz nevari atlauties!