UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: īpašuma nodoklis
Autors: Sils (194.19.224.---)
Datums: 21/07/2010 12:13

Dorsi vien tas atkarigs no pasvaldibas, bet museja buvinspektors regulari apbrauka teritoriju. Viniem jau japarbauda vai kads nebuvejas bez atlaujas ...

Re: īpašuma nodoklis
Autors: Antins (---.lv)
Datums: 25/07/2010 14:10

2Vienstaavs: pastaast siikaak, luudzu, kaa tur ir ar to piedeklareeshanos plikaa pljavaa?
man likaas, ka piedeklareeties var tikai ja ir nodota ekspluataacijaa maaja?
te tas debiilais latvijas pasts tak sataisiijis datubaazes ar adreseem - sieva zhurnaali ap jaunogadu pasuutiija - shie keerc ka nevar liidz galam pasuutiijumu noformeet, jo taada adrese neeksisteejot. un tas ka veestules pienaak, un so jamos neimnteresee - datubaazee neesot, taatad arii adreses neesot. lai nesot vinjiem zemesgraamatu unkoturveel, ta shie ievadiishot. me domaaja, ka ar deklareeshanos, pieraksta vietu prieksh auto, uttp tur vaig nodotu ekspluataacijaa buuceni...jeb tomeer nee?

Re: īpašuma nodoklis
Autors: aakk (95.68.51.---)
Datums: 27/07/2010 13:45

nu manā gadījumā piespieda būvvalde, jo apbraukāja visus rajoniņus un pēc tam atsūtīja draudu vēstuli, ka būs sods par dzīvošanu nenodotā mājā u.t.t. deva 3 mēn laiku visu sakārtot. visi tie vzd , bv, zgn u.t.t. man sanāca 407 Ls. domāju ka drīz tā būs visur, jo pašvaldība ir ieinteresēta iegūt šo naudu par nī nodokli.

Re: īpašuma nodoklis
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 27/07/2010 14:13

Kā jau iepriekš minēju - agrāk pašvaldībai NĪ nodokļa santīmi neko pēc būtības nemainīja, tāpēc dabīgi neviens ausi necēla par ekspluatācijām, tagad situācja ir mainījusies konkrēti, nodoklis ir vairākas reizes lielāks, un tas lielā mērā veido pašvaldības budžetu, interese ir pavisam cita, un nākamgad šī interese pieaugšot vēl krasāk. Lai stimulētu šo procesu, sodu noteikti palielinās.
Tie, kas domā, ka kautkāda argumentācija "a pierādiet, ka es šeit dzīvoju" baigi darbosies - naivi :)

Re: īpašuma nodoklis
Autors: cvb (80.233.221.---)
Datums: 27/07/2010 14:37

to spk ... ko nozime nodoklis lielaks?pagaisnedel atnaca jaunais aprekins un tas sastada 0.1 % no kadastra vertibas, mana gadijuma tie ir kaut kadi 14 lati gada

Re: īpašuma nodoklis
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 27/07/2010 17:05

A tu rudeni pagaidi :)

Re: īpašuma nodoklis
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 28/07/2010 08:41

Nodos tikai tad, kad tie birokrātiskie murgi tiks vēl 5x vienkāršoti. Privātmājām nodošana manā skatījumā būtu tāda - es aizeju uz būvvaldi un piesaku nodošanu. Nu droši vien inventarizāciju vajadzēs. Tad atnāk būvvaldes komisija - nevis 7 cilvēki ar busu atbrauc kā tagad, bet 2 cilvēki. Viss, apskatās, kas izdarīts, kas nav un pieņem ekspluatācijā. Tad arī cilvēki nodos un lietas kustēsies - cilvēkiem būs labi un pašvaldībām. Es arī labprāt nodotu, bet pagaidām, tiešām fiziski nav laika visus tos murgus kārtot.

Re: īpašuma nodoklis
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 28/07/2010 09:54

2Antins par piedeklareeshanos plikaa pljavaa.
Neatceros, kur, bet par to, ka var piedeklarēties plikā pļavā (kam zemesgrāmatā ir adrese), lasīju jau sen. Pats piedeklarējos, kad varēja pa pastu, galvenokārt tāpēc, ka pagastvalde man nesanāk pa ceļam.
Iespējams, kaut kas ir mainījies, kopš zem VZD ieviesa adrešu reģistru. Sākotnēji tur laikam iekļāva tikai kadastrā reģistrētas ēkas. Man, lai iekļūtu adrešu reģistrā (uz pašiniciatīvu), nācās uzrakstīt iesniegumu pašvaldībai par vēlreizēja lēmuma par adreses piešķiršanu veikšanu, ~2003. gada lēmums (kadastram par zemi) nederēja.eviena ēka man joprojām nav nodota / nav kadastrā.
Pastam vismaz agrāk (kad nebija adrešu reģistra) bija pašam sava datubāze. Lai tur iekļūtu, pietika uzrakstīt elektronisku pieteikumu internetā. Protams, pasta nodaļā jāvienojas par fiziskās piegādes vietu (kastīti), pasta pienākums ir līdz valsts vai pašvaldības (par šo es pat šaubos) ceļam.

Re: īpašuma nodoklis
Autors: L&S (78.84.209.---)
Datums: 28/07/2010 10:02

Nezinu kurā djerevņa jus dzivojat un kas jums tur par problemam ar to birokratiju,
nodevu maju eksplutacijā menesi atpakaļ,nekadu problemu,pirms inventarizacijas saskaņoju visas izmaiņas(apmeram nedeļu arhitekte zimeja),inventarizacija(pusotrs menesis+ap 200ls)180m2,bet DĀRZA MAJA,un apmeram nedeļa kamer saņemu nodošanas aktu un tas vis notika nevis Latvijas valstī bet ĀDAŽU NOVADĀ,kas ir saskaries ar Ādažiem tas sapratis.es uskatu ka visir jaizdara ta ka to prasa likums,vai noteikumi,tas jau sen ir piradits ka ta ir atrak un LETAK.NU BET TAKA MUSU DAUŅU VALSTS SASTAV NO VISGUDRAKAJIEM-SHEMOTAJIEM ,TAD JAU TAS MANDELES TOMER TIEK TRADICIONALI RAUTAS CAUR DIRSU

Re: īpašuma nodoklis
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 28/07/2010 11:18

Nodos tad, kad nenodot būs dārgāk, kā nodot :) Nu neticu, ka kāds maksās regulāri sodu, bet principa pēc dēļ birokrātijas šo procesu neveiks, vai arī vazāsies pa tiesām (arī laika patēriņš), mēģinot pierādīt kautko par kamieļiem. Dzīvosim - redzēsim.
Man piem. vienīgā problēma bija ar SVA, sākot jau ar to, ka tā bija vienīgā iestāde, kuras ierēdnis man bija pašam ar savu transportu jāvizina, tikai darba laikā, un tā tante nagla prasīja kukuli. Šobrīd SVA vairs neiekļauj APU. Zaļie atbrauca paši, inventarizatori arī paši, pašvaldības komisija (3 cilvēki, ne 7) arī, pie kam arī laiku varēja sarunāt ārpus darba laika. Viss, neko vairāk nevajadzēja.

Re: īpašuma nodoklis
Autors: Antins (---.lv)
Datums: 28/07/2010 20:50

skaidrs ar to registreeshanos. taga laikam kui, viss baudaas caur kadastrs.lv.
par taam nodoshanaam - tur jau sen vajadzeetu mazmaz revoluuciju, lai lielu dalju marazmu atceltu.
es pa savu naudu celju sev maaju, bet dziicvot tur nedriikstu - jaanodod kautkaadiem kverpljiem. briinums, ka beernu veel var taisiit bez saskanjoshanaam un nodoshanaam. bezpredels peec buutiibas.
nav nekaada pamatojuma tam visam - vnk kaudze kretiinelju izdomaa ka buus gudraaki pa visiem citiem un saak "stroiit" - a tev taada spravka ir? a shitaada? a to nodevi?

ka kas devis tiesiibas taadas ***** prasiit? cilveektiesiibas shitaadu fignju, nez, neparedz? citaad jau bandiiti, kuri piedaavaa tev apmainiit naudasmaku pret tavu veseliibu tuuliitpat -tik ar to atskiras, ka nav valsts iereednji.

Re: īpašuma nodoklis
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 28/07/2010 21:16

[www.tvnet.lv]
"Būtisks jaunums tiem, kam pieder nekustamais īpašums, ir tāds, ka saskaņā ar jauno likumu dzīvesvietu var deklarēt jebkurā nekustamajā īpašumā ar adresi, kurā personai ir tiesisks pamats dzīvot. Pēc būtības arī zaļā pļavā, zaru būdiņā vai nepabeigtā būvē". Kadastrs bija jau toreiz.
Kur nu pļavā - esmu pat lasījis, ka iespējams piedeklarēties vienkārši konkrētas pašvaldības teritorijā, tipa, zem tilta.
Pašu procesu varēja izveikt konkrētajā pašvaldībā, Pilsonības-migrācijas dienestā un pa pastu (ko arī reāli dara pilsonības dienests). Pēdējais ceļš vairs nepastāv. Bet otrais?

Re: īpašuma nodoklis
Autors: Antins (80.90.5.---)
Datums: 28/07/2010 22:37

- deklarējamās dzīvesvietas adreses ievadīšanai tiek izmantoti Valsts adrešu reģistra dati, līdz ar to tiek nodrošināta automātiska adreses esamības pārbaude;

[www.pmlp.gov.lv]
sanaak ka nesuuda nevar nekaadaas pljavaas pieregistreeties - registraa pljavas kaa dziivesvieta neskaitaas.
a "neesamaa adresee" pieregistreeties, sanaak nevar - atnaac tu, nosauc kadastrra numuru - a tev - taadas adreses nav. uzcel maaju, nodod ekspluataacijaa, un tad naac atkal...?

Re: īpašuma nodoklis
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 29/07/2010 09:18

Uzraksti pašvaldībai, lai iekļauj Tavu zemi adrešu reģistrā:
[www.failiem.lv]
Pēc mēneša varēsi sākt baudīt, vai adrese reģistrā parādās.

Re: īpašuma nodoklis
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 29/07/2010 11:29

Kad es nopirku zemi, tā jau bija adrešu reģistrā, un tur reāli bija pļava. Tā kā zeme ir nekustamais īpašums, un tai ir adrese - tad tur es varu arī deklarēties. Vispār jau es piedeklarējos mājā apmēram pusgadu pirms nodošanas ekspluatācijā, un nebija nekādu problēmu.
Deklarācijas būtība ir tāda - tu deklarē valstij, pašvaldībai un ikvienam, kurš vēlas tevi oficiāli sasniegt, uz kuru adresi jāsūta papīri. Ja tu sūtījumu nesaņem (piem. nav pastkastītes, vai tu vienkārši tur nekad neparādies un pastkastīti neiztīri), dabū sodu. Teorētiski var pat nokļūt policijas meklēšanā :)

Re: īpašuma nodoklis
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 29/07/2010 13:17

Nodeklarējos mēnesi pēc zemes nopirkšanas - man pat pļava tur nebija, bet krūmi pāri galvai :) No problem un pastkastīte parādījās tad, kad sākām reāli dzīvot, vairākus gadus vēlāk. Nu pasaki man lūdzu, kādu papīru no valsts tu kādreiz esi saņēmis? Es nekādu līdz šim. Vienīgais, kas nāk ir zemes nodoklis, bet to man sākumā arī sūtīja uz dzīvokli, jo to pat var norādīt uz kuru adresi lai sūta nodokļa aprēķinu.

Re: īpašuma nodoklis
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 29/07/2010 16:05

Piem. tiesas pavēsti, vai uzaicinājumu ierasties policijā vai ko nu tur vēl.

Re: īpašuma nodoklis
Autors: Antins (94.30.250.---)
Datums: 29/07/2010 21:43

1Vienstavs: liels paldies. pameeginaashu. iisteniibaa vieniigaa polza no taas deklarsshanaas, ko es redzu - var uz turieni pepelacu registreet. a laukos taki okta itkaa juutami leetaaka esot, un kasko, ja sadomaa - ar. kaut gan taadaam vecaam grabazaam, kaadas es peerku, kasku njemt nebuut praata darbs :D

Re: īpašuma nodoklis
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 29/07/2010 22:03

Cik zinu, Rīgas rajons Octai skaitījās kā Rīga? A tagad, kad novadi?

Re: īpašuma nodoklis
Autors: Antins (94.30.250.---)
Datums: 29/07/2010 22:14

man aiz rajona. kaut gan anyway, apkaart, rupuci, buuveejas - shodien pirtinju sleeja augshaa. driiz buus kaa daarzinjos - no visaam malaam kaiminji :((

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **    **  ********  ******** 
 **         **  **   **   **   **        **    ** 
 **          ****    **  **    **            **   
 ******       **     *****     ******       **    
 **           **     **  **    **          **     
 **           **     **   **   **          **     
 ********     **     **    **  ********    **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727