UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Grunts augstums attiecībā pret mājas pamatiem
Autors:
VW
(78.84.12.---)
Datums: 02/07/2010 17:42
Sveiki,
Gribēju precizēt kā ir ar grunts augstuma attiecību pret mājas pamatiem. Vai var būt netālu no mājas neliels kalniņš ar augstumu lidz 30 cm.
Cik zinu, māja nedrīks atrasties zemākā vietā, bet īsti nezinu kāpēc nevar?
Prasu, jo negribās lai ir lidzens zālājs, bet gan vietām lielāki, mazāki kalniņi.
Ceru ka domu sapratāt ;)
Gribēju precizēt kā ir ar grunts augstuma attiecību pret mājas pamatiem. Vai var būt netālu no mājas neliels kalniņš ar augstumu lidz 30 cm.
Cik zinu, māja nedrīks atrasties zemākā vietā, bet īsti nezinu kāpēc nevar?
Prasu, jo negribās lai ir lidzens zālājs, bet gan vietām lielāki, mazāki kalniņi.
Ceru ka domu sapratāt ;)
Re: Grunts augstums attiecībā pret mājas pamatiem
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 02/07/2010 18:19
Ūdens nedrīkst plūst uz māju. Var būt kalniņš, ja starp to un māju ir grāvītis, pa kuru ūdenim aiztecēt.
Autors:
vw
(78.84.12.---)
Datums: 02/07/2010 18:28
man ir zalājs apkārt majai tāpēc ūdens netecēs. Man lēnām iet uz to ka mans zemes gabals ir nedaudz augstāk nekā kaimiņiem, bet nedaudz zemāk par ceļu.
Par tiem paaugstinājumiem domāju, tādā veidā ir doma uzbert paaugstinājumu a/m nojumes laukumam plus piebraucamo celu, no ceļa lidz nojumei..
Par tiem paaugstinājumiem domāju, tādā veidā ir doma uzbert paaugstinājumu a/m nojumes laukumam plus piebraucamo celu, no ceļa lidz nojumei..
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 02/07/2010 18:50
Ko zālājs var traucēt kārtīgam lietum vai kūstoša sniega ūdenim? Ūdens tecēs no augstākas vietas uz zemāku, atkarībā no grunts sastāva (un sasaluma) ātrāk vai lēnāk sūkdamies tanī.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 03/07/2010 11:48
Diemžēl, tik detalizēti LV likumdošanu nepārvaldu (vajadzēs kādā brīvā brīdī pameklēt, vai kāds LBN liek aizbērt Gaujas senleju, lai tur varētu uzcelt māju), lai skaļi apgalvotu, ka folksvāgens ar 1-stāvu raksta dumības, tomēr no praktiskā aspekta māja ielejā un tekošs ūdens pamatu virzienā prasa tik vien kā attiecīgu tehnisku risinājumu. Parasti pietiek ar elementāru drenāžu, sarežģītākos gadījumos to jau varētu nosaukt par meliorāciju un ar sūkņiem.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 03/07/2010 12:50
Varbūt vajadzēs arī man pārskatīt savu nostāju, jo vismaz ar folkloru tas nav pretrunā:
Strauja, strauja upe tecēj'
Gar brālīša namdurvīm'i.
Strauja, strauja upe tecēj'
Gar brālīša namdurvīm'i.
Autors:
Didims
(78.84.155.---)
Datums: 04/07/2010 12:20
Tieš tā, gar namdurvīm, un nevs pa durīm iekšā ;-)
Autors:
VW
(78.84.12.---)
Datums: 04/07/2010 14:49
Man jau nav milzīgs kalns pie mājas, bet max kādi 30cm un tas ir 4m attālumā.
Vienkārši negribās neko līdzināt, jo zālājs jau ir iekopts.
Notekūdens tiek novadīts ar drenāžas trubām.
Šis jautajums ir pacelts tāpēc ka sāku domāt vai tas kā neietekmēs mājas pamatus. Lai gan domāju ka nebus nekas traks.
Vienkārši negribās neko līdzināt, jo zālājs jau ir iekopts.
Notekūdens tiek novadīts ar drenāžas trubām.
Šis jautajums ir pacelts tāpēc ka sāku domāt vai tas kā neietekmēs mājas pamatus. Lai gan domāju ka nebus nekas traks.