UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Pārtaisīt ailes no arkveidīgām uz taisnstūra.
Autors:
Artur
(78.84.99.---)
Datums: 23/07/2010 03:19
Sveicināti.
Man ir tāds jautājums - vai ir iespējams pārtaisīt logu ailes no arkveidīgām uz taisnstūra formas??
Māja ir no ķieģeļiem, ķieģeļi ir divās kārtās. Logu platums mani apmierina 1.20m, bet neapmierina arka un loga augstums.
Varbūt var kaut kā virs arkas nostiprināt ar gariem leņķiem tos augšējos ķieģeļus un visu kas būs zem tiem leņķiem izņemt ārā, tad nebūs vairs arkas un logs būs krietni augstāks.
Neko daudz no visa šitā nesaprotu, tāpēc lūdzu padalieties ar info.
Pats neko stiprināt un brucināt negrasos.
Paldies.
Man ir tāds jautājums - vai ir iespējams pārtaisīt logu ailes no arkveidīgām uz taisnstūra formas??
Māja ir no ķieģeļiem, ķieģeļi ir divās kārtās. Logu platums mani apmierina 1.20m, bet neapmierina arka un loga augstums.
Varbūt var kaut kā virs arkas nostiprināt ar gariem leņķiem tos augšējos ķieģeļus un visu kas būs zem tiem leņķiem izņemt ārā, tad nebūs vairs arkas un logs būs krietni augstāks.
Neko daudz no visa šitā nesaprotu, tāpēc lūdzu padalieties ar info.
Pats neko stiprināt un brucināt negrasos.
Paldies.
Re: Pārtaisīt ailes no arkveidīgām uz taisnstūra.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 23/07/2010 11:09
Vispār jau elementāri - vajadzīgajā augstumā virs arkas izvēlas vietu ailu pārsedzei un pamazām sāk grauzties iekšā sienas konstrukcijā, kad iegraužās līdz pussienai, iemontē pārsedzi (tērauda profildzelzis, saliekamā dzb pārsedze, monolīta pārsedze utt.), pēc tam to pašu atkārto no otras puses. Pašā nobeigumā demontē atlikušo arkas daļu līdz ieliktajai pārsedzei. Parasti komplektā var arī paplatināt ailu, tomēr visiem darbiem katrā konkrētajā vietā būs nelielas atšķirības (no kā siena, cik vietas virs ailas utt.)
Autors:
žanis11
(212.93.100.---)
Datums: 23/07/2010 11:23
izklausās jaunu ļoti elementāri, varētu pašam padomu devējam iedot kādas divas izveidot un tad pajautāt komentāru.
Autors:
Artur
(78.84.99.---)
Datums: 23/07/2010 18:42
Izklausās optimistiski un vienkārši, bet cik liela varbūtība ka kaut kas sabrūk?
Nē nu katrā ziņa kaut kas jav būs ar tiem logiem jādara, jo šitās šaujamlūkas nekam nedar. Logi ir 1.20 plati un 1.10 augsti (un ar arku), ir doma dabūt 1.40m augstumā.
Kopumā 6 logi.
Nu padalās varbūt kāds, kas to jav ir darījis, ar ko jārēķinās utt..?!
Nē nu katrā ziņa kaut kas jav būs ar tiem logiem jādara, jo šitās šaujamlūkas nekam nedar. Logi ir 1.20 plati un 1.10 augsti (un ar arku), ir doma dabūt 1.40m augstumā.
Kopumā 6 logi.
Nu padalās varbūt kāds, kas to jav ir darījis, ar ko jārēķinās utt..?!
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 23/07/2010 21:43
Es neesmu to darījis, bet pat piemklasnieks varētu iedomāties, kā to vajadzētu darīt, ja tiešām tāda vajadzība spiež(?). Jaunās pārsedzes ir nevis vienkārši jāieliek, bet arī iespējami jānospriego, lai, pārnesot slodzi uz tām, tās neieliektos. Savulaik dzīvojot 3. stāvā piedzīvoju, ka, pakāpeniski izveicot šādas akcijas ar mūra starpsienu visos apaksējos stāvos ieskaitot pagrabu, siena ikreiz plaisāja un sēdās par pāris centimetriem.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 24/07/2010 11:53
Protams, ka es augstāk aprakstīju vispārējo principu, ne sīku detalizāciju. Par "iespriegošanu" taisnība, to dara ar metāla ķīļu palīdzību.
Teorētiski privātmājā ar uzrādītajiem ailu izmēriem var gadīties vēl vienkāršāk, nojauc visu (izkaļ caurumu jaunajai ailu pārsedzei) un tad taisa jauno konstrukciju, tomēr visu jāizvērtē uz vietas objektā.
Teorētiski privātmājā ar uzrādītajiem ailu izmēriem var gadīties vēl vienkāršāk, nojauc visu (izkaļ caurumu jaunajai ailu pārsedzei) un tad taisa jauno konstrukciju, tomēr visu jāizvērtē uz vietas objektā.