UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Zibensaizsardzības ierīkošana sienās
Autors: Jauns (62.205.221.---)
Datums: 07/08/2010 20:19

Vai var zibensaizsardzības stiepli, kas tiek montēta pa ēkas fasādi un savieno ēkas jumtu ar zibensaizsardzības zemēšanas kontūru, montēt sienā. konkrēti mani interesē stieples montāžu ēkas fasādes peliastrās. ļoti gaidu jūsu atbildi.

Re: Zibensaizsardzības ierīkošana sienās
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (87.246.167.---)
Datums: 09/08/2010 15:13

Sienās stiepli nav jēgas likt, zibens enerģijas izlāde pamatā norit pa vadītāja virsmu - Fuko strāvas veidā, jo lādiņa lielums ir tāds, ka zibensnovadīšanas stieple uzkarst līdz metāla izkušanas temperatūrai. Ja tādu stiepli ieliksi sienā, tad tas var aizdedzināt vai pat uzspridzinās noslēgto apjomu ap stiepli.

Datums: 09/08/2010 18:00

Liels paldies, bet varbūt var kaut kur normatīvos to ieraudzīt?

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 09/08/2010 20:18

Tak piekāst tos normatīvus. Fizikas likumi ir vienīgais normatīvs un tie saka, ka pie miljons voltiem zibens spērienā viss ap drāti svilst. Skaidrs, ka gribās smuku māju bez nevienas drāts pie pakšiem, bet tā viss nesanāks. Negribi drātis gar mājas stūriem cel mastu mājas galā. Tas arī pasargās māju un nevajadzēs to apkārt ar drātīm.

Datums: 09/08/2010 21:02

Vienkārši tāda dilemma sanāca, ka normatīvos es neko neatradu, jo tur tas nav norādīts. Bet ir "profesionāļi", kuri saka, ka var, pie tam ja tas zibensnovedējs ir izolēts! Vot es i mēģinu atrast kaut ko lai pretstatītu savu viedokli viņiem, ja gadījumā ir kas norādīts normatīvos, tad lūdzu palīdzēt man!

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **      **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **   **   **   **  **  **   **   **   **     ** 
 **     **    ** **    **  **  **    ** **    **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727