UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Latvenergo bezpriģels
Autors:
specs
(212.93.100.---)
Datums: 27/08/2010 14:33
Respektīvi Latvenergo veic jaunu pieslēgumu (piespiedus kārtā nes ārā skaitītāju). Protams, kā vienmēr ir mistisks apakšuzņēmējs, nereāla tāme utt, bet šoreiz ne par to. Tātad šī firma izbūvē kasti pieslēdz to pie staba un ar to arī viss beidzas. Es, vadoties pēc līguma, esmu izbūvējis savu kabeli līdz piederības robežai un kabeļa galu esmu atstājis ārpus sētas vietā, kur būvēs kasti. Atbraucu pēc nedēļas, kaste ir uzbūvēta, bet manis izvilktais vads mētājas zemē. Latvenergo zvana ar pārmetumiem, ka nevarot uzlikt skaitītāju, jo kastē neesot mana vada. Es šiem saku, ka mans uzdevums bija izbūvēt savu līniju līdz robežai, bet pieslēgums jāveic viņiem (pēc līguma), uz ko šie saka, ka par darbiem atbild firma, firma saka, ka viņiem tas nav jādara, uz ko Latvenergo saka, ka, ja kaut kas nepatīk, lai raksta sūdzību, jo kabelis jāiebaksta kastē pašam, ko, protams, drīkst darīt tikai sertificēts elektriķis. Īstenībā reāls monopolista rekets, jo grib pie nereālās tāmes vēl iekāst rubļus par vada ievilkšanu kastē.
Kāda citiem pieredze???
Kāda citiem pieredze???
Re: Latvenergo bezpriģels
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 27/08/2010 16:55
Manā uztverē vislielākais absurds ir tas, ka tas sertificētais un LE atzītais būvnieks nedrīkst uzlikt skaitītāju un palaist štromi. Speciāli jāgaida n-tās nedēļas, LE speciāli jābrauc un jāslēdz. Gatavais cirks. Vispār pa pilnīgi visām vīlēm mūsu valstiņā spiežas ārā tas, cik nožēlojami mēs esam. Riktīga trešās pasaules valsts ar nupat jau sāk izskatīties - pilnīgi stulbu tautu, jo paši taču tos likumus un papīrus vien pieņemam un atbalstam - ne šito ākstīšanos mums kāds uzspiež ne no Marsa ir atveduši - visu tak paši! Ja nebūtu tik bēdīgi, varētu pārsmieties.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 27/08/2010 17:03
Man 2005.gadā no staba nākošo kabeli kastē iebāza firma. Tad es iebāzu savu kabeļgalu (kam pats arī aplodēju galus, jo vads bija daudzdzīslu). Vēlāk firma staba augšā pieslēdza špannungu, bet kastē skaitītāja vēl nebija. To atveda Latvenergo elektriķis kopā ar līgumu, visu savienoja un noplombēja.
Autors:
aigarello
(78.84.143.---)
Datums: 27/08/2010 17:56
Tev ir pavisam jauns pielēgums ,vai esošais tiek iznests pieejamā viņiem vietā ?
Autors:
specs
(212.93.100.---)
Datums: 27/08/2010 18:53
Esošais tiek iznests. LE firma norullēja esošo kabeli no staba, nometa zemē, novilka savu kabeli, ieraka kasti un notina, atstājot manu kabeli mētājoties, tajā vietā, lai ieliktu to kastē. Tagad atkal jārok kaste vaļā, jo vads jāiebāž kastes kājā utt.
Autors:
aigarello
(78.84.143.---)
Datums: 27/08/2010 20:48
Ja nav noslēpums, tad kurā miestā ?
Izskatās ka drīz varētu pienākt kārta manas mājas apkārtnē . Skatos, uz daudzām ielām jau pie katras mājas stāv jaunās kastes . Un ja vilks tad pilnīgi no pretējās puses, jo esošā sadales kaste uz trijām mājām ir starp diviem īpašumiem,teorētiski nepiejama LE darbiniekiem .
Izskatās ka drīz varētu pienākt kārta manas mājas apkārtnē . Skatos, uz daudzām ielām jau pie katras mājas stāv jaunās kastes . Un ja vilks tad pilnīgi no pretējās puses, jo esošā sadales kaste uz trijām mājām ir starp diviem īpašumiem,teorētiski nepiejama LE darbiniekiem .
Autors:
specs
(212.93.100.---)
Datums: 27/08/2010 21:01
Man lika iznest sadali, jo vēlējos mainīt skaitītāja atrašanās vietu mājā. Centralizēta kastu rakšana te nespīd vēl kādu laiku. Ja darbības norit centralizēti, tad jau nav jāmaksā šis nereālās tāmes, bet pats LE to sedz. Un tā ir būtiska atšķirība.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 27/08/2010 21:01
Tā nevar būt. Klientam, ja pārliek skaitītāju ārpus mājas, nav nekādas daļas, kā to Latvenergo dara. Atnāc mājā, nav elektrības, zvani un piesaki bojājumu un Tev pofig, ko kurš nav izdarījis. Cita lieta jauns pieslēgums. Tad gan ar šito problēmu esmu saskāries, bet iedodot 10Ls tam meistaram, kurš nevēlējās kabeli pievienot, problema uzreiz atrisinājās:)
Autors:
specs
(212.93.100.---)
Datums: 28/08/2010 23:15
Kā tad! Vispirms piespiedus kārtā nomaksā 500LVL par kastes uzstādīšanu un pieskaitāmajiem izdevumiem, un tad vēl lūdzies fedjam, lai pa 10Ls vadiņus sačinī. Neies krastā!. Nāksies ievērot pašu sastādītā līguma punktus, tikai riebjas, ka pašam par savu naudu jāpierāda, ka neesi ēzelis, jo LE uz klientu ir nospļauties, bet apakšnieks par mani klaji ņirgājas, lai tiktu pie papildus naudas vai vienkārši, lai izklaidētos.
Autors:
ruukiitis
(---.telekom.lv)
Datums: 24/09/2010 15:57
Es samaksāju 10 Ls par rakšanu līdz manai mājai, tai pašai firmai kas vilka LE vadu.
vēl samaksāju 10 Ls par loriņu ko sauc par uzmavu ar kuru zemē tā pati firma saviemoja manu kabeli ar savu kabeli.
un vēl 10 Ls par kabeļa galu ko tā pati firma visticamāk "nospēra" no LE ruļļa un iestiepa kastē iekšā.
Esmu apmierināts jo dabuju elektribu. par papildus 30 Ls.
bija protams iespējas rakstīt pretenzijas, gaidīt atbildes utt. pāris gadu garumā. un ietaupīt":) 30 ls
vēl samaksāju 10 Ls par loriņu ko sauc par uzmavu ar kuru zemē tā pati firma saviemoja manu kabeli ar savu kabeli.
un vēl 10 Ls par kabeļa galu ko tā pati firma visticamāk "nospēra" no LE ruļļa un iestiepa kastē iekšā.
Esmu apmierināts jo dabuju elektribu. par papildus 30 Ls.
bija protams iespējas rakstīt pretenzijas, gaidīt atbildes utt. pāris gadu garumā. un ietaupīt":) 30 ls
Autors:
Viesturs470
(85.254.150.---)
Datums: 24/09/2010 16:35
Lūk šādu situāciju dēļ korupcija mūsu valstī zeļ un plaukst !
Ja Latvenergo būtu "uz klientu orientēta" organizācija, tad sen jau būtu sakārtojusi šādu situāciju tādējādi, ka klientam atliktu tikai pateik paldies un sākt lietot ektroenerģiju !
Ja Latvenergo būtu "uz klientu orientēta" organizācija, tad sen jau būtu sakārtojusi šādu situāciju tādējādi, ka klientam atliktu tikai pateik paldies un sākt lietot ektroenerģiju !
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 24/09/2010 17:05
Tipisks piemērs ir Laiielecom. Starta pozīcijas abiem uzņēmumiem bija vienādas. Ja cilvēki ir aizmirsuši, varu atgādināt, ka pad-laikos pie telefona tikt bija grūtāk kā aizvilkt elektrību uz 10km nomaļu viensētu. Koroč abi bija valsts kantori ar visām no tā izrietošajām sekām un marazmiem. Viens tika pie mūsdienīgas rietumu uz klientu-orientētas vadības jau pašā atmodas sākumā, otrs vēl joprojām ir tāds pats padomju kantoris. Ja kādam ir tagad bijusi darīšana ar abiem sapratīs, ka lai nu kas, bet valsts uzņēmums nav ne dzīvot ne darboties spējīgs. Jo kādi miljoni tur katru gadu dēļ tā LE marazma aiziet valsts kasei gar degunu - bail pat iedomāties. Ar Laiielecom pat salīdzināt nevar. It kā liekas absurdi, ka lai cilvēki iegūtu, valsts īpašums kādam ir jāpārdod, domāju, LE gadījumā visi pat iegūtu, ja tas tiktu pat par velti atdots.
Autors:
v_t
(78.84.59.---)
Datums: 25/09/2010 00:06
jā, jā...
kaut kā prātā nāk kuģniecība. no pāris simtiem kuģu zem latvijas karoga palikuši labi ja daži. ar visām izrietošajām sekām.
kaut kā prātā nāk kuģniecība. no pāris simtiem kuģu zem latvijas karoga palikuši labi ja daži. ar visām izrietošajām sekām.
Autors:
moldriks
(78.84.4.---)
Datums: 25/09/2010 02:12
Par to pēcuzskaites tīklu izbūvi gan te dažam labam nepiekrītu. Tos variet būvēt kaut paši piečukus zobos turēdami. LE neintresē Jūsu iekšējās elektroinstalācijas problēmas. Tos papīrīšus ko parakstiet arī lasiet? Normāli ir tikai par darbu samaksāt, nevis radīt problēmas citiem, kas darba laikā risina neapmierināto uzdevumus. Lai par kaut ko raudātu, ir mazliet jāsaprot vai maz tam ir jēga_
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 25/09/2010 06:18
Es esmu apņēmies tikai "pēc piegādātāja pieprasījuma par saviem līdzekļiem pārnest skaitītāju ar piegādātāju saskaņotā vietā, ja elektroenerģija lietota nelikumīgi vai nenodrošinu piekļūšanu".
Ja vecajā vietā ar pēcuzskaites tīkliem problēmu nebija, lietotājs neko nav zadzis un pārnest ierosina piegādātājs, neredzu pamatu nepievienoties Didža komentāram 27/08.
Ja vecajā vietā ar pēcuzskaites tīkliem problēmu nebija, lietotājs neko nav zadzis un pārnest ierosina piegādātājs, neredzu pamatu nepievienoties Didža komentāram 27/08.
Autors:
specs
(95.68.121.---)
Datums: 25/09/2010 21:56
Izlasi tematu pirms bļausties! Runa nav par pēcuzskaites tīkla izbūvi, bet gan par jau uzbūvētā pēcuzskaites tīkla pievienošanu uzskaites kastei. Pēdējie jaunumi ir tādi, ka LE papildus visam ir uzlicis un noblombējis skaitītāju, ļoti labi zinot, ka tas nav savienots ar lietotāju...
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 26/09/2010 08:26
No pirmā teikuma - "Latvenergo veic jaunu pieslēgumu (piespiedus kārtā nes ārā skaitītāju)" nevar saprast, vai vispār jebkad agrāk ir pastāvējis elektroenerģijas piegādes līgums uz "jau uzbūvēto pēcuzskaites tīklu"?
Autors:
specs
(95.68.121.---)
Datums: 26/09/2010 08:35
Vienstāv, mans iepriekšējais koments bija domāts moldrikam.
Autors:
khe
(78.84.202.---)
Datums: 26/09/2010 09:42
Vai tad gadījumā, kad Latvenergo piespiedu kārtā nes ārā skaitītāju, tam pašam nav jāsedz visi izdevumi un jāatjauno pieslēgums, nepasliktinot patērētāja apstākļus? Es, kad man iznesa to kasti ārā, ne vilku kabeli, neko maksāju, tik atļāvu šiem piekļūt.
Autors:
specs
(87.110.119.---)
Datums: 28/10/2010 22:08
Nu ko. Pāris rakstu darbi par piedzīvoto netaisnību un elektrība pieslēgta! Tātad līgums nebija izpildīts, jo pretējā gadījumā neviens neko nebūtu darījis. Iesaku pārējiem piecīšu devējiem mācīties no šī gadījuma.