UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Padoms lietojie tos štruntus kas paredzēti jūsu aizsardz''ibai
Autors:
ruukiitis
(---.telekom.lv)
Datums: 04/10/2010 13:36
Pagājušās nedēļas nogalē, nedaudz sabojāju savu veselību.
Proti, vajadzēja nofleksēt pāris dēļa gabalus (noslīpēt Latvijas 'pelēko toni nost un padarīt parastu dēļi par vizuāli baudāmu plaiktiņu).
Īsāk sakot darbu darīju ārā, lai koka putekļus vējš pūš prom (telpā iesaku kautko tādu pat nemēģināt).
Protams kā "īsts meistars" pāris lietas jau vairs nelietoju (īdz brīdim...).
Aizsargbriles (tās traucē) - tās skaidas tak vienā virzienā lido...,
Cimdus (tos gan lietoju, reiz jau pabiju vietējās slimnīcas uzņemšanā (2 gadu atpakaļ)), uz flekša uzmontēta slīpēšanas ripa cilvēka miesu tā pat kā putuplastu ēd....
Nu i pienāca reize padomāt par "šņukuru" - sejas masku lai putekļus nesaēstos....
saēdos... nakti negulēju... tagad viss ok... bet iekšas (plaušas laikam) nakts laikā likās ka pa muti izkāps ārā...
īsāk sakot pats piedodiet lohs, bet nu ceru ka šo postu kādam ietaupīšu vismaz 1 negulētu nakti rezervei :)
veiksmi
Proti, vajadzēja nofleksēt pāris dēļa gabalus (noslīpēt Latvijas 'pelēko toni nost un padarīt parastu dēļi par vizuāli baudāmu plaiktiņu).
Īsāk sakot darbu darīju ārā, lai koka putekļus vējš pūš prom (telpā iesaku kautko tādu pat nemēģināt).
Protams kā "īsts meistars" pāris lietas jau vairs nelietoju (īdz brīdim...).
Aizsargbriles (tās traucē) - tās skaidas tak vienā virzienā lido...,
Cimdus (tos gan lietoju, reiz jau pabiju vietējās slimnīcas uzņemšanā (2 gadu atpakaļ)), uz flekša uzmontēta slīpēšanas ripa cilvēka miesu tā pat kā putuplastu ēd....
Nu i pienāca reize padomāt par "šņukuru" - sejas masku lai putekļus nesaēstos....
saēdos... nakti negulēju... tagad viss ok... bet iekšas (plaušas laikam) nakts laikā likās ka pa muti izkāps ārā...
īsāk sakot pats piedodiet lohs, bet nu ceru ka šo postu kādam ietaupīšu vismaz 1 negulētu nakti rezervei :)
veiksmi
Re: Padoms lietojie tos štruntus kas paredzēti jūsu aizsardz''ibai
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 04/10/2010 14:20
Kopš redzēju kā metāla griežamā flekša ripa ar mežonīgu spēku pašķīst uz visām debess pusēm, fleksim bez brillēm neeju pat klāt, ja kas, pēc savainojumu statistikas fleksis stabili ieņem 1. vietu!
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 04/10/2010 14:31
Izklausās pēc alerģiskas reakcijas uz sveķiem.
Ja par darba aizsardzības tēmu, vai kāds zin ieteikt aizsargbrilles, kas:
1) nešvīkājas vai švīkājas maz;
2) mitrā laikā neaizsvīst;
3) nemaksā vairāk par vienciparu skaitli latos?
Ja par darba aizsardzības tēmu, vai kāds zin ieteikt aizsargbrilles, kas:
1) nešvīkājas vai švīkājas maz;
2) mitrā laikā neaizsvīst;
3) nemaksā vairāk par vienciparu skaitli latos?
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 04/10/2010 15:23
Visas aizsargbrilles ir no polikarbonāta un tās švīkājas/baigi jāuzpasē. Nešvīkājas stikls, bet tādas es neesmu redzējis. Man patīk 3M brilles, polikarbonāta ar ziliem plastmasas kātiņiem un gumijas uzlikām. Maksā ap 7-8 Ls. Bet nu š'vīkājas, ja kaut kur smiltis trāpās un ar jakas stūri noslauka, tad ir čau. Vispār plastmasas brilles nekādas nedrīkst slaucīt - tās ir jāmazgā zem tekoša ūdens. Cenšos noskalot, tad ar ziepēm, tad noskalot, tad nosusināt.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 04/10/2010 15:42
No padlaika atminos stikla brilles, tādas ar zaļu rāmi un švammi, varētu būt ka lidotāju. jaunlaiku hi-tech līdz brillēm acīmredzot vēl nav tikuši:
[www.corning.com]
[www.corning.com]
Autors:
E
(80.233.175.---)
Datums: 04/10/2010 16:51
Vēl iesaku padomāt par ausu aizbāžņiem vai uzlikām, ja ilgstoši ar fleksi sanāk flīzes griezt. Es te pirms mēneša pāris stundas no vietas pagriezu bet pēc tam divas nedēļas ausis džinkstēja. Pirms tam biju griezis īsākus periodus (nu tā ap 30min) un viss bija OK, laikam pārpūlēju nervus ausīs. Ļoti nepatīkama sajūta pēc tam.
Autors:
Juriits
(212.93.100.---)
Datums: 04/10/2010 20:53
Vel ir labi metinot saules zaķīšus saķert, kas visu nakti pa acīm lēkā.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 04/10/2010 22:37
Es lietoju samērā gaišus stiklus, caur ko saulainā laikā vai pie labas spuldzes var redzēt detaļas un elektrodu. Katru dienu droši vien caur tādiem nevarētu.
Modernos "hameleonus" tā arī neesmu mēģinājis. Treknajos gados bijuši kautkādi ķīniešu pa 30+ Ls.
Modernos "hameleonus" tā arī neesmu mēģinājis. Treknajos gados bijuši kautkādi ķīniešu pa 30+ Ls.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 05/10/2010 10:58
Iemetu aci interneta dziļumos - parastas polikarbonāta aizsargbrilles maksā zem $3 un par tādu cenu satraukāties par švīkāšanos būtu vien patoloģiska skopuma izpausme (polikarbonāts kā tāds grūti švīkājas, bet kas zin, ko īsti ar šādu nosaukumu tirgo, īpaši par $3, vai tik nav parasts orgstikls). Vēl ir caurspīdīgas sejas maskas, bieži ar brillēm ir par maz, jo var dabūt ar skaidām arī pa degunu utt.
Autors:
soseds2
(81.198.21.---)
Datums: 10/10/2010 12:41
Gadijas pabut gailezera slimnicas uznemsanas nodala pie kirurga. Sie stasta, ka traumas stradajot ar fleksiem ir pirma vieta. Ari es neesmu iznemums, saskida planais disks un lauska pirkstu parskela lidz kaulam. Arsti divas stundas mocijas diska graudinus vilka ara, nopientna lieta. Cimdus stradajot ar fleksi itka nav obligati, bet lielais caurspidigais visas sejas aizsrgs gan butu obligats. Taisniba ka sis aizsargs atri noskrapejas( veikala kruza pirku pa 6Ls). A, vel arsti sacija, ka tie pargalvji, kas strada bez dikmasinas aizsarga ari atri noklustot uz kirurga galda.
Autors:
aae
(87.110.92.---)
Datums: 10/10/2010 13:17
Flīzes griezu ar moča ķiveri, ļoti ērti :) Bet vispār jāpiekrīt visam rakstītajam, drošību jāievēro. Tāpat der pārliecināties vai strādājot ar trepēm, sastatnēm utml ir drošs pamats.
Autors:
Domīgais
(78.84.177.---)
Datums: 11/10/2010 00:38
Jā par aizsardzību nedrīkst aizmirst, bet ar fleksi ir jāmāk arī strādāt - griešanas laikā nedrīkst ripu iespriegot(šķiebt), pārāk spiest, ar griešanas disku griezt un slīpēt ar tam paredzēto disku!!! Veiksmi darbā!
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 11/10/2010 09:23
Fleksim visas nelaimes sākas ar diska nepievilkšanu. Praktiski labākais pārbaudītais - nevis ar atslēgu, bet uzskrūvē to skrūvi, tad nospiež bremzes pogu un ar otru roku roku satverot disku to piegriež pulksteņrādītāja virzienā tik, cik ar roku var, ļoti labs un pārbaudīts variants.
Par disku izjukšanu taisnība - parasti 99.9% vainīgs ir griezējs - vai nu šķiebj un disks ierauj un noķīlējas griežamajā detaļā, vai nu spiež pārāk stipri - no tā griešanas ātrums nepalielinās. Domāju, ka izjukt var tikai plānie griežamie diski, neesmu nekad dzirdējis, ka juktu slīpējamais vai flīžu griežamais disks. Un fleksim nevajag skrūvēt nost to aizsarg "dubļubleķi".
Par disku izjukšanu taisnība - parasti 99.9% vainīgs ir griezējs - vai nu šķiebj un disks ierauj un noķīlējas griežamajā detaļā, vai nu spiež pārāk stipri - no tā griešanas ātrums nepalielinās. Domāju, ka izjukt var tikai plānie griežamie diski, neesmu nekad dzirdējis, ka juktu slīpējamais vai flīžu griežamais disks. Un fleksim nevajag skrūvēt nost to aizsarg "dubļubleķi".
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 11/10/2010 09:42
Es savukārt dubļubleķi gandrīz nekad nelieku, toties flekšus pērku tikai ar regulējamu jaudu un maksimālo lietoju praktiski tikai, ja fleksis iestiprināts statīvā.
Trakākais man bija lidojums bija no A veida trepēm nelīdzenā vietā, kam vēl gali dūrās mīkstā zemē. Vispirms apgāzās trepes, tad es tām virsū uz muguras. Labi, ka trieciena sekas beidzās tikai ar uz pus minūti aizsistu elpu (bet sajūta bija bezpalīdzīga - es tiešām nevarēju paelpot).
Trakākais man bija lidojums bija no A veida trepēm nelīdzenā vietā, kam vēl gali dūrās mīkstā zemē. Vispirms apgāzās trepes, tad es tām virsū uz muguras. Labi, ka trieciena sekas beidzās tikai ar uz pus minūti aizsistu elpu (bet sajūta bija bezpalīdzīga - es tiešām nevarēju paelpot).
Autors:
ruukiitis
(194.8.16.---)
Datums: 11/10/2010 13:47
uzsāku tēmu, un ir jaunumi :(
Tā saka ka Dieviņš tur augšā visu redz un sargā tos kas paši sargājas + galigus dundukus pabrīdina...
(es laikam pa vidu abiem min;etajaiem).
1. ar fleksi, un smilšpapīra ripu strādājot, drusku pa roku trāpīju - labi ka bij cimds, cimds pušu, roka ar drusku, bez cimda būtu bijis sāpīgi...
2. un fleka ar izbeidzās - tagad jauna meklējumos (pirmo dienu),
un kas būtuski ļoti noderēja šeit rakstītais - "toties flekšus pērku tikai ar regulējamu jaudu "
nebiju dzirdējis par tādiem, jo nebiju vēl tik tālu tcis... iepriekšējo komplektā deva pērkot diezgan krutu urbi.
un jautājums par drošību - kur var atrast caurspīdīgu sejas masku zāles trimmerēsanai? (ir tāda stiprinās kā ciklopa spuldzīte, bet pāri sejai tāds plastikāts pāri sejai iet)
esmu redzējis ka dažem nāk komplektā, bet atsevišķi ?
p.s.
disku ar savulaik esmu uzspridzinājis, bij sāpīgi, bet bez paliekošām sekām - fīča, jau zināju ka var tā sanākt (jāgriež bij čuguncaurule, vecā vannasistabā zem leņķa... piekļūšana nekāda utt. un badāc :p )
tā ka atkārtojos Dieviņš tur augšā visu redz un sargā tos kas paši sargājas...
Tā saka ka Dieviņš tur augšā visu redz un sargā tos kas paši sargājas + galigus dundukus pabrīdina...
(es laikam pa vidu abiem min;etajaiem).
1. ar fleksi, un smilšpapīra ripu strādājot, drusku pa roku trāpīju - labi ka bij cimds, cimds pušu, roka ar drusku, bez cimda būtu bijis sāpīgi...
2. un fleka ar izbeidzās - tagad jauna meklējumos (pirmo dienu),
un kas būtuski ļoti noderēja šeit rakstītais - "toties flekšus pērku tikai ar regulējamu jaudu "
nebiju dzirdējis par tādiem, jo nebiju vēl tik tālu tcis... iepriekšējo komplektā deva pērkot diezgan krutu urbi.
un jautājums par drošību - kur var atrast caurspīdīgu sejas masku zāles trimmerēsanai? (ir tāda stiprinās kā ciklopa spuldzīte, bet pāri sejai tāds plastikāts pāri sejai iet)
esmu redzējis ka dažem nāk komplektā, bet atsevišķi ?
p.s.
disku ar savulaik esmu uzspridzinājis, bij sāpīgi, bet bez paliekošām sekām - fīča, jau zināju ka var tā sanākt (jāgriež bij čuguncaurule, vecā vannasistabā zem leņķa... piekļūšana nekāda utt. un badāc :p )
tā ka atkārtojos Dieviņš tur augšā visu redz un sargā tos kas paši sargājas...