UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Iespējamā pamatu izsalšana/ piķēšana
Autors:
Raihs
(87.110.138.---)
Datums: 10/12/2010 01:11
Pamatu izbūves laikā uznāca sals. Bēda tāda,ka pamatu bedrē visu laiku krājas ūdens,un,protams,sasalst. Betons ir ieliets,un patreiz nezinu,ko tālāk darīt-bērt ciet vai atstāt līdz pavasarim? patreizējos apstākļos nopiķēt pamatus arī būs komplicēti-īpaši nopiķēt pamatu pēdu. Šajā saistībā pirmais jautājums-cik/vai svarīgi ir piķēt pamatu pēdu?
Otrs jautājums-vai varu atstāt pamatus neaizbērtus? Situācija tāda-pamati 1,5m dziļumā-šajā dziļumā manai zemei sākas dolomīta slānis,uz kura uzbērtas šķembas. Tā kā pamatos krājas ūdens,tad es baidos,vai tos sals neizcilās. Tai pat laikā diezgan stulbi šķiet aizbērt pamatus,atstājos apakšā ledu-zem smilšu kārtas tas visdrīzākais izkusīs tikai vasarā,pamatīgi nosēdinot smilšu kārtas līmeni.
Otrs jautājums-vai varu atstāt pamatus neaizbērtus? Situācija tāda-pamati 1,5m dziļumā-šajā dziļumā manai zemei sākas dolomīta slānis,uz kura uzbērtas šķembas. Tā kā pamatos krājas ūdens,tad es baidos,vai tos sals neizcilās. Tai pat laikā diezgan stulbi šķiet aizbērt pamatus,atstājos apakšā ledu-zem smilšu kārtas tas visdrīzākais izkusīs tikai vasarā,pamatīgi nosēdinot smilšu kārtas līmeni.
Re: Iespējamā pamatu izsalšana/ piķēšana
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 10/12/2010 07:59
Pret izsalšanu tikko no debesīm nokrita liels daudzums laba siltumizolācijas materiāla, saspļauj saujās, lāpstu rokās un, kamēr lido, atpūties ...
Par piķi nesapratu. Vai zem ēkas iecerēts sauss pagrabs?
Ja vairs neko pie pamatiem darīt neplāno, ber vispirms grunti (ja vari tajā ieknābt) un tad sniegu. Apraktais ledus izkusīs ... aprīļa beigās!
Par piķi nesapratu. Vai zem ēkas iecerēts sauss pagrabs?
Ja vairs neko pie pamatiem darīt neplāno, ber vispirms grunti (ja vari tajā ieknābt) un tad sniegu. Apraktais ledus izkusīs ... aprīļa beigās!
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 10/12/2010 09:57
Sniegs tiešām ir daudz labāks siltumizolātors par zemi, tā kā ar zemi nu jau nav vērts apbērt, tad jau tiešām labāk lāpstu rokā un apber pamatus ar pamatīgu sniega kupenu.
Par piķošanu - nu zem pamatu pēdas tak tu tāpat nenopiķosi un tur tāpat būs ūdens, tad kāda jēga piķot pēdas sānus? Ja gruntsūdens nav augsts, tad pamatu vertikālās sienas sānus zemes tuvumā varbūt arī var nopiķot, tas pasrgās no virszemes ūdens, lai gan ja pamatus siltināsi no ārpuses, tad gan to nekādā gadījumā nedari, jo pie piķa neviena līme lāgā neturas. Kaut kur tiku redzējis, ka pamatu puķika izolāciju līmē pie pamatiem ar piķa mastiku - varbūt nemaz nav slikta ideja. Beigās vēl pa kādam plastmasas dībelim drošībai un lieta darīta.
Par piķošanu - nu zem pamatu pēdas tak tu tāpat nenopiķosi un tur tāpat būs ūdens, tad kāda jēga piķot pēdas sānus? Ja gruntsūdens nav augsts, tad pamatu vertikālās sienas sānus zemes tuvumā varbūt arī var nopiķot, tas pasrgās no virszemes ūdens, lai gan ja pamatus siltināsi no ārpuses, tad gan to nekādā gadījumā nedari, jo pie piķa neviena līme lāgā neturas. Kaut kur tiku redzējis, ka pamatu puķika izolāciju līmē pie pamatiem ar piķa mastiku - varbūt nemaz nav slikta ideja. Beigās vēl pa kādam plastmasas dībelim drošībai un lieta darīta.
Autors:
Raihs
(87.110.138.---)
Datums: 10/12/2010 10:02
Vienstāvs
Pagraba nebūs,tas pat nebūtu iespējams,jo tad dolomīts būtu jāspridzina:)Par piķēšanu-pamati tak ir jānopiķo,lai mitrums nesūcas dzelzsbetonā?
Kādēļ domā,ka tas ledus zem smilšu kārtas izkusīs tik ātri? Gruntsūdeņi atkausēs? man jau šķiet,ka smilts izveidos tādu izolācijas kārtu,ka ledus tur varētu neizkust līdz vasaras vidum. Kaut gan es jau nezinu,kas zem zemes ar temperatūrām notiek.
Pagraba nebūs,tas pat nebūtu iespējams,jo tad dolomīts būtu jāspridzina:)Par piķēšanu-pamati tak ir jānopiķo,lai mitrums nesūcas dzelzsbetonā?
Kādēļ domā,ka tas ledus zem smilšu kārtas izkusīs tik ātri? Gruntsūdeņi atkausēs? man jau šķiet,ka smilts izveidos tādu izolācijas kārtu,ka ledus tur varētu neizkust līdz vasaras vidum. Kaut gan es jau nezinu,kas zem zemes ar temperatūrām notiek.
Autors:
Raihs
(87.110.138.---)
Datums: 10/12/2010 10:10
aaaa
Thanks!Par piķēšanu-loģisks secinājums!
Bet tad jau man jānoorganizē sniega piegāde:) No sava pleķa es tur neko prātīgu neapsegšu:)
P.S. Visas problēmas jau sākas no celtniekiem-viens saka tā,otrs-savādāk. Vienādus viedokļus dzirdēt vispār nav iespējams. No tā arī beigās sanāk sviests:)
Thanks!Par piķēšanu-loģisks secinājums!
Bet tad jau man jānoorganizē sniega piegāde:) No sava pleķa es tur neko prātīgu neapsegšu:)
P.S. Visas problēmas jau sākas no celtniekiem-viens saka tā,otrs-savādāk. Vienādus viedokļus dzirdēt vispār nav iespējams. No tā arī beigās sanāk sviests:)
Autors:
khe
(78.84.204.---)
Datums: 10/12/2010 10:25
Zemes siltums būs izkausējis ledu, ja apbērsi ar grunti, jau pēc mēneša. Protams, ja tas viss apsnigs. Ir bijuši gadi, kad uznāk kailsals un kārtīgi sasaldē laukus, bet pēc tam uzkrīt bieza sniega kārta un zeme no apakšas atkausē to sasalumu līdz plānai kārtiņai.
Autors:
Raihs
(87.110.138.---)
Datums: 10/12/2010 10:33
khe
Paldies! Es jau nu ļoti gribu pabeigt iesākto-nopiķēt,aizbērt! Bet,re,kas aiz loga notiek! Un celtnieki šitādā laikā patreiz ņem veidņus nost! Brrr...
Paldies! Es jau nu ļoti gribu pabeigt iesākto-nopiķēt,aizbērt! Bet,re,kas aiz loga notiek! Un celtnieki šitādā laikā patreiz ņem veidņus nost! Brrr...
Autors:
Raihs
(87.110.138.---)
Datums: 10/12/2010 10:43
"Kaut kur tiku redzējis, ka pamatu puķika izolāciju līmē pie pamatiem ar piķa mastiku - varbūt nemaz nav slikta ideja. Beigās vēl pa kādam plastmasas dībelim drošībai un lieta darīta."
Vai kādam ir viedoklis par šādu "pielīmēšanas" veidu? It kā jau varētu turēties...
Vai kādam ir viedoklis par šādu "pielīmēšanas" veidu? It kā jau varētu turēties...
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 10/12/2010 11:22
Pamatu puķiku var vispār nestiprināt, jo piebērtā zeme to tur. Vienstāvs gan parasti dikten satraucas par pacelšau aiz kants, bet nu neko tādu gan neesmu nekad novērojis. Ir kāds kaut kur tādu lietu manījis? Man jau liekas, puķiks ir gana mīksts un tiek likts gana dziļi, kur sals iemetas dikten reti un pat ja iemetas, drīzāk deformēs puķika kanti kā noplēsīs no sienas nost vai pacels māju gaisā.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.97.---)
Datums: 11/12/2010 10:57
Mastika manuprāt satur tādus "treknos" šķīdinātājus, ar kādiem jauc "emljas krāsas", tipa, vaitspirts, terpentīns, benzīns, petroleja utml. Vai tad tie polistirolu neizšķīdinās?
Manuprāt viens no labākajiem veidiem ir betona ieliešana gar iepriekš nostiprinātu putuplastu, es tādu esmu papildinājis gan ar putuplasta iepriekšēju nosmērēšanu ar līmēm uz ūdens bāzes (tipa betonkontakts), gan ar ne tikai I.Brinkmaņa ieteikto dībeļu iepriekšēju ievietošanu, bet pat to nospriegošanu ar uzgriezni no betona puses.
Pielīmēšanai pie jau esoša esmu lietojis Knaufa flekso kleberi, tomēr labāks veids varētu būt īpašās līmējamās putas vai poliuretāna hermētiķis.
Manuprāt viens no labākajiem veidiem ir betona ieliešana gar iepriekš nostiprinātu putuplastu, es tādu esmu papildinājis gan ar putuplasta iepriekšēju nosmērēšanu ar līmēm uz ūdens bāzes (tipa betonkontakts), gan ar ne tikai I.Brinkmaņa ieteikto dībeļu iepriekšēju ievietošanu, bet pat to nospriegošanu ar uzgriezni no betona puses.
Pielīmēšanai pie jau esoša esmu lietojis Knaufa flekso kleberi, tomēr labāks veids varētu būt īpašās līmējamās putas vai poliuretāna hermētiķis.
Autors:
raihs
(87.110.138.---)
Datums: 11/12/2010 12:07
Nu labi-kaut kā jau to puķiku dabūsim pie sienas,bet vai piķis šitādos mīnusos pie dzelzsbetona vispār lips klāt?
Autors:
Vienstāvs
(212.93.97.---)
Datums: 11/12/2010 12:30
Piķa šķidinātājiem manuprāt 0°C nav temperatūra, pie kuras būtiski mainītos īpašības, taču piķis (ne atšķaidīts, ne uzkarsēts) noteikti nelips ne pie slapja, ne apledojuša betona.
Autors:
raihs
(87.110.138.---)
Datums: 11/12/2010 12:44
Čorts,a ko lai dara? Šodien ņem veidņus nost, pirmdien jāpiķo,otrdien jāber ciet.Līdz tam laikam toč apledos. Sildīt betonu ar gāzi? Bērt ciet nepiķotu?
Autors:
Vienstāvs
(212.93.97.---)
Datums: 11/12/2010 15:11
Piķot redzu iemeslu, ja:
1) vēlies saglabāt betonu sausu (pamati vienlaikus būs sausu pagrabtelpu ārsiena);
2) ģeoloģiskā izpēte atzinusi gruntsūdens agresivitāti pret betonu.
Ja pat tā, labāk nevis piķo, bet liec pumpaino membrānu.
1) vēlies saglabāt betonu sausu (pamati vienlaikus būs sausu pagrabtelpu ārsiena);
2) ģeoloģiskā izpēte atzinusi gruntsūdens agresivitāti pret betonu.
Ja pat tā, labāk nevis piķo, bet liec pumpaino membrānu.
Autors:
raihs
(87.110.138.---)
Datums: 11/12/2010 15:15
Hmmm..Uz mani neattiecas neviens no šiem punktiem. Pumpainā membrāna-wtf ?
Autors:
Vienstāvs
(212.93.97.---)
Datums: 11/12/2010 15:47
Nezinu, kā viņas pareizi sauc, bet viņas ir teju katra būvmateriālu lielveikala ruļļmateriālu nodaļā. Pumpas ar [plakaniem galiem liek uz sienas pusi, gar sienu veidojas sprauga, kur ūdenim notecēt.