UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

KOSPEL katla elektronika
Autors: raimix (212.93.97.---)
Datums: 18/12/2010 21:40

Sveiki!
Varbūt kāds zinošs var man izpalīdzēt.
Kā lai apiet elektrokatla kospel elektroniku, lai izmantotu tikai viņa sūkni. Viņš man darbojas uz tā principa, kad nokrīt istabā uzstādītā temperatūra, sūknis ieslēdzas un tens sāk sildīt. Bet kā panākt to, lai griežas tikai sūknis un neslēdzas iekšā tens.
Gribu to sūkni izmantot priekš malkas katla apkures.
Paldies!

Re: KOSPEL katla elektronika
Autors: E (78.28.224.---)
Datums: 18/12/2010 21:59

Ir ideja :)
Noņem nost tos vadus kas iet uz "mazajiem" teniem t.i. to bunduli kur silda. Tur laikam 6 melni vadi gāja, bet precīzi neatceros.

Autors: E (78.28.224.---)
Datums: 18/12/2010 22:05

Tur bija vēl tāds variants, ka savienojot divus kontaktus vadības panelī (nu tur kur ienāk iekšā vadi no releja) tad viņš nesildīs. Palasi instrukciju, tur tas ir aprakstīts kā "prioritārais sildītājs". Es tikai nezinu vai šajā gadījumā sūknis slēgsies iekšā.

Es pats pagaidām vienkārši noņēmu un izmantoju viņa releju citam sūknim(jo man tas nebija vajadzīgs). Kā temperatūra nokrītas tā relejs nostrādā un ieslēdz sūkni (to releju vienkārši ieliku sūkņa barošanas ķēdē pie 220), viņš laikam līdz 5A tur.

Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 18/12/2010 22:34

Nāk prātā vienkāršākais variants - pie Kospel sūkņa vadiem pieliec vienu releju, kas ieslēdz to sūkni un pie malkas katla - paralēlu. Sanāks, ka Kospels būs tiesīgs pēc saviem iestādijumiem ieslēgt to sūkni, ari malkas katls pa sevi un ja nedēļu neesi bijis mājās, tad tie abi varēs domāt, ka ir bosi.. Vienīgi viens otram atslēgt nevarēs. Vēl var vienu iecelt par galveno..

Autors: raimix (212.93.100.---)
Datums: 19/12/2010 11:13

Vienīgā lieta, kur es nelienu iekšā ir elektrība. Varbūt pastāsti sīkāk, kādu releju.

Datums: 19/12/2010 16:36

Divus vienfāzes relejus (spole-220). Tikai pieslēgšanu tad uztici kādam, kas atradīs tieši to fāzi, kurai pieslēgts sūknis Kospelam. To fāzi tad izmanto malkas katla vadībai un releju kontaktu barošanai. Vēl jāzin vai sūknim 0 ir pieslēgta caur kopējo 0, vai caur kādu gudru elektroniku. Ja caur kopējo 0, tad relejiem pietiek ar 1 kontaktu grupu (normāli atslēgts), ja caur elektroniku, tad drošāk ja ir 2kontaktu grupas(norm atslēgts). Der visparastākie piem uz sliedes montējamie releji. Arī šādi [www.argus.lv]

Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 19/12/2010 17:49

Kospelam ir iekšā arī kaut kāds taimeris. Sūknis slēdzas iekšā šad un tad, pa retam, arī tad, kad ar kurināšanu nav pilnīgi nekāda sakara. Tikai nezinu, kas to vada - temperatūras bloks vai arī ne viņš. Piemēram, vasarā un ziemā, kad temperatūra ir sasniegta, bet ilgi nav sūknis kruķījies. Laikam tas tāpēc, lai sūknis neiestrēgtu. Ja nemaldos, arī tad, kad katls ir izslēgts (ar pogu, ne jau fiziski), cirk. sūknis šad un tad ieslēdzas.

Autors: dzincha (---.cust.tele2.lv)
Datums: 19/12/2010 19:54

Zemes ss arī esot šī fīča, tipa uzliekot režīmu summer, tad šis tāpat vienreiz nedēļā pakustina tos sūkņus. Vienīgi vai jēga to darīt un vai pastāv varbūtība, ja 6 mēnešus nedarbinās ss ar cirkulācijas sūkņiem, tad šie var iestrēgt?

Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 19/12/2010 21:29

Varbūt Kospelam to var atslēgt, bet kā - nezinu, instrukciju sīki neesmu lasījis, bet no rūpnīcas viņš nāk ar šo iestatījumu, ka laiku pa laikam, pat izslēgts, kustina sūkni.

Autors: Andris 542 (---.balticom.lv)
Datums: 19/12/2010 23:44

Jautājums bija šāds:
Bet kā panākt to, lai griežas tikai sūknis un neslēdzas iekšā tens.
Gribu to sūkni izmantot priekš malkas katla apkures.
Domāju, ka vajag no tena atslēgt vadus, lai viņš teorētiski ieslēdzas, bet praktiski nesilda. Galus noizolē un lai viņi karājās zem spriguma sūkņa darbības laikā. Cik noprotu tad katla automātika vajadzīga sūknim, temperatūras, spiediena normālai darbībai.

Autors: raimix (159.148.84.---)
Datums: 20/12/2010 16:20

Gribās uztaisīt tā, lai ik pa laikam to elektro katlu varu izmantot.
Neņemšu tak katreiz to vadiņus nost un klāt.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 20/12/2010 16:51

Ieteiktu uzrakstīt e-pastu pašam Kospelam, skatījos, ka viņu poļu mājaslapā ir tipa sadaļa - uz jautājumiem atbild eksperts. Vajag aizsist meilu, gan jau atbildēs.

Datums: 22/12/2010 15:08

tā sadaļa viņiem ir izstrādes stadijā.
Te ir visa katla instrukcija. Varbūt kāds var ieskatīties un palīdzēt man.
Kā jau teicu, elektronikas lietas man ir svešas.

[www.akvedukts.lv]

Autors: moldriks (78.84.4.---)
Datums: 22/12/2010 22:18

Es, piemēram, ja gribētu, lai neslēdzas iekšā tenis, paņemtu nost tam barošanu.

Autors: moldriks (78.84.4.---)
Datums: 22/12/2010 22:37

Ok nepalasīju atpakaļ. Pievelc sūknim caur termoreleju papildus barošanu un neslēdz iekšā katlu. Tikai vajadzētu barot ar to pašu fāzi.

Datums: 23/12/2010 00:50

Tad vienīgā prasība ir lai neieslēdzas teni? Un pazeminoties istabas temp - ieslēdzas sūknis? Nevis lai to sūkni ieslēgtu malkas katls, atkarībā no savas temp un tas dzenātu apk šķidrumu? Varbūt, uzstādot maks zemu turpgaitas temp, tas Kospels tik pūtīs caur sevi malkas katla uzsildīto šķidrumu, bet nesildīs pats? Ja paliks pa vēsu no malkas katla, tad piesildīs, līdz metīsi pie malas slinkumu un atkal iekurināsi:)

Datums: 27/12/2010 12:37

Laikam labākais variants būs ar termoreleju un papildus barošanu sūknim. Atkarībā no malkas katla temp. ieslēdzas un izslēdzas kospela sūknis.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **    **  ********  **     ** 
    **     **     **  ***   **  **        **     ** 
    **     **     **  ****  **  **        **     ** 
    **      **   **   **  ****  **        **     ** 
    **       ** **    **   ***  **        **     ** 
    **        ***     **    **  ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727