UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Durvis garāžai.
Autors:
specs
(95.68.112.---)
Datums: 22/12/2010 15:00
Apkurināmai garāžai nepieciešamas jaunas durvis/vārti. Doma likt paceļamās. Jautājums kādas izvēlēties - elektriskās/mehāniskās, cik aukstuma caurlaidošas tās ir, kam jāpievērš uzmanība, par kuru ražotāju pozitīvas atsauksmes?
Re: Durvis garāžai.
Autors:
Rx
(91.188.39.---)
Datums: 22/12/2010 15:18
Uzliku ssavai garāžai siltinātās, metāla, sekciju paceļamās. Biezums ap 42mm. Caursalst- nosarmo pie lielākiem mīnusiem (tātad diez ko siltas nav....).Gar malām gumijas blīvlente.(šodien ir 0 grādu temperatūra iekšā pie nekurināšanas...sienas 200mmm keramzītbloki, 5cm putuplasts, sendviča vates 100mm paneļu griesti.) Cītīgi jāmontē, jāregulē lai nebūtu šķirbu, bet siltumizolācija tajās vietās kā saprotat zema. Man ir ar motoru: Ar roku citādi jāpūlās lai dabūtu vaļā, ciet. Bet ja tas notiek reti, tad var jau. Ar motoru operatīvi var darbināt, atstāt pusvirus. Bīdslēdzi no iekšpuses- ārpuses ar atslēgu parasti motora vadības durvīm neliek, (bet manām ielika pēc lūguma: Bet tas obligāti jāaprīko ar specgala slēdzi, kas aizliedz darbināt motoru, ja bīdeklis aizbīdīts.... Ja bīdeklis nav, drošība uz atlaušanu arī pasliktinās. Labi ja motora vadītām durvīm ir arī avārijas ieeja no iekšpuses:ja nebūs elektrība vai kāds bojājums, iekšā netiksiet!.
Autors:
specs
(95.68.112.---)
Datums: 22/12/2010 15:30
Caursalšanas jautājums man ir būtisks, jo garāža atrodas 1.stāva līmenī, tātad dzesēs 2.stāva grīdu + pieguļošās 1.stāva telpas.
Autors:
Rx
(91.188.39.---)
Datums: 22/12/2010 15:38
Man tādas problēmas nav. Bet jaunbūvētāji tā dara: iekšienas iebūvējamām garāžām liek plānās, griestus aukstos un domā ka tā nu visi sildīs garāžu, brauks tajā ar automašīnu, kausēs sniegu, slaucīs peļķes. Pareizāk ir nekurināt, ja to negrib un nav ne vainas, jeb kurina, bet izmanto citiem mērķiem (fikultnodarbībām, darbnīca...)