UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Vai kaimiņš var nepiekrist sētai? :(
Autors: Lūdzu palīdzību (85.234.162.---)
Datums: 03/04/2011 08:50

Būvvalde ir izdevusi būatļauju uzcelt sētu starp manu zemesgabalu un mana kaimiņa - traka veča zemi Juglā. Vai vecis var nepiekrist sētai? Ja viņš nepiekritīs (un to viņš arī saka), man viss pasākums ir p-ļā, jo vecim ir trīs milzīgi, neaudzināti vilku suņi.

Re: Vai kaimiņš var nepiekrist sētai? :(
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 03/04/2011 09:16

Autors: Lūdzu palīdzību (85.234.162.---)
Datums: 03/04/2011 10:39

Paldies, bet tas nav īsti tas. Es sētu plānoju, pilnībā apmaksāju un tai ir būvatļauja. Jautājums ir - vai kaimiņam ir tiesības VISPĀR nepiekrist, ka sēta tiek uzbūvēta (šobrīd tās tur nav). Par šo diskutējam jau 2 gadus, bet nu jau ir līdz kaklam un vēlos to sētu uzcelt.

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 03/04/2011 11:09

Uz SAVAS zemes pie robežas ar kaimiņu zemes gabaliem celt sētu pat būvatļauju nevajag (tas ir labiekārtojums), tikai jāievēro apbūves noteikumus (laikam 3-metrīgu necaurredzamu metāla profillokšņu sētu celt nevarēs, kā arī kaimiņš varēs tiesāties (noēnošanas dēļ), kamēr ar 2-metrīgu stiepļu režģi problēmām nav jābūt). Vienošanos ar kaimiņu vajag tad, ja ceļat uz pusēm (kā pēc Civillikuma būtu jābūt), ja nevienojaties, ceļat robežas katrā pusē savu. Tāpēc 2-gadīga diskusija beztēmā nav saprotama, ja vien negribējāt 50% finansējumu no kaimiņa.

Noteikti nedrīkst izmantot dzeloņstiepli sētas konstrukcijā, kamēr kāds 5-metrīgs dzeloņkoku dzīvžogs ir pilnībā pieļaujams.

Autors: alise34 (195.13.218.---)
Datums: 03/04/2011 15:44

Piebildīšu - man šķiet, ka, ja ir būvatļauja, tad vispār nevar būt runas par kaimiņa piekrišanu vai nepiekrišanu. Ja būtu vajadzīga piekrišana, tad to jau būvvalde pieprasītu pirms būvatļaujas izsniegšanas

Autors: paskars (95.68.49.---)
Datums: 03/04/2011 17:06

Cel to sētu robežai savā pusē pēc visiem pašvaldības saistošajiem noteikumiem. Galvenais tikai robežu pareizi atmērīt. Tālāk, lai tavs kaimiņš iet un ieskrienās. Jā viņš bojā tavu sētu (īpašumu) jāsauc policija.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **     **  **    **  **     ** 
 *****        **     **     **     **     ** *** ** 
 **  **       **     **     **     **     **     ** 
 **   **      **     **     **     **     **     ** 
 **    **     **      *******      **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727