UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Problēmas ar būvatļauju?
Autors: Andrejsc (85.254.18.---)
Datums: 01/07/2011 12:15

Labdien,

Nolēmu būvēt sev privātmāju, projekts ir apstiprināts, visi papīri ir sagatavoti. Mērniekiem pajautāju, kā man labāk izdarīt pirms asu nospraušanas noņemt melnzemi vai to nevajag darīt? Viņi teica kā var bez problēmām to noņemt (sanāca kā grāvis). Nosprauda man asus, pēc tam viņi pusotru nedēļu nočakarējušies ar asu nospraušanas aktu. Pa to laiku es jau ieliku šķembas, kā arī saliku veidņus. Šodien mērnieki iedevuši aktu un es aizskrēju uz vietējo būvvaldi pēc būvatļaujas, inspektors teica kā iedos man būvatļauju pēc zemesgabala apsekošanas. Gribu uzzināt vai par to, ka man jau ir uztaisīti veidņi viņi var uzlikt sodu vai nedot būvatļauju?

Re: Problēmas ar būvatļauju?
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 01/07/2011 12:59

:D

Nedaudz nesakarīgi gan uzrakstīts ... vai tiešām vietējā būvvalde priekš būvatļaujas prasīja asu nospraušanas aktu? Vispār tā jau ir būvniecības procesa sastāvdaļa un bez būvatļaujas nemaz nevar darīt (tāpat kā zemes stumšanu un vēl jo vairāk veidņu likšanu) vai arī bija jāveic uz esošās zemes līmeņa. Problēma (konflikts) ar inspektoru gan varētu būt tikai pastarpinātu iemeslu dēļ (ne ar to kāju no gultas izkāpis, kampaņa pret nelegāliem būvētājiem, vispār principi augstāk par cilvēku utml.). Būvlaukuma apsekošana šobrīd ir obligāta inspektora darba sastāvdaļa.

Būs labi :)

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 01/07/2011 13:47

Nu nez, man asu nospraušanas akts arī bija obligāta prasība būvatļaujas saņemšanai un, protams, melnzeme bija nostumta - par tādām muļķībām neviens būvinspektors nekasās, pat pats nenormālākais, jo, neba nu golfa laukumā tās asis parasti jānosprauž, bet gan ar krūmiem un citu drazu aizaugušā paugurainā pļavā. Un loģiski, ka biku to zemi nenostumjot tur nekas sakrīgs vispār nav izdarāms.
Man zeme bija nostumta, asu mieti sadzīti, atbrauca (pats viņu atvedu) būvinspektors un ar skābu ģīmi secināja, ka būvdarbi nav uzsākti un iedeva būvatļauju. Tajā brīdī man piešķīlās, kāds gan es esmu bijis muļķis un veltīgi zaudējis vismaz 2 mēnešus jau nesākot būvēt. Būtu tam čalim iespiedis kādu latu saujā un visi būtu laimīgi - visu darot likumīgi abi mēs palikām jaņos.

Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 01/07/2011 16:47

Kad būvinspektors brauca apsekot kaimiņu šķūņa nojaukšanas faktu (šķūnis par nojauktu atzīmēts jau 90-to gadu inventarizācijas lietā), un neatbrauca, jo iebuksēja, es arī sāku domāt, ka esmu bijis pārāk iztapīgs birokrātijai gādājot formālu projektu (pie kura ilgajos gados nez vai gribēsies strikti pieturēties), pērkot būvētāja OCTAs utt...

Autors: TasPats (87.110.19.---)
Datums: 05/07/2011 23:53

Interesanti ka viss šitas beidzās?
Man ar apstiprināts projekts, bet vēl nav izsniegta būvatļauja. Tikko izrāvu potencialajā mājas vietā pāris vecus celmus un nostūmu melnzemi ar visiem tiem sakņu murskuļiem, bet esot atskrējis inspektors un šausminājies, fotogrāfējis.
Vai tiešām celmu raušanai arī vajag būvatļauju?

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********   ********  **     ** 
 **     **  **     **  **     **     **     **     ** 
 **     **  **     **  **     **     **     **     ** 
 **     **  **     **  **            **     **     ** 
 **     **  **     **  **            **     **     ** 
 **     **   *******   **            **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727