UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Betona grida Terasei
Autors: DsKs (84.237.129.---)
Datums: 01/08/2011 23:06

Sveiki! Beidzot ir sakustejies mans rekonstrucijas pasakums,jumts lenam ardas nost un atsegta ari veranda,virs kuras paredzeta terase.Pirma doma bija virs verandas klat finieri un flizet,bet sobrid apsveru domu par betona gridu.Verandas ieksejais izmers ir 3.4x2.4m ( sienu biezums 50cm ), esosais parsegums ir 4 sijas izmeros 100*200. Ir doma nedaudz nosiltinat un pa virsu klat betonu.Ir jautajums par tehnologiju,cik biezs betons nepieciesams uz to laukumu un ar kadu armejumu,vai esosas sijas iztures uz to bridi betona masu,kamer tas sacietes un balstisies talak uz arejam sienam un kadu pamatu uzveidot,pie betona ieklasanas?Jau ieprieks pateicos

Re: Betona grida Terasei
Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 01/08/2011 23:18

Dārgi sanāks. Zem betona tomēr vajag biezo, 22mm laminēto finieri, jo ārā tāpat to vairs nedabūsi. Betonam armatūra obligāta. Par siju izturību nebūtu jāuztraucas, uz liešanas brīdi tak no apakšas var pastutēt tā pamatīgāk - un tas arī obligāti ir jādara. Turklāt starp sijām jāliek šķērssaites, jo solis sanāk kādi 80cm starp sijām un visā garumā finieris neizturēs - vai nu jāliek kaut kādas pagaidu ribas, vai stutes. Ja lej 10cm betona, sanāk kādas 2.2-2.5 tonnas, apmēram 250kg/m2. Nav maz. Ja negribi lai izliecas uz liešanas brīdi, ieteiktu ar stutēšanu nekautrēties.
Tā protams katra paša gaumes lieta, bet jau tagad varu teikt, ka tu uz tās terases iziesi labi ja reizi gadā - un arī tad tikai, lai to noslaucītu. To saka visi 100%, ka privātmājā parasti tomēr iet ārā, uz zemes, nevis uz balkona vai terases.

Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 02/08/2011 08:05

armatura man ir dazada,gan siets,gan stieni,betona liesana ( auto + suknis ) bus nepieciesams jebkura gadijuma,jo apkart majai ies betona apmale stipribai,tatad varetu apvienot ... pastutet bus sudigi,jo verandas iekspuse ir apdare ... vispar man sanak uziesana uz terasi uz otro stavu,tadel vien sis pasakums ir aktuals,vienigais nezinu,kur tadu masu Tu iegusti,jo 10cm man sanak 0.8m3 betona ... koeficients manuprat ir 2.2

Datums: 02/08/2011 08:16

otrs,man collenes deles ir atlikuma un vairuma pec esosa jumta demontazas,iespejams no tam var veidot apaksklaju betonam un pa virsu iet ar kadu plevi?

Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 02/08/2011 08:43

par balkonu skaidrs - tā tiešām ir bezjēdzīga padarīšana, bet terasi gan izmantoju maltītēm svaigā gaisā. šo pozīciju nav nācies nožēlot.

Datums: 02/08/2011 08:47

Par betonu radas doma del stabila pamata,kurs pec tam flizesies ... ok,varu atstat ari esosas sijas,likt skersam latojumu,tad finieri un flizejumu,vienigais uztrauc,ka tads pasakums var noamartizet un sabojat flizejumu

Datums: 02/08/2011 10:47

esmu sazvanijis vairakus dzekus kas nemas ar betonesanu,katram savs viedoklis :) vakara laikam vel viens jaaizvelk tiesi uz maju,lai apskatas ... pagaidam pedeja versija,ka leja nekas tur negazisies,bet vajag 22mm finieri un pietiek 5mm sieta armejums,biezums segumam uz 10cm

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 02/08/2011 10:47

Praktiski betona blīvumu pieņem par 2.5, es vēl uzmetu uz virsu kādu gabaliņu, jo armatūra nebūs viegla, tāpat paliekošie finieri/dēļi utt. Tas betons tāpat būs jāhidroizolē - skatījos kā tepat pie mums tiltu taisīja - betons ta tur nekāds švakais un plānais nav, bet zem braucamās daļas tāpat kausēja ruberoīdu 2 kārtās un vēl tur visādus smāķus smērēja. Bet tas gan laikam vairāk armatūras aizsardzībai pret koroziju un vispār tilta ilgmūžības palielināšanai. Pliku betonu flīzēt būtu neprāts - tur tak ūdens sūksies iekšā ne pa jokam. Tad obligāti jāliek kaut vai kaučuka hidroizolācija ar armējumu, bet kā tādas uzvedas āra apstākļos - nav ne jausmas, varbūt ārā vajag ko pilnīgi citu. Turklāt ārā vēlams veidot ūdensnecaurlaidīgas šuves - citādi caur parastajā cementa šuvēm ūdens iet nedomādams, tad sasalst un beigās flīzes atlec nost.

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 02/08/2011 12:53

aaaa Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja lej 10cm
> betona, sanāk kādas 2.2-2.5 tonnas, apmēram
> 250kg/m2.

Priekš kam 10 cm betona? Ar 5 cm pilnīgi pietiekami, tā jau nav nesošā konstrukcija, bet izlīdzinošā kārta. Stiegrot ar sietu.

Finiera vai OSB vietā var lietot profilēto skārdu (nesošās loksnes), tad 80 cm attālums starp sijām neko nenozīmē.

Datums: 02/08/2011 13:38

jt,mana doma bija,ka betons iet ka nesosa konstrukcija,jo tas nosegs gan brivo laukumu virs parsedzem,gan ari lidis virsu uz nesosajam mura sienam,kuras ir 50cm biezuma,viscaur stiegrojums,pec sacietesanas tas paliek ka nesos vaks virs verandas ... tadel jautajums par to bridi,kad lies virsu betonu,vai tures

Datums: 02/08/2011 13:41

vienigais,vai tik tiesam sija,kuras garums gaisam ir 2,4m un izmers 100*200 netur slodzi 250kg uz kvadratu,manuprat kad ieprieks rekinajam par sijam,tad 100*200 ar garumu 5,3 gaisma tureja sos 250kg ... seit ir vairak ka divas reizes isaka sija

Datums: 02/08/2011 13:47

pa retam seit paradijas būvinženieris Ivars Brinkmanis , vai nebutu labak izrekinat slodzes tadam koka sijam? jeb varbut kads cits seit to var izrekinat?

Datums: 05/08/2011 10:56

Atskaite - grida ir iebetoneta,laukums gaisma ka jau rakstiju 3.4x2.4m ar cetram koka sijam 100*200 ... krusteniski izmantoju veca jumta materialu,bruses 50*150 un nevis finieri ... siltinajums , pleve divas kartas un siets ... ka aaaa rakstija,drosibas pec tomer stuteju pasakumu ... 10cm betons ... sobrid izskatas ideali ... apskatot no apaksas verandu,vispar neparadijas neviena pat minimala jauna plaisa ...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.