UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Starpstava parseguma pildijums
Autors:
DsKs
(80.233.221.---)
Datums: 11/08/2011 11:24
Sveiki! Lenam kustas mans rekonstrukcijas projekts un jautajums par starpstavu parsegumu.Ir esosas sijas,gridas limenis japacel par 20cm,pec ta starp pirma stava griestiem un otra stava gridu paliks 33cm briva telpa.Ar ko butu labak/letak aizpildit so telpu.ekovate cik skatos butu labakais cena/troksnis pasakums,bet nu savi 20m3 saveidojas,varbut ir kada alternativa?
Re: Starpstava parseguma pildijums
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 11/08/2011 13:27
Var nepildīt vispār, nepieciešamo skaņu izolāciju nodrošinās jaunās grīdas konstrukcija (meklēt peldošās grīdas). Siltumizolācija starp diviem apkurināmiem līmeņiem nav īsti nepieciešama.
Autors:
DsKs
(80.233.221.---)
Datums: 11/08/2011 13:34
man doma bija aizpust ar vati,talak osb,talak no tehnonicol prettroksnu izolaciju 5mm biezuma un talak segums ... sanak peldosh pasakums ... tava varianta man baigi izmanisies augstuma starpiba,bus osb,talak piemeram PAROC SSB 1 troksnu izolacija un talak atkal osb vai regipsis ... pagaidam man tur ir slaga apmeram 13cm biezuma,varbut tiesam atstat slagu kadus 5 cm un talak tuksu un iet pec tavas versijas?
Autors:
RXE
(80.232.140.---)
Datums: 11/08/2011 15:16
Man arī ir aktuāls šis jautājums, tikai 200mm koka sijas ir jaunbūvē. Kā ieteiksiet veidot starpstāvu pārseguma pīrāgu? No apakšas būs reģipša griesti, augšā OSB ar parketu. Kas pa vidu?
Autors:
DsKs
(80.233.221.---)
Datums: 11/08/2011 16:55
naudas izteiksme parekinot,letak viennozimigi sanak aizpildit pasam ar rullu vati to vietu neka ar ekovati,vienigais nekur nevaru atrast troksnu parametrus rullu vatei
Autors:
RXE
(94.100.11.---)
Datums: 11/08/2011 20:51
Laikam izmantošu paroc mājas lapā piedāvāto variantu: [www.paroc.lv]
Man arī ir doma pildījumam starp sijām izmantot ko lētu ar daudzmaz labu skaņas izolācijas rādītāju.
Man arī ir doma pildījumam starp sijām izmantot ko lētu ar daudzmaz labu skaņas izolācijas rādītāju.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(---.wapgw.bi.lt)
Datums: 12/08/2011 07:24
No materiālu izmaksu , kā gaisa skaņas, tā triecienskaņas skaņas izolācijas viedokļa, gan peldošās grīdas ierīkošanas vienkāršības, gan materiālu atkārtotas izmantošanas iespējām, gan ugunsdrošības viedokļa vislābākā ir tā neorganiskā grunts, kas atrodas pie mājas - smilts ...smiltsmāls vai māli.
Pat ja jums to smilti atved, tad ir 1m3 izmaksu starpība pret vati, kuru izmanto peldošo grīdu ierīkošanai.. skalotai smiltij grantij ~10..12Ls/m3.
Par DsKs variantu ar gaisa telpu starp pārsegumiem. Ja jaunā grīda gulēs uz citām jaunām sijām, tad aizpildījums nav vajadzīgs... bet man jautājums, kapēc tas ir vajadzīgs, pa perimetru celt jaunu ārsienu, kur ārsienas materiāls tiek izniekots velti?
Pat ja jums to smilti atved, tad ir 1m3 izmaksu starpība pret vati, kuru izmanto peldošo grīdu ierīkošanai.. skalotai smiltij grantij ~10..12Ls/m3.
Par DsKs variantu ar gaisa telpu starp pārsegumiem. Ja jaunā grīda gulēs uz citām jaunām sijām, tad aizpildījums nav vajadzīgs... bet man jautājums, kapēc tas ir vajadzīgs, pa perimetru celt jaunu ārsienu, kur ārsienas materiāls tiek izniekots velti?
Autors:
DsKs
(80.233.221.---)
Datums: 12/08/2011 08:28
uz esosam sienam buvejas jaunas,esosas parsedzes tiek stiprinatas,nesanak jau jaunas sienas,ne jaunas parsedzes
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 12/08/2011 08:55
Ar to skaņu ir tā: pirmais likums - kur tiek gaiss, tur tiek skaņa. Piemērs - pamēģini kaut kliegt aiz autobusa loga - tie kas ārpusē nedzirdēs pilnīgi neko, jo logi ir hermētiski, biezums - daži milimetri. Mājā praktiski visi trokšņi no vienas istabas uz otru tiek caur neblīvām durvīm. Ja durvīm nav sliekšņa un apakšā ir sprauga, tad ir vienalga, vai durvis ir no preskartona 2mm biezumā vai no dz-betona 1m biezumā - visu dzirdēs cauri tāpat. Līdz ar to likt kaut kādas tur speciālas skaņas izolācijas sienās/grīdās ir laika un naudas šķērdēšana. Par vati - nu runas skaņu viņa noslāpē, bet soļu gan ne. Un vispār - likvidēt soļu skaņu mājā ar koka pārsegumu - nu tā teikt - gud lak. Cik esmu redzējis un skatījies - pagaidām tas vēl nevienam nav izdevies.
Par pildmateriāliem runājot man, vismaz, ugunsdrošība bija pirmajā vietā - ja jau māja tā ir no koka, tad vēl to pildīt ar sasmalcinātām avīzēm vai zāģu skaidām īsti prātīgi vis nav. Pat ja sarkanais gailis pasprūk, domāju, ir liela starpība, vai pārsegums ir piestūkāts ar akmensvati vai zāģu skaidām. Ar tām smiltīm viss ir skaisti tikai teorētiski, bet praktiski visam jābūt labi noblīvētam, citādi - ieurbj lampai caurumu bišķi neuzmanīgi un viesistabas vidū sanāk smilšu pulkstens.
Par pildmateriāliem runājot man, vismaz, ugunsdrošība bija pirmajā vietā - ja jau māja tā ir no koka, tad vēl to pildīt ar sasmalcinātām avīzēm vai zāģu skaidām īsti prātīgi vis nav. Pat ja sarkanais gailis pasprūk, domāju, ir liela starpība, vai pārsegums ir piestūkāts ar akmensvati vai zāģu skaidām. Ar tām smiltīm viss ir skaisti tikai teorētiski, bet praktiski visam jābūt labi noblīvētam, citādi - ieurbj lampai caurumu bišķi neuzmanīgi un viesistabas vidū sanāk smilšu pulkstens.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.105.---)
Datums: 12/08/2011 10:59
Reiz gadījās gulēt (ar gulēšanu gan bij švaki) viesnīcā, kur zem visa durvju platuma bija tik augsta šķirba, ka kaķis var izlīst. Un istaba bija tieši pretī liftam...
Autors:
(---.wapgw.bi.lt)
Datums: 13/08/2011 10:43
tur jau tas sāls slēpjas, kā saka aaaa - šķirbās. Un šķirbu noblīvēšanai vislabākais materiāls ir smiltis. Jā nelaime tāda, ka pie smilts aizbēruma ir jārūpējas par vertikāli caurlaisto komunikāciju noblīvēšanu. Tapēc ir konstrukcija, kuru sauc par smilšģriestu vai melno grīdu, zem kuras ir gaisa starpkārta.
Un nav tā, kā saka aaaa , pietiekoši daudz ēku, praktiski visa 20 gds, sākumā Rīgā izbūvētie nami risināti ar šādu sabērtu konstrukciju - vairumā gan būvgruži, gan akmensogles izdedži, bet sastopamas arī smiltis.
Un nav tā, kā saka aaaa , pietiekoši daudz ēku, praktiski visa 20 gds, sākumā Rīgā izbūvētie nami risināti ar šādu sabērtu konstrukciju - vairumā gan būvgruži, gan akmensogles izdedži, bet sastopamas arī smiltis.
Autors:
EDZIITS
(81.198.129.---)
Datums: 05/09/2011 21:25
Piekritīšu Brinkmaņa k-gam par smilts pildījumu. Pats personīgi esmu izmantojis šādu risinājumu. Un pārsegums ir labi noslogots, ka ar cilvēka svaru tas vairs nešūpojās. Esmu sabēris ~70-80kg/m². Soļus dzirdēt ar nevar. Ir ok.
Autors:
Spuldzīte
(195.13.155.---)
Datums: 30/07/2012 13:30
Labdien,
Par šo pašu - izlasīju visu tēmu, un sasmēlos domu graudus..
1) Ja 2st mājai starpstāvu pārsegumā pašā mājas vidū ir caurums trepēm (4x1.5m), tad es saprotu, ka cīnīties par to, lai pirmajā stāvā var skatīties skaļi TV, bet otrajā gulēt ir bezcerīgi, ja? Akustiskie "pa gaisu" ejošie trokšņiem šis caurums būs galvenais tunelis, un vates pildījums starp sijām pārējā mājā būs kā piliens jūrā..
2) Atliek vienīgi kārtīgi izolēt pārsegumu zem guļamistabām, un otrā stāva starpsienas starp trepju laukumiņu un istabu + durvis ar slieksni un blīvgumijām.
3) Ļoti gribas atstāt atklātas sijas - t.i. neapšūt ar apdares materiālu no apakšas. Kāds jūsu ieteikums - kas šajā gadījumā aizstās piemēram 100mm mīksto lokšņu vates slāni, ko tradicionāli liek starpsiju telpā? Inženieris piedāvāja 2. stāvā klāt 50mm PAROC GRS 20 grīdu vati. Vai ar to būs diezgan?
Par šo pašu - izlasīju visu tēmu, un sasmēlos domu graudus..
1) Ja 2st mājai starpstāvu pārsegumā pašā mājas vidū ir caurums trepēm (4x1.5m), tad es saprotu, ka cīnīties par to, lai pirmajā stāvā var skatīties skaļi TV, bet otrajā gulēt ir bezcerīgi, ja? Akustiskie "pa gaisu" ejošie trokšņiem šis caurums būs galvenais tunelis, un vates pildījums starp sijām pārējā mājā būs kā piliens jūrā..
2) Atliek vienīgi kārtīgi izolēt pārsegumu zem guļamistabām, un otrā stāva starpsienas starp trepju laukumiņu un istabu + durvis ar slieksni un blīvgumijām.
3) Ļoti gribas atstāt atklātas sijas - t.i. neapšūt ar apdares materiālu no apakšas. Kāds jūsu ieteikums - kas šajā gadījumā aizstās piemēram 100mm mīksto lokšņu vates slāni, ko tradicionāli liek starpsiju telpā? Inženieris piedāvāja 2. stāvā klāt 50mm PAROC GRS 20 grīdu vati. Vai ar to būs diezgan?
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 30/07/2012 14:16
Cīņa ar pa gaisu pārvadāmām skaņām/trokšņiem ir visai elementāra un vienkārši atrisināma. Mājā galvenā problēma ir pa konstrukcijām pārvadāmie trokšņi un to novēršanu jāparedz jau projektējot māju.
Apskatāmajā gadījumā augšstāvā skaņu izolētas starpsienas un durvis būs risinājums tāpat kā stāvu pārsegums. Tomēr prātīgāk būs neatstāt to caurumu neizolētu no TV telpas - trokšņa avota arī apakšstāvā. Vai mainīt TV skatīšanās paradumus.
Grīdas skaņu izolējošais pīrāgs kāds ir, tāds ir, kaut starp sijām, kaut virs tām. Gatavie risinājumi dažādos izolatoru katalogos gan domāti, lai izolētu pa konstrukcijām pārvadāmos trokšņus no augšas uz leju (regulāru drasēšanu koka tupelēs pa augšistabu). Nevis otrādi, TV skaņu uz citām telpām/stāviem. Sabvūferi vispār noizolēt par saprātīgu cenu nav iespējams.
Apskatāmajā gadījumā augšstāvā skaņu izolētas starpsienas un durvis būs risinājums tāpat kā stāvu pārsegums. Tomēr prātīgāk būs neatstāt to caurumu neizolētu no TV telpas - trokšņa avota arī apakšstāvā. Vai mainīt TV skatīšanās paradumus.
Grīdas skaņu izolējošais pīrāgs kāds ir, tāds ir, kaut starp sijām, kaut virs tām. Gatavie risinājumi dažādos izolatoru katalogos gan domāti, lai izolētu pa konstrukcijām pārvadāmos trokšņus no augšas uz leju (regulāru drasēšanu koka tupelēs pa augšistabu). Nevis otrādi, TV skaņu uz citām telpām/stāviem. Sabvūferi vispār noizolēt par saprātīgu cenu nav iespējams.
Autors:
Spuldzīte
(195.13.155.---)
Datums: 30/07/2012 14:25
Par konstrukciju trokšņiem tas ir skaidrs - jautājums ir par akustiskajiem - vai GRS vate tos noslāpēs ?
Autors:
(---.bitemobile.lv)
Datums: 30/07/2012 15:10
Spuldzīte... "Ļoti gribas atstāt atklātas sijas - t.i. neapšūt ar apdares materiālu no apakšas. Kāds jūsu ieteikums - kas šajā gadījumā aizstās piemēram 100mm mīksto lokšņu vates slāni, ko tradicionāli liek starpsiju telpā? Inženieris piedāvāja 2. stāvā klāt 50mm PAROC GRS 20 grīdu vati. Vai ar to būs diezgan?"
Lai tad sijas ir atklātas. Uz sijām tavi griesti.. tad uzberama neorganiska grunts 10..14cm un tad peldošā grīda uz smiltīm...viss. Pietiks visiem trokšņiem.. kā konstruktīviem , tā akustiskajiem.
Lai inženieris izrēķina siju dimensiju.
Lai tad sijas ir atklātas. Uz sijām tavi griesti.. tad uzberama neorganiska grunts 10..14cm un tad peldošā grīda uz smiltīm...viss. Pietiks visiem trokšņiem.. kā konstruktīviem , tā akustiskajiem.
Lai inženieris izrēķina siju dimensiju.