UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

kukaiņi skurstenī - ko darīt?
Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 18/08/2011 11:43

Brīvdienās gulēju piemājas zālītē, skatos debesīs... blin...
Kautkādi lidojošie ir iemetušies skurstenī.
Varētu būt gan bites, gan lapsenes, bet sliktākajā gadījumā irši. (kautkā bija bail klāt līst, ja nu točna šitie lielie)

Vai ir kādi padomi, ko darīt? vai arī ko noteikti nedarīt.

varētu izkurināt kamīnu, bet drusku bail par 3 lietām.
1. tur pūsznis, kautkas aizdegsies vēl uzies gaisā ar lielu troksni....
2. Tur pūznis, tas sakusīs, vasks sametīsies uz malām, un pēcāk būs slikti ar tīrīšanu.
3. Ja tie ir irši, tad ja tie paliks dusmīgi... tiem ir paradums dusmas izpaust dzeļot visiem pēc kārtas.

Re: kukaiņi skurstenī - ko darīt?
Autors: martell (159.148.5.---)
Datums: 18/08/2011 11:56

Ja no vilka baidies - mežā neej :)

Ja tie ir skursteņa iekšienē iemājojuši (maz ticams), tad nav ko mīzt. Kurini tik iekšā krāsni/katlu. Tie pat atčohnīties nepaspēs, kad būs kirdik. Tas vaska substances daudzums imho ir nebūtisks, lai ko varētu sačakarēt.

Ticamāk, ka šie kaut kur ēnainā bēniņu spraugā iemājojuši, tā esmu pats daudzkārt pūžņus redzējis. Labi palīdz "Kobra", tik pats nedrīkst elpot to draņķi. Uz bēniņiem gan jārāpjas būs, baidoties par šamējo dusmām :)

Autors: inese gudrā (78.84.229.---)
Datums: 18/08/2011 11:56

Tiešām vajag izkurināt. Tikko sāks rasties dūmi, tā kukaiņi laidīsies lapās. No dūmiem kukaiņi agresīvi nekļus, tie būs tikai apdulluši.
kurināt vajag katru dienu vairākas dienas no vietas, jo pēc vienas kurināšanas, viņi var atgriezties.
Pūznis aizdegties nevar, jo, ja tāds ir tad tas ir skurstens galā, un tur t nav tik augsta, lai varētu pašaizdegties.
Tīrot skursteni pūznis nokritīs lejā, kur tīrīšanas lūka un tad tas jau būs tukšs.

Datums: 18/08/2011 12:02

visticamāk tie ir vēdināšanas cukā, un pati skursteņa cuka ir ok...

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 18/08/2011 12:15

Man arī bija iemetušie sirseņi ventilācijas cukā. Sagaidīju vakaru un skursteņa apakša caur tīrāmo lūciņu saku dedzināt vecas avīzes. Vilkme tāda, ka degošas avīzes rauj no rokām ārā, Viss tur kopā ar avīzēm, zirnekļu tīkliem un sirseņiem sadega :) Kartīgs skurstenis jau np uguns nebaidās. Man paziņam bites iemetušās skurstenī, a šim viens biškpopis pateica, ka tur vismaz spainis ar medu. Tad nu paziņam žēl uguni mest skurstenī.Sist ķieģeļus arī žel no skursteņa, lai medu dabūtu. Ta i štuko, ko darīt :)

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 18/08/2011 12:29

Didzi - nu kur vēl ideālāka situācija? Tieši dūmvadā. Biteniekam maska jāģērbj, ar prauliem jākūpina, jāmocās. A te - iemet dūmu, bites prom, medus paliek! Tik ar kādu specierīci jādabū no skursteņa laukā. Katlam piečinī garu kātu un izceļ visu pūzni/stropu.
Man pagājšgad pavasarī iršu māte akurāt pie ieejas durvīm zem apšuvuma dēļiem līda. paldies internetam! atradu, ka pavasarī māte izdēj olas, izšķiļās kāpuri un tad māte kā putns tiem visu laiku piegādā barību. Tā arī bija - tudi/sudi lidoja ar kādu 3 min. intervālu. Paņēmu sniega lāpstu, sagaidīju un lidojumā kā belzu tā iršu māte pagalam. Itkā žēl, bet ko tu padarīsi - būtu vēl kaut kur vējakastē - a te pie pašām durvīm... Un 2-reiz irši midzeni vienā vietā netaisot - nu pagaidām nav atgriezušies.

Autors: Dzindzis (---.mt.lv)
Datums: 18/08/2011 12:35

Man bija gadijums lapsenu puznis mana sakaru aparaturas skapi uz jumta. Jamaina aparatura atveru bet tur paliels lapsenu puznis :)) Nu neko pirmaja diena iztrenkaju un atstaju atvertu, otra diena nomainiju aparaturu.

Datums: 18/08/2011 13:43

papildus jautājums, sen nav tīrīts skurstens, varbūt tiešām tīrītāju izsaukt?
lai tad tas tiek galā ar tiem lidoņiem?
a dedzināt un kā citādi ālēties bail, šitie sakritīs zemē vai ielidos mājā, a tur mazi bērni...
no otras puses skursteņslaucītājs, ne ko citu progresīvāku noteikti neizdomās?

Autors: aae (159.148.12.---)
Datums: 18/08/2011 13:59

"Kobra" būs efektīvāk kā dedzināšana, ja iespējams, iepūt no apaksas un viņi sabirs lejā beigti.

Autors: Juriits (212.93.105.---)
Datums: 18/08/2011 20:07

Priekš iršiem kobra pa švaku. Man senču mājā pie ieejas durvīm vēja kastē šamie bija iemitinājušies. Kad vakarā ieslēdz gaismu pie ieejas tad viņi ap to riņķoja, ņēmu kobru un pūtu virsū tā, ka šis slapš paliek a tas nokrīt zemē bišku paklepo un lido tālāk. Tad nu pēc pūšanas nācās ar kāju viņu paplacināt. Tā pa vienam vien apslaktēju, nu jau vairākus gadus nav manīti.

Autors: k (78.84.173.---)
Datums: 18/08/2011 22:51

man tādas kā kolorādo vaboles, bet ar tādu primitīvu simetrisku apļu muguru. jūgentstils. DR pusē. koka šķirbās.ar simetriskiem aplīšiem. mātītes 2 reiz garākas. kā mārītes, bet ae primitīvu zīmējumu. globālais...

Autors: Abuls (---.lvm.lv)
Datums: 22/08/2011 16:56

Nav tik traki ar tiem sirseņiem un lapsenēm.

Uz lapseņu pūžņiem esmu virsū čurājis, un nav sakodušas.

savukārt vienā tukšā stropā bija iemetušies irši, tad to stropu izjaucu, ar kāju izspēru pūzni ārā, pamuku, pēc minūtēm 10, kad tie nomierinājās, tos iršu pūzni samīdīju kājām.

Galvenais ir just kad viņi ir agresīvi, un kad vienkārši satraukti par notikušo nelaimi.

Ar bitēm ir daudz grūtāk.

visiem tiem bišveidīgajiem dūmi tikai liek mobilizēties, lai varētu pēcāk mukt barā prom, tā ka šiem nenāk prātā kādam dzelt vai uzbrukt.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **  **    **  **        **     ** 
 **        **             **    **        **        
 **        **     **    **      **        **     ** 
 **        **     **    **      **        **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727