UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

kamīnkrāsns centrālapkurei
Autors: Gunchi (46.109.58.---)
Datums: 06/10/2011 11:56

kā aprēķināt nepieciešamo jaudu kamīnam, ja vajag apsildīt pagaidām 70 kvm, nākotnē vēl 60 kvm 2. stāvā. vai tāds spēs piesildīt arī akumulatoru?
no tiem 70 kvm gribētu papildus sildīt arī grīdu 16+6+1 kvm. pārējo ar gaisu. laikam...

jautājumi:
1) kādu kamīnu izvēlēties? firma, jauda...
2) vai šis kamīns varēs sildīt sākumā tikai gaisu, kamēr vel nav izbūvētas siltās grīdas, tātad nesildot/neiepildot ūdeni?

Re: kamīnkrāsns centrālapkurei
Autors: Gunchi (46.109.58.---)
Datums: 06/10/2011 12:00

varbūt pareizāk būtu teikt kamīnkurtuve, nevis kamīnkrāsns...

Autors: JanisL (78.84.106.---)
Datums: 06/10/2011 13:57

Nelabas aizdomas, ka tukšu c/a kamīnkrāsni vai kamīnkurtuvi kurināt bez ūdens iepildījuma varētu būt neveselīgi, bet nu tā tāda subjektīvā doma. Ja negribi laist grīdās/radiatoros - tad laid, lai krāsns Tev silto ūdeni iekš kombinētā boilera gatavo.

Es pats arī vienu brīdi biju safanojies par kamīnkrāsni / kamīna kurtuvi, kas ar siltajiem gaisa vadiem vai siltajām grīdām varētu manu 100m2 māju sildīt. Tomēr nonācu pie secinājuma, ka šis pasākums nav īsti tā vērts... Kas un kā - var lasīt manā blogā.

1) Biju aizsācis diskusiju par šo tēmu arī te forumā - [www.building.lv]
2) Mans pārspriedums par kamīnu + siltie gaisa vadi - [salmiunmali.lv]
3) Manis izveiktā cenu aptauja par šiem risinājumiem - [salmiunmali.lv]

Pašreiz plānoju klasisko malkas katla sistēmu ar siltuma akumulatoru. Vienkāršāk, pārbaudītāk, efektīvāk. Un domāju, ka arī lētāk!

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Autors: JansiJansi (81.198.211.---)
Datums: 13/10/2011 17:26

Tas ir galīgi garām. Tur kur kurtuve pirts pārējās telpās remdeni.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.