UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Būvinženiera sertifikāts
Autors:
NORČA
(80.232.220.---)
Datums: 24/10/2011 12:01
Neatradu nevienu citu vietu, kur varētu padiskutēt par sertifikācijas jautājumu. Ceru, ka kāds zinošs izlasīs. Dienas jautājums : vai šobrīd ir jēga gatavoties LBS sertifikācijai, ja nākamajā vasarā sola jaunā likuma pieņemšanu?
LBS visi sola neispringt - gan jau sertifikācija būs. Man tomēr patīk savu nākotni paplānot, varbūt laikus jāsāk gatavoties cita veida reģistrācijai? Varbūt man kontā jāuzkrāj līdzekļi lai varētu dabūt labu civiltiesisko apdrošināšanu? Vai būs kā vienmēr - pēdējā brīdī izrādīsies, ka mans kolhoznieka diploms vairs nav derīgs, nav derīga prakse un jābrauc strādāt uz Norvēģiju? Vēl ceru dabūt arī restaurācijas darbu sertifikātu - VKPAI vispār neviens nezināja, ka jaunajā likumā sertifikācija ir atcelta un par alternatīviem risinājumiem nekas nav domāts. Izskatās pēc kārtējā bardaka.
LBS visi sola neispringt - gan jau sertifikācija būs. Man tomēr patīk savu nākotni paplānot, varbūt laikus jāsāk gatavoties cita veida reģistrācijai? Varbūt man kontā jāuzkrāj līdzekļi lai varētu dabūt labu civiltiesisko apdrošināšanu? Vai būs kā vienmēr - pēdējā brīdī izrādīsies, ka mans kolhoznieka diploms vairs nav derīgs, nav derīga prakse un jābrauc strādāt uz Norvēģiju? Vēl ceru dabūt arī restaurācijas darbu sertifikātu - VKPAI vispār neviens nezināja, ka jaunajā likumā sertifikācija ir atcelta un par alternatīviem risinājumiem nekas nav domāts. Izskatās pēc kārtējā bardaka.
Re: Būvinženiera sertifikāts
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 24/10/2011 14:15
Sertifikācija neatbrīvo no apdrošināšanas un otrādi. Vien pašlaik bez sertifikāta praktizēt nevar, bet apdrošināšanu pat valsts pasūtījumos ne vienmēr stingri prasa. Vai būs otrādi ... ceru, ka tomēr nē, kad katrs, kas varēs samaksāt apdrošināšanu, drīkstēs projektēt.
Autors:
NORČA
(80.232.220.---)
Datums: 24/10/2011 16:27
Lielākais jautājums ir par to, ka LBS vai EM nesniedz nekādu informāciju un nekonsultē par to kā būs. Cilvēki uz sertifikātu iet 3..5 gadus un tad vienā vasarā viss izmainās un izrādās, ka bija jāvāc cita veida prakses pierādījumi. Varbūt man nākotnē būs izdevīgāk būt būvuzņēmējam bez sertifikāta nevis sertificētam būvinženierim - bet pie esošās neziņas nevar neko splānot, tik mauc uz priekšu un tad kā būs - tā būs. Es, piemēram gribu paņemt hipotekāro kredītu, bet nezinu vai pēc gada dēļ izmaiņām likumdošanā varēšu to atļauties.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 24/10/2011 17:16
Tad atbilde viena - nedari neko. Nekļūdīsies.
Autors:
NORČA
(78.84.18.---)
Datums: 24/10/2011 22:13
Pagaidām tā arī neviens nevar pateikt kā būs strādāt pēc gada. Man šķiet ka tas nav normāli. Es patreiz ieguldu brīvos līdzekļus sava uzņēmuma dokumentācijas sakārtošanā un reklamēšanā bet varbūt pēc gada izrādīsies ka visi šodien aktuālie darba drošības speciālistu, dažādu tīklu inženieru sertifikāti vairs nebūs aktuāli un es būšu lieki izmetis naudu? Un nedarīt neko vietā es visāiem gadījumiem esmu uzsācis firmas reģistrāciju Norvēģijā. Braukt negribas, bet ja pēc gada valsts mani uzmetīs - es tam būšu gatavs.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 25/10/2011 12:22
Kāds tramvajā uz kājas uzkāpa?
Tik traki, kā pēc oktobra revolūcijas pat ar pašreizējo varu nebūs, ka viss iepriekšējais vienā brīdī kļūs nederīgs. Neesmu pētījis, cik ļoti šie dažādie sertifikāti ir pērkami (un vai vispār ir), bet zināšanas, uz kurām pamatota to iegūšana, jau neviens attiecīgajiem speciālistiem neatņems.
Tik traki, kā pēc oktobra revolūcijas pat ar pašreizējo varu nebūs, ka viss iepriekšējais vienā brīdī kļūs nederīgs. Neesmu pētījis, cik ļoti šie dažādie sertifikāti ir pērkami (un vai vispār ir), bet zināšanas, uz kurām pamatota to iegūšana, jau neviens attiecīgajiem speciālistiem neatņems.