UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Malkveidīgā kurināmā smaka blīvi apdzīvotās vietās
Autors: elektriķis Māris (87.110.100.---)
Datums: 27/10/2011 19:28

Pie manas mājas piebrauc ugunsdzēsēji(rīgas centrs), es jau šokā, kur kas deg, sieviete izskrien koridorā, itkā nekā neesot. Vēlāk no mājas vecākā ienāca infa, ka šis izsaucis, jo sajutis nelāgu smaku, izrādās blakus māju kurinātāju darbs, pažarnieks esot paskaidrojis, ka ekonomiskā situācija tāda, ka tagad pat malku nevarot atļauties un visādus sūdus kurina, es vēl iestarpināju, ka droši ka sausās tualetes, kuru saturu tad kaltē un ...

Viss šis sāk iezīmēties vēl ļaunākā scenārijā nekā iepriekšējos gadus, kad ziemā nevaru un nevarēšu logu atvērt, žēl man tos cilvēkus, kuri dzīvo pirmajos stāvos, bet varbūt tiem ir nedaudz labāk, jo dūmi jau parasti uz augšu iet.

Uz šī visa fona gribētos, lai blīvi apdzīvotās vietās būtu kaut kāds nodoklis šiem kurinātājiem, lai šie te tā nevairotos. Nekā personīgam tikai manas domas, nevajag te cepienu par to ka dzīve grūta, alga maza, dzīvoklis par lielu utt.

Re: Malkveidīgā kurināmā smaka blīvi apdzīvotās vietās
Autors: elektroniķisMāris (212.93.105.---)
Datums: 27/10/2011 20:22

Augšā ir vēl sūdīgāk. Tu to nevari pat iedomāties. Visas tās sūda ilgdegšanas krāsnis, pareizāk sakot, nesadegšanas krāsnis, pusi malkas liek skurstenī kā kvēpus, bet pusi laiž gar jumtu un sienu lejā. Jo dūmi ta auksti. Saimniece mēģina cīnīties, bet būs jau jāiet prom, jo nevar tak dūmus elpot.

Autors: elektriķis Māris (87.110.100.---)
Datums: 27/10/2011 20:27

laikam ne īpaši skaidri uzrakstīju, es dzīvoju tajā augstumā kur pretējai mājai ir skursteņi

Autors: aaaa (78.84.179.---)
Datums: 27/10/2011 21:29

Nu un ko tu iesaki? Jārunā, ko tad citu? Varbūt īstenībā sakarīgi cilvēki un pašiem nav ne jausmas, ka rada smirdoņu. varbūt ja teiks, apdomāsies. Tu tak neko nezaudē.
Protams, ja kaut kādi idioti, vismaz zinās, ka idioti. Bet tādi nu mēs visi īstenībā esam - ka tik pašiem labi, kas citam, tas po.
Tici man, ilgdegšanas krāsns vēl nekas, bet ja kurina malku/ogles katlā kurā nav mazā loka, tad gan pa skursteni pilnīga elle nāk ārā. Man te vienam kaimiņam serviss, šis kurina atstrādāto eļļu, ar ko piesūcina briketes, parastā bleķa mucā ar skursteni - uhhh, vot tas ir labs.

Autors: skc (212.93.105.---)
Datums: 27/10/2011 21:39

oh, oh smalkais...visi baigi izlepušie. cilvēki kurina kā sanāk un ja bērniem nav ko dot ēst? ja nepatīk uzsauc viņiem malku, vai pērc māju bulduru prospektā, vai pārcelies uz monako.
pabrauc pa Poliju ziemā... mazpilsētām un attaisi mašīnas logu. tur viss smird. un poļi nav tādi nabagi kā cilvēki te.

Autors: elektriķis Māris (83.136.136.---)
Datums: 28/10/2011 11:01

aaaa, noteikt kuram tas ir kautkā neņemos, jo tad būs jāapstaigā puskvartāls.
Ja zinātu, ka kādam ko vajag, moš arī atbalstītu ar kvalitatīvāku malku.

Manas ziņas mērķis bija vairāk virzīts uz to, ka mēs te cīnamies lai auto samazina CO2 izmešus, bet uz tādām lietām kā skursteņiem neko neierobežojam. Rūpnīcām, tad vismaz ir kautkādas CO2 kvotas un tad nu šie cenšas visādus filtrus utt bāzt priekšā un pakaļā, domāju, ka arī mazskursteņu īpašniekiem vajadzētu kautko līdzīgu kā kvotas :) .

skc, katram savi stereotipi. Ko esmu pazaudējis Polijā? Atbilde - neko!
Protams varam te gudri runāt par to kā būtu ja būtu, bet kā jau es rakstīju
"nevajag te cepienu par to ka dzīve grūta, alga maza, dzīvoklis par lielu utt."
Šis cepiens nav par ēdienu!

Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 28/10/2011 11:23

Nē nu smakas un visādu cūcību kurināšana tomēr liecina par zināmu lopiskumu vai/un vienaldzību. Es zinu māju, paldies Dievam tālu no manējās, kur kurina, piemēram, ar neizpārdotajām humpalām, un tad arī ārā nāk baisa smaka. Tāpat visādas tur plastmasas. Galu galā, tā ir 1) absolūta necieņa pret saviem kaimiņiem, 2) paši takš sevi arī lēnām indē, jo šad tad takš kaut ko iesit iekšā mājā, kā tā var dzīvot?

Autors: elektriķis Māris (83.136.136.---)
Datums: 28/10/2011 11:48

tur jau tā lieta, ka gan paši sevi indē, gan arī ātrāk aizdirš skursteni un tad vairs nepietiek ar 2x gadā birstēšanu, rezultātā pakļauj ugunsnelaimes riskam visu māju un arī kaimiņmājas!

Datums: 28/10/2011 12:52

Man jau ar 5 gadus nāca atrabotku smaka no sevisa. Tagad tik formaldehīds. Lasa mēbeļu gabalus no miskastēm un bāž tajās čugunkās, kuras lepni dēvē par kamīnkrāsnīm. Pat "zolīdi" cilvēki, kuri brauc ar pajauniem vāģiem. Tur nekāda cīņa nesanāk. Es padodos. Kā tu vari zināt, no kuras puses kas smird? Ko pierādīt? Bet smird visu ziemu. 8 mēnešus. Vienalga no kuras puses pūš vējš. Visās pusēs ir kretīni ar tām čugunkām, kur ārā nāk auksti nesadeguši dūmi. 100 gadus Rīgā normāli kurināja krāsnis un bija viss kārtībā. Tagad jābrauc prom. Vai elpot formaldehīda dūmus? Visa Rīga smird.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 28/10/2011 13:24

Kurinu tā saucamo kamīnkrāsni, kas tā pati čugunka vien ir. Krāsns kurās pilnām liesmām, pa skursteni dūmi nenāk, tāda virmošana, no gāzes katla dūmus redz vairāk. Reāli pat stāvot opie mājas nav saprotams vai krāsns kuras vai nē. Ideja vienkārša - kurtuve karsta, sadegšana ļoti efektīva, siltummasas nav, dūmi nāk ārā ļoti karsti. Vienkārši ļoti daudzi nesaprot kā čuguna krāsns/kamīns ir jākurina. Cilvēki domā, ka gruzdinot un smacējot malku kaut kas tiek ietaupīts. Nu jāsaka gan, ka ar slapju malku var kurināt kā grib un kur grib, nekas labs tur nesanāks - tad nu gan no smirdēšanas neizbēgt.
Gruzdināt var tad, kad skurstenis ir pamatīgi uzkarsis un kurtuve arī. Kamīnam līdzi nāca pamācības video, arī domāju, nu ko gan tur jaunu vecam kurinātājam var iemācīt, bet intereses pēc noskatījos un ļoti daudz ko jaunu iemācījos.

Datums: 28/10/2011 14:39

Ja liela māja un liela tā čugunka, tad jau tur normāla t un viss kārtībā. Labi sadeg un karsti dūmi aiziet gaisā. Man laukos parasto krāsni kurinot, arī jābrīnbās, kur dūmi? Tikai tā gaiss virmo virs skursteņa. Tev jau bija elektrība? Man bailes skatīties rudens elektrības rēķinus. Vispār jau tādi bēdīgi prieki. Sakarā ar globālo, viss tik baigi aug, ka malku jau vairs nav jāpērk. Pietiek ar dārza nozāģētajiem augļkoku zariem. Vasarnīcā.

Bet Rīgā arī savrupmāju rajonā, pietiek ka viens dedzina atkritumus čugunkā. Smird viss rajons kā izgāztuve. Un kaut vai labu malku dedzina čugunkā. Mazā. Neko tur nevar darīt. Tie dūmi ir auksti un iet pa zemi. Padomju laikos tādas bomžu krāsniņas bija tikai sargu būdās, tagad visapkārt.

Datums: 28/10/2011 16:01

Elektroapkuri vēl neesmu ieslēdzis. Šogad rekords, laikam siltais rudens pie vainas, bet nu jau drīz nāksies, jo naktīs nu jau pēdējo nedēļu ir zem nulles, katru rītu zāle balta. No rīta atvelk visus aizkarus, saule pa dienu uzsilda līdz 18-19 grādiem, vakarā iekurina pečku 2-3 pagales un darīts. Nu pavisam silts jau nav, bet normāli.

Datums: 28/10/2011 16:46

Šorīt zāle nebija balta. Nakts vidū gāju pačurāt un apskatījos - +5. Nu nāk no golfa straumes. Es tagad skatos sat24 com, sakarā ar to, ka tie valsts meteorologi sadomājuši uzvārīties. Var iztikt. Bet bija jau pierasts, ka zināju cikos precīzi sāks līt.

Tad Tu esi baigi norūdīts. Man kā zem 20, tā diskomforts. Es veru ciet durvis pakāpeniski. Kad sakurināts, tad 4 istabas, tad 3,2, un kad pašvaki kurināts tad pa nakti paliek tikai 1. Bet 20 vislaik.

Es jau te arī paeksperimentēju ar tām zemajām t, bet nu pieredze štruntīga. Satuntuļojies, neveikls, slinks, depresīvs, nikns - diez kas nav.

Datums: 28/10/2011 17:29

Kā tur bija - cilvēkam komforta zona dienā ir no 21-24, laikam, bet naktī guļot 16-18.

Datums: 28/10/2011 17:36

Precīzi, bet tad nedrīkst vakarā sadzerties šķidrumu.

Autors: torch (212.93.105.---)
Datums: 28/10/2011 19:31

Nu nekas jau īpaši savādāks temperatūrās no pagājušā gada nav. Papētīju history pa dienām. Man salnas vēl nav bijušas. Moš tāpēc, ka blakām jūrai (siltuma akumulātors)

Autors: sausamalka (87.110.241.---)
Datums: 28/10/2011 19:48

Par meteorologu veikuma piejamību vēl cepiens nav beidzies, varu piebilst, ka meteo.lv veikums ir nepārskatāms un neprecīzs, jo tiek atjaunots, iespējams, reizi diennaktī. Tādēļ es lietoju windguru.cz par 17EUR gadā. Arī šeit igauņi ir priekšā - igauņu valodas versija lapai ir jau 3 gadus, latviešu versija apmēram pusgadu.
Smaka vai smarža ir subjektīvs rādītājs, tomēr esmu pārliecināts - ja vairāki cilvēki par vieniem un tiem pašiem dūmiem saka, ka tie smird, tad tur nav runa par tikai malkas, slapjas vai sausas, dedzināšanu. Attaisnojoties ar nabadzību, var necensties maksāt nodokļus, lietot alkoholu katru dienu, dedzināt to, kas būtu jāizmet atkritumos; nodarījums savai, sabiedrības, valsts veselībai ir būtisks jebkurā gadījumā. Daži piemēri, ko pats esmu pieredzējis:
-Kaktu autoserviss izjauc automašīnu (iespējams, ar apšaubāmu izcelsmi), metālus nodod lūžņos, derīgās detaļas pārdod, salona apšuvumu un sēdekļus nokurina.
-Centra veco namu iemītnieku varbūt arī nav ļaunprātīgi piesārņotāji, bet viņu sadzīvē nav atstrādāta veida, kā tikt pie derīga kurināmā, jo pamatapkure taču ir centrālā. Tad nu utilizācijas vai papildu siltuma nolūkos neuzraudzītos dūmvados un krāsnīs nonāk skaidu plates mēbeles, grāmatas, biroja papīri, lupatas un daudz kas cits, ko vieglāk ir iemest krāsnī, nekā atkritumu mašīnā.
-Vasaras mājiņu ciematā 3 no 25 mājām ir savs atkritumu konteiners, apdzīvotas ir 20 mājas. Katru apkures sezonas vakaru, līdz ar tumsas iestāšanos ciematu apņem visai plaša buķete, ieskaitot PET pudeles, būvgružus un vvz ko citu. Izsauktā pašvaldības policija piekrīt, ka vismaz vienai mājai ir redzami nedabiski biezi un tumši dūmi, bet neko vairāk par iesnieguma pieņemšanu nevar izdarīt, jo pirmo reizi saskaras ar iebildumiem.
Ko nodara dažādi toksīni mūsu un vēl neieņemto bērnu veselībai, var palasīties šeit [www.pdf.lv]
Pilsoņiem, kas neuzskata sevi par mazohistiem, ieteiktu vērsties tiesībsargājošās iestādēs par katru gadījumu. Varbūt jūsu iesniegums neradīs taustāmas sekas, tomēr esmu pārliecināts, ka padsmit vai vairāk iesniegumi radīs auglīgu augsni tālākai savu interešu aizstāvībai. Dzirdēts, ka Vācijā kādam no pilsētas dienestiem ir funkcija kontrolēt dūmgāzu atbilstību normām, pat sodot par slapjas malkas kurināšanu.
Konkrēts ieteikums arī tiem, kas neuzskata par lielu noziegumu dedzināt ko tādu, kas nav malka, ogles, briketes u.tml. Lūdzu dariet to tad, kad dūmvads jau ir iesilis, kurtuvē normāls kurināmais ir vairākumā un apkures ierīce darbojas pilnā jaudā!

Autors: torch (212.93.105.---)
Datums: 28/10/2011 21:04

Tām čuguna kamīnkrāsnīm briketes labas. Aizvakar savedu savu veco, mantoto kārtībā, kas man tagad ir papildus. jaunas šamota plāksnes, durtiņu blīvremonts, trubas iztīrītas.
Izkurināju ar malku un ielādēju vakarā uz miegu, ap 23:00 briketes, nu kādas 8ņas gabalas, kantainās, un ieplūdes vārstus uz gruzdi.
Šodien ap 13 tiem vēl bija karsta, ka roku nepiešaut. Atdzisa pavisam ap 16tiem!

Datums: 29/10/2011 02:58

2 torch

Interesanti, kur Tu dzīvo? Vai Jūs tur visi tādi dūmu rijēji? Nu ja jau tikai pats savas nepārredzamās zemes vidū un indē tikai suni, tad jau nekas.

Autors: h2so4 (---.mobileonline.telia.com)
Datums: 29/10/2011 17:56

par monako runājot, kā viens te izteicās... tur visi dedzina visādus sūdus tā tikai savos pagalmos un neskatās , vai tur gumijas zābaks deg, vai zari. un tas notiek katru dienu.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******    **    **  **     **  **     ** 
 **     **  **    **   **   **   **     **  **     ** 
 **     **  **         **  **    **     **  **     ** 
 ********   **   ****  *****     *********  **     ** 
 **     **  **    **   **  **    **     **  **     ** 
 **     **  **    **   **   **   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727