UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Aka
Autors: marisbbb (78.84.232.---)
Datums: 31/10/2011 14:20

Labdien! Varbūt kāds var palīdzēt ar padomu.
Pagājušajā gadā vasarā sāku rakt aku. Raka viena brigāde, ko atradu sludinājumos ss.lv Teica, ka garantē darbu utt utjp
Sākumā teica, ka būs 10 m dziļa. Beigās sanāca, ka ūdens parādījās 14 m dziļumā. Turklāt šķībi ieraka un beigu darbu nepabeidza. Pēdējo grodu raku pats.
Lai nu kā. Man tagad ir šķība aka 15 m dziļumā un ūdens turas aptuveni 1 - 1,2 metriem. Sūknis man jāliek iekšā dziļurbuma dēļ dziļuma. Testējot šovasar izsūknēju to visu ūdeni ārā, atpakaļ pienāca ūdens 1 stundā, bet saspieda arī iekšā kādus 20 cm smilšu.
Tagad nesparotu ko darīt - rakt aku dziļāku vai atstāt tādā dziļumā kā ir un tikai iztīrīt? Un ja rakšu vai neizrakšos caur to ūdens slānim?

Re: Aka
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 31/10/2011 14:55

Pērnvasar, soļojot pa dzimtajām ārēm, arī sanāca dzert no "Pizas akas" (spainis augšup velkot strīķējās). Diez vai tur var ko viegli darīt.
Par smilšu apjomu gadījies dzirdēt pat "šausmu stāstus":
[www.building.lv]
Varētu jau ieteikt smelt, kamēr nāk, tomēr baidos, ka tā var aizdambēties ādere un virszemē ieveidoties ieplaka...
Pašam nāca smiltis tikai kāds spainis pirmajās 2 tīrīšanas reizēs.

Re: Aka
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 01/11/2011 07:15

Es pamērītu to smilšu dziļumu ieskalojot, vai ieurbjot kādu 2m 110-to rori zem akas līmeņa. Ja tās smiltis ir vismaz metru, tad ieliktu spici priekš sūkņa - tādu paštaisītu, resnāku.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.