UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Aka
Autors:
marisbbb
(78.84.232.---)
Datums: 31/10/2011 14:20
Labdien! Varbūt kāds var palīdzēt ar padomu.
Pagājušajā gadā vasarā sāku rakt aku. Raka viena brigāde, ko atradu sludinājumos ss.lv Teica, ka garantē darbu utt utjp
Sākumā teica, ka būs 10 m dziļa. Beigās sanāca, ka ūdens parādījās 14 m dziļumā. Turklāt šķībi ieraka un beigu darbu nepabeidza. Pēdējo grodu raku pats.
Lai nu kā. Man tagad ir šķība aka 15 m dziļumā un ūdens turas aptuveni 1 - 1,2 metriem. Sūknis man jāliek iekšā dziļurbuma dēļ dziļuma. Testējot šovasar izsūknēju to visu ūdeni ārā, atpakaļ pienāca ūdens 1 stundā, bet saspieda arī iekšā kādus 20 cm smilšu.
Tagad nesparotu ko darīt - rakt aku dziļāku vai atstāt tādā dziļumā kā ir un tikai iztīrīt? Un ja rakšu vai neizrakšos caur to ūdens slānim?
Pagājušajā gadā vasarā sāku rakt aku. Raka viena brigāde, ko atradu sludinājumos ss.lv Teica, ka garantē darbu utt utjp
Sākumā teica, ka būs 10 m dziļa. Beigās sanāca, ka ūdens parādījās 14 m dziļumā. Turklāt šķībi ieraka un beigu darbu nepabeidza. Pēdējo grodu raku pats.
Lai nu kā. Man tagad ir šķība aka 15 m dziļumā un ūdens turas aptuveni 1 - 1,2 metriem. Sūknis man jāliek iekšā dziļurbuma dēļ dziļuma. Testējot šovasar izsūknēju to visu ūdeni ārā, atpakaļ pienāca ūdens 1 stundā, bet saspieda arī iekšā kādus 20 cm smilšu.
Tagad nesparotu ko darīt - rakt aku dziļāku vai atstāt tādā dziļumā kā ir un tikai iztīrīt? Un ja rakšu vai neizrakšos caur to ūdens slānim?
Re: Aka
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 31/10/2011 14:55
Pērnvasar, soļojot pa dzimtajām ārēm, arī sanāca dzert no "Pizas akas" (spainis augšup velkot strīķējās). Diez vai tur var ko viegli darīt.
Par smilšu apjomu gadījies dzirdēt pat "šausmu stāstus":
[www.building.lv]
Varētu jau ieteikt smelt, kamēr nāk, tomēr baidos, ka tā var aizdambēties ādere un virszemē ieveidoties ieplaka...
Pašam nāca smiltis tikai kāds spainis pirmajās 2 tīrīšanas reizēs.
Par smilšu apjomu gadījies dzirdēt pat "šausmu stāstus":
[www.building.lv]
Varētu jau ieteikt smelt, kamēr nāk, tomēr baidos, ka tā var aizdambēties ādere un virszemē ieveidoties ieplaka...
Pašam nāca smiltis tikai kāds spainis pirmajās 2 tīrīšanas reizēs.
Re: Aka
Autors:
khe
(78.84.204.---)
Datums: 01/11/2011 07:15
Es pamērītu to smilšu dziļumu ieskalojot, vai ieurbjot kādu 2m 110-to rori zem akas līmeņa. Ja tās smiltis ir vismaz metru, tad ieliktu spici priekš sūkņa - tādu paštaisītu, resnāku.