UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
arhitektu pakalpojumi
Autors:
afrodite
(---.zm.gov.lv)
Datums: 01/11/2011 13:17
Labdien!
Esmu iegādājusies jaunbūvi un lieta tāda, ka pērkot nezināju kādam jābūt labam projektam :-(, un esmu nopirkusi papīru uz 7 lapām (nav pat elektroniskā veidā), nevis projektu! Pieteicu arī topogrāfiju. Bet jautājums ir tāds, cik maksā arhitekta pakapojums rekontrukcijai (ar kontruktora atzinumu, ar ūdens kanalizācijas projektu un elektrības projektu), tā lai viss ir vienā projektā un lai galva nesāp, kad jāiet nodot māja ekspluatācijā?
Vismaz noprotu, ka tādam ir jābūt labam projektam?!
Esmu iegādājusies jaunbūvi un lieta tāda, ka pērkot nezināju kādam jābūt labam projektam :-(, un esmu nopirkusi papīru uz 7 lapām (nav pat elektroniskā veidā), nevis projektu! Pieteicu arī topogrāfiju. Bet jautājums ir tāds, cik maksā arhitekta pakapojums rekontrukcijai (ar kontruktora atzinumu, ar ūdens kanalizācijas projektu un elektrības projektu), tā lai viss ir vienā projektā un lai galva nesāp, kad jāiet nodot māja ekspluatācijā?
Vismaz noprotu, ka tādam ir jābūt labam projektam?!
Re: arhitektu pakalpojumi
Autors:
ggg
(84.237.234.---)
Datums: 01/11/2011 13:35
Aizrakstim šim cilvēkam. Viņam labas cenas.
arhitehnika@#$%&inbox.lv
Ronalds
arhitehnika@#$%&inbox.lv
Ronalds
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 01/11/2011 14:03
Par cik sarunāsi, tik arī maksāsi, oficiālus cenrāžus mūsu konkurences apkarotāji ar draudiem aizliedza (daudzās valstīs tādi ir, pat ļoti detalizēti un ļoti palīdz tautai saprast, cik kas maksā). Summas var atšķirties pat 10-kārt.
Tas, ko aprakstīji, maksās padārgi, jo vismaz puse tikai kā papīrs nevienu neinteresē, bet praksē inženiertīklu uzstādīšana privātmājā notiek nedaudz savādāk (stipri savādāk kā 5-stāvenes jaunbūvē).
Ja nu skaitļi, tad reāli varētu būt summas Ls 200-2000 robežās. Pirmā vairāk par to, ka ar papīriem viss kārtībā, otrā, ka viss izdarīts, kā klients vēlas (jebkura kaprīze par jūsu naudu).
Tas, ko aprakstīji, maksās padārgi, jo vismaz puse tikai kā papīrs nevienu neinteresē, bet praksē inženiertīklu uzstādīšana privātmājā notiek nedaudz savādāk (stipri savādāk kā 5-stāvenes jaunbūvē).
Ja nu skaitļi, tad reāli varētu būt summas Ls 200-2000 robežās. Pirmā vairāk par to, ka ar papīriem viss kārtībā, otrā, ka viss izdarīts, kā klients vēlas (jebkura kaprīze par jūsu naudu).
Autors:
afrodite
(---.zm.gov.lv)
Datums: 01/11/2011 14:27
Paldies! Bet ko nozīmē ar papīriem viss kārtībā? Būvatļauja man ir, bet nepieciešama rekonstrukcija 175kvadrātmetri lielai mājai, jo projekts ir tikai uzzīmēts uz papīra, bet nav autokadā taisīts!
Nepieciešamie darbi ir, 1)arhitektam jāuzmēra ēka un nelielas izmaiņas jāveic esošajā projektā un šis projekts pa jaunam jāsaskaņo! Tā kā ir apsekotāja dokuments saņemts, kurā ir norādītas būtiskākās vainas, tad cik noprotu ir nepieciešams neliels darbs arī konstruktoram?!
Esmu apjukusi cenu ziņā....
Nepieciešamie darbi ir, 1)arhitektam jāuzmēra ēka un nelielas izmaiņas jāveic esošajā projektā un šis projekts pa jaunam jāsaskaņo! Tā kā ir apsekotāja dokuments saņemts, kurā ir norādītas būtiskākās vainas, tad cik noprotu ir nepieciešams neliels darbs arī konstruktoram?!
Esmu apjukusi cenu ziņā....
Autors:
westhaus
(195.13.197.---)
Datums: 01/11/2011 15:32
Mēs varētu Jums piedāvāt savus pakalpojumus 26346552
Autors:
rbm
(62.85.20.---)
Datums: 01/11/2011 16:09
Ja māja jau ir pabeigta un projekts nav vajadzīgs priekš celtniekiem ,tad jāmeklē kādu kas pārzīmēs situāciju dabā uz papīra un uzliks savu arhitekta parakstu.
Ja tomēr kautkas jāpārtaisa tad ūdenstīklu projekts un elektrotīklu projekts jāsūta nevis arhitektam bet gan tehniķiem/konstruktoriem un abus pēdējos nemaz nevajag lai sakārtotu papīrus būvvaldē.
Ja tomēr kautkas jāpārtaisa tad ūdenstīklu projekts un elektrotīklu projekts jāsūta nevis arhitektam bet gan tehniķiem/konstruktoriem un abus pēdējos nemaz nevajag lai sakārtotu papīrus būvvaldē.
Autors:
arhitekti
(159.148.84.---)
Datums: 02/11/2011 10:33
Esmu arhitekts. Varu Jums palīdēt.
Cenas saprātīgas.
Rakstiet: arhitekti@#$%&inbox.lv
Raimonds
Cenas saprātīgas.
Rakstiet: arhitekti@#$%&inbox.lv
Raimonds
Autors:
afrodite
(---.zm.gov.lv)
Datums: 02/11/2011 10:55
Paldies, visiem, kas atsaucās! Atradu risinājumu!
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 02/11/2011 11:23
Tiem, kas nezin afrodites atrasto risinājumu :)
Vajadzīgas esošā projekta izmaiņas, ko jāsaskaņo vietējā būvvaldē. Izmaiņas var skart kā arhitektoniskos, tā konstruktīvos risinājumus.
Iekšējo inženiertīklu risinājumi privātmājām būvvaldi neinteresē. Ārējie interesē tik daudz kā pareizi sazīmēti uz ģenplāna, kā arī risinājumu nekonfliktēšana ar izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem (ja ir izsniegti, veidojot savu aku un izsmeļamo bedri zemes gabala robežās, parasti tādu nav).
Vajadzīgas esošā projekta izmaiņas, ko jāsaskaņo vietējā būvvaldē. Izmaiņas var skart kā arhitektoniskos, tā konstruktīvos risinājumus.
Iekšējo inženiertīklu risinājumi privātmājām būvvaldi neinteresē. Ārējie interesē tik daudz kā pareizi sazīmēti uz ģenplāna, kā arī risinājumu nekonfliktēšana ar izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem (ja ir izsniegti, veidojot savu aku un izsmeļamo bedri zemes gabala robežās, parasti tādu nav).
Autors:
soseds2
(46.109.15.---)
Datums: 02/11/2011 19:27
Arhitekts, kurs savam darbam pieiet radosi un ar atbildibas sajutu par kvalitati.Ne tikai parprojekte dzivoklus, bet ari vada to parbuvi, renovaciju, kapitalo un kosmetiskom remontu. Ciena ir ari veco eku dzivoklu parbuves dodot prieksroku dabigiem materialiem kokam, kiegelim. Ir izveidojusies sava amatnieku brigade, kur ir pat veco koka durvju un gridu atjaunotaji un mebelnieki. Ansis 29298135