UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Ideālas sniega lāpstas meklējumos
Autors:
vw
(78.84.27.---)
Datums: 26/11/2011 16:17
Sveiki,
Pēc kādiem principiem Jūs izvēlaties sniega lāpstu lai ziemā būtu vieglāk tikt galā ar sniegu?
Tiešam Fiskar ir tik krutas un pārdomātas šniega lāpstas.
Pēc kādiem principiem Jūs izvēlaties sniega lāpstu lai ziemā būtu vieglāk tikt galā ar sniegu?
Tiešam Fiskar ir tik krutas un pārdomātas šniega lāpstas.
Re: Ideālas sniega lāpstas meklējumos
Autors:
subaru
(46.109.116.---)
Datums: 26/11/2011 18:05
es šo jautājumu atrisināju vislabāk ar sniega pūtēja nopirkšanu par 1000ls. kas attiecas par fiskar produkciju, nav ko piebilst, tiešām labas mantas( ne tikai lāpstas)
Autors:
Rx
(---.neonet.lv)
Datums: 26/11/2011 20:38
Ziemas lāpstām jābūt dažādām, atkarībā no uzdevuma: Plakana ar metālu apakšā- trotuāra šļukāšanai. Liekšķeres tipa, sniega mešanai. Ir šaurās un platās, izvēle atkarīga no metēja spēka rezervēm. Un ir tā pati- fiskar, šlūkātāja lielākam sniega daudzumam. Bet man nepatika, ne tikai lielās cenas dēļ...Tāda ļurīga... Izvēlējos šo: Tai ir sekojoša laba lieta: Tā ir cinkota, stingra metāla, apakšējais izliekums ir tāds, ka , tad kad savākts sniegs lāpstā, padod rokturi tuvāk zemei, un lāpstas apaļā daļa atbalstās pret zemi un to kā ragutiņas-slēpi var šļūkāt līdz vietai, kur lielo sniega daudzumu var izgāzt ārā. Sānu malas arī uzlocītas, un sniegs nekrīt ārā. Cilāt gan to spēj tikai Bergmanis...
Autors:
sausamalka
(87.110.241.---)
Datums: 27/11/2011 00:52
Svarīgi, lai lāpsta nebūtu pārāk ļodzīga, citādi būs grūti trāpīt dziļumu vai rakt biezu slāni blīvā sniegā. Tā oranžā ar koka kātu, ar ko Ušakovs pagājušoziem sniega talkā piedalījās, ir tīri sakarīga.
Jāuzmanās no lāpstām, kuru plastmasa veikala temperatūrā ir cieta. -10 grādos tā būs trausla.
Plastmasas lāpstām metāla maliņa ātri nodilst uz betona vai asfalta, un tad tā kļūst ļoti neizturīga. Šī pati metāla maliņa traucē nolobīt sablīvētu sniegu no cietā seguma.
Ja metāla lāpstas virsma nav pietiekami gluda, tad attiecīgā temperatūrā sniegs salst klāt.
Katrai vajadzībai sava. Mašīnā sezonas laikā man ir 2 - dārza lāpsta priekš ledus un blīva sniega, un kārtīga liekšķere vairumam irdena sniega.
Jāuzmanās no lāpstām, kuru plastmasa veikala temperatūrā ir cieta. -10 grādos tā būs trausla.
Plastmasas lāpstām metāla maliņa ātri nodilst uz betona vai asfalta, un tad tā kļūst ļoti neizturīga. Šī pati metāla maliņa traucē nolobīt sablīvētu sniegu no cietā seguma.
Ja metāla lāpstas virsma nav pietiekami gluda, tad attiecīgā temperatūrā sniegs salst klāt.
Katrai vajadzībai sava. Mašīnā sezonas laikā man ir 2 - dārza lāpsta priekš ledus un blīva sniega, un kārtīga liekšķere vairumam irdena sniega.
Autors:
Bobo
(81.198.148.---)
Datums: 27/11/2011 10:02
Pagājušo ziemu nomainiju trīs lāpstas ( strādājot uz jumtiem), visas noplīsa.
Palikām pie Fiskariem, viņai padila tikai stūrīši...
Palikām pie Fiskariem, viņai padila tikai stūrīši...
Autors:
raihs
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 27/11/2011 14:03
Man,kā jau sliņķim,iepatikās doma par sniega pūtēju!Man mājā pirmā ziema gaidāma,un nu nemaz nepatīk doma,ka vajadzēs ar šķipeli no rītiem ņemties:) Kāds būtu jāpērk? Un vai tiešām ir ērts un efektīvs?
Autors:
skc
(212.93.105.---)
Datums: 27/11/2011 18:03
Es jaunu nopirku ķīnieti - 11 zs, kāpurķēdes, ar lampu priekšā un apsildāmām ručkām. Pūšot līdz 15 m. Rokas un el. startera starts. 2 ātrumi atpakaļ, pieci uz priekšu.
Tad jau redzēs kā kalpos.
Pa 480 ls. Ne jau veikalā protams. Honda tādas komplektācijā maksā sākot no 2000 lvl. Teiksim pār tādiem $ nav žēl paeksperimentēt.
Gan jau pāris sezonas novilks.
Nemaz tik slikts neizskatās detaļās. Loncin motors - kādi lv tagad daudzus gadus braukā mopēdos.
Tad jau redzēs kā kalpos.
Pa 480 ls. Ne jau veikalā protams. Honda tādas komplektācijā maksā sākot no 2000 lvl. Teiksim pār tādiem $ nav žēl paeksperimentēt.
Gan jau pāris sezonas novilks.
Nemaz tik slikts neizskatās detaļās. Loncin motors - kādi lv tagad daudzus gadus braukā mopēdos.