UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Kur strādāt?!
Autors: Students_apjucis (46.109.22.---)
Datums: 30/12/2011 00:16

Patreizējā momentā esmu nostādīts dilemmas priekšā. Mācos Būvniecības fakultātē, vienā no pēdējiem kursiem. Strādāju paralēli pusslodzē vakaros ar būvniecību pilnīgi nesaistītu darbu un par to saņemu diezgan zemu atalgojumu. Nesen sāku dzīvot atsevišķi no vecākiem un saprotu, ka ar pusslodzes darbu sevi nodrošināt nevarēšu.
Tā kā skolā ir prakses gads, esmu par praktikantu stabilā uzņēmumā ar labu reputāciju amatā "būvdarbu vadītāja palīgs", lai gan īstenībā esmu piesaistīts projekta vadītājam zem kura atrodas vairāki apakšuzņēmēji. Tieši saskarties ar būvdarbu vadību man nesanāk - vairāk kārtoju papīru lietas, t.i. izpilddokumentāciju, sekoju līdzi, vai par padarītajiem darbiem uztaisīti attiecīgi segto darbu akti, ir nepieciešamās deklarācijas u.t.t., nedaudz sekoju līdzi darba drošībai objektā un ik pa laikam pārbaudu objekta iekšdarbu gatavību - kas ir pabeigts, kas nav. Lai būtu saprotamāks - projkts ietver daudzdzīvokļu māju būvniecību. Bez šiem darbiem daru atsevišķas sīkas lietas, kuras varētu veikt jebkurš cilvēks. Drīz būs nodošana, kam sekos jauns objekts, kur, iespējams, nāksies darīt līdzīgas lietas, jo arī tas būs daudzdzīvokļu māju projekts. Par praksi atalgojumu nesaņemu, bet jautājot, vai nākamo gadu varētu sākt strādāt pilnu slodzi par samaksu, 100% pārliecību par pozitīvu atbildi nesaņemu. Lai gan tomēr esmu diezgan pārliecināts, ka tā varētu būt.

Mani uztrauc: 1) vai nākošajā objektā man būs vairāk darāmā ar padziļinātāku skatu uz nozari, kurā vēlos strādāt;
2) cik liels būs attalgojums, jo prasīt, kāds tas varētu būt man kā būvdarbu vadītāja palīgam, tomēr ir neērti, jo pirmkārt, vēl nav teikts, ka tāds vispār būs.

Lieta tāda, ka nesen radās iespēja nākamo gadu tikt vienā no LB būvniecības uzņēmumiem par tāmētāja palīgu. Neko līdzīgu neesmu darījis, skolā ir bijis ieskats, pats process ir skaidrs un domāju, ka tā lieta mācoties un darot lēnām aizietu. Kāds attalgojums - arī nezinu.

Dilemma tāda - palikt patreizējā vietā un cerēt, ka tikšu pieņemts par darba samaksu. Iet prom no prakses vietas un sākt strādāt par tāmētāja palīgu uz pilnu slodzi.
Nespēju izlemt, jo kā parasti vidusskolniekiem ir lielais pārdomu laiks, kur iet mācīties, man ir pārdomu laiks, kurā ar būvniecību saistītā lauciņā strādāt. Pašam pēc skolas kursa darbu taisīšanas ir iepatikusies projektēšana, bet apzinos, ka kādu laiku būtu lietderīgi pastrādā būvlaukumā kā būvdarbu vadītājam, lai redzētu un uzkrātu pieredzi, kā dzīvē viss ceļās un kādas ir problēmas, ar kurām nākas saskarties. Par tāmēšanu nezinu - neesmu to darījis, lai gan patīk sēdēt ērtā krēslā un patīk arī darboties datorā, nezinu, vai dienu no dienas varētu izturēt pie ekrāna rēķinot apjomus un skaitot summas.

Varbūt kāds var dot savu subjektīvo skatījumu uz manu situāciju.

Re: Kur strādāt?!
Autors: bern (109.229.204.---)
Datums: 30/12/2011 17:09

Iemācies izteikmt savu domu īsāk, atmetot nebūtisko -būs vairāk atbilžu.
Par savu praski vari priecāties, jo daudzi praksē to vien dara kā skraida uz veikalu pēc cigaretēm bosam. Reāli, no uzņēmuma viedokļa raugites, lai tādam jaunam gurķim bez pieredzes sniegtu "padziļinātāku skatu uz nozari" ir bezmaz vai jāalgo tikai šim nolūkam atsevišķs cilvēks. Parādi sevi no labākās puses, pildot darbu, kas Tev šobrīd uzticvēts.
Jautājumā ko darīt, piedod, bet tā ir Tava izvēle!

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********  **      **  **     ** 
 **     **  ***   ***  **    **  **  **  **  **     ** 
 **     **  **** ****      **    **  **  **  **     ** 
 ********   ** *** **     **     **  **  **  **     ** 
 **         **     **    **      **  **  **   **   **  
 **         **     **    **      **  **  **    ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727