UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Reversais PVN
Autors: BūvnieksK (95.68.123.---)
Datums: 04/01/2012 10:47

Kā jums patīk jaunais likums par reverso PVN būvniecībā ?!?

Raksts - [www.db.lv]

Intresanti, kas notiek tādā gadījumā ja piemēram es nopērku iekārtu
par 11 500Ls un pa 700Ls es viņu uzstādu, bet pasūtītājs man samaksā tikai 10 000 un 2200 viņš pārskaita valstij, reāli esmu izdevis vairāk naudas nekā saņemis (pat strādniekiem nevarēšu samaksāt algas) tad ir jāprasa atpakaļ no VID PVN pārmaksa, bet cik ātrā laika viņi to veic, jo viņi noteikti vēl gribēs visu pārbaudīt, lai kāds neiedomājās kaut ko muhļīt ar PVN atmaksām, tas nozīmē ka reāla nauda iezprūst uz ilgu laiku, bet man iespējams tā nauda ir vajadzīga nākošajiem projektiem ?!?

Kādam ir pieredze šajā jautājumā, ka izvairīties no liekām problēmām ?!?

Re: Reversais PVN
Datums: 04/01/2012 10:57

Izskatās, ka valsts grib tikt vaļā no mazajiem būvniekiem - reālajiem darbu veicējiem.

links - [www.ppp.gov.lv]

Bet ģenerāļiem no tā būs ne silsts ne auksts - karoče parastā tauta atkal cietīs.

Ja būvnieks laikus nedabūs atpakaļ PVN naudu no valsts tad cietīs strādnieki, jo ne visi būvnieki var sponsorēt PVN pārmaksas

Izskatās, ka Latvijā normāli var strādāt tikai organizētāji, kuri paši neko īsti nedara, bet tikai kaut ko bīda.

Datums: 04/01/2012 11:05

Izskatās, ka materiāli būs jādzen laikam no ārzemēm, un lai tad latvijas tirgotāji sūkā leedu :)

Datums: 04/01/2012 11:40

Iespējams, lai izvairītos no šīs situācijas ar pasūtītāju ir jāslēdz 2 līgumi par materiālu piegādi un būvniecību, jo materiālu piegāde nav būvniecība.

Autors: Pasūtītājs (93.190.152.---)
Datums: 27/07/2012 10:51

Jā, bet likumā par PVN ir punkts: 13.6 pants. Nodokļa piemērošana būvniecības pakalpojumiem (2) Nodokli par šā panta ceturtajā daļā minētajiem būvniecības pakalpojumiem, kas sniegti iekšzemē, valsts budžetā maksā būvniecības pakalpojumu saņēmējs, ja būvniecības pakalpojumu sniedzējs un būvniecības pakalpojumu saņēmējs ir apliekamās personas.

Respektīvi, ja pasūtītājs ir fiziska persona, tad PVN tāmē ir jāiekļauj un jāmaksā valstij būvniekam!

Vai arī es esmu kaut ko pārpratusi?

Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 27/07/2012 11:47

Ja pasutitajs ir fiziska persona tad PVN ir jaieklauj

p.s.

Attieciba uz pasvaldibam ir likums no nakosa gada obligati registreties ka PVN maksatajam

Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 27/07/2012 11:55

BūvnieksK nu uzbuvet sodien jaunu buvniecibas uznemumu ir samera sarezgiti ja grib oficiali stradat un piedalities konkursos ... faktiski nereali ja nav labi sakari jo visos konkursos ir jabut pieredzei ...skatos ka labs coms jau paris gadus ar to cinas ar pacmit gadu pieredzi buvnieciba kad pie neveiksmiga salikuma nolikvidejas liels uznemums un tagad sak visu no jauna... rekinies ar tadu momentu vel ka garantijas summa kura tiek iesaldeta lidz objekta nodosanai ... parasti 10% ... ( pasvaldibas agrak bija pat 20% ka rezultata mira daudzi uznemumi jo dempinga laikmeta stradaja ar kadiem 10% uzcenojuma un pie mazakam klumem labaka gadijuma izlida pa nullem un jau pie lieliem sudiem viss izbeidzas ) maziem tas kapnes sodien izskatas sekojosas - strada zem lielam buvkompanijam ka apaksuznemejs un lenam audze muskulus lai nakotne pats startetu konkursos ... apmeram ta

p.s. lielie ipasi cik skatos nesatraucas par reverso PVN ... vismaz jaunas shemas nezime :)

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.