UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ventilācijas ventilators
Autors: raimix (---.cust.tele2.lv)
Datums: 15/01/2012 13:22

Sveiki!
Palīdziet tikt skaidrībā.
Esmu iegādājies ventilatoru ar taimeri un mitruma sensoru. Pieslēdzu pa taisno pie tīkla, pieslēdzu pēc zīmējumā parādītās II shēmas, tikai neieliku slēdzi W, savienoju pa taisno. Lieta tāda, ka ventilators griežas nepārtraukti.
Grozot regulatorus arī nekas nemainās.
Varbūt tas slēdzi W ir obligāti vajadzīgs.

[foto2.inbox.lv]

Re: Ventilācijas ventilators
Autors: Rx (---.neonet.lv)
Datums: 15/01/2012 16:42

Ja slēdža vietā būs patstāvīgs savienojums ar vadu, tad nekāda aizture un slēgšanās nenotiks, ventilators griezīsies bezgalīgi, kamēr būs padots 220V spriegums. Izslēgšanās aizture sāks strādāt tikai pēc slēdža atslēgšanas, un atslēgs ventilatoru pēc ieregulētā klaika. Tāpat ja nitrums būs par daudz, tas atslēgsies kad sasniegs normālu mitrumu.

Datums: 15/01/2012 18:44

Kas tas ir pa slēdzis?

Autors: Rx (---.neonet.lv)
Datums: 15/01/2012 19:22

Tātad: Lai pieslēgtu ventilatoru vajag izmanot trīs vadus: N, L un slēdzim trešais vads. N un L ir Neitrāle (N) un fāze (L). Tie pieslēgti patstāvīgi un neatslēdzās ne ar vienu slēdzi ( protams ja vēlās, lai ventilators strādā ...).Slēdzis kalpo ventilatora ieslēgšanai, pamatā reizē ar gaismu. Kamēr gaisma, tas rullē. Izslēdzot gaismu, tas rullē vēl iestādīto laiku un atslēdzās, tā maksimāli izventilējot telpu. Tas ir visparastākais 220V slēdzis, ar ko slēdz gaismu.

Datums: 15/01/2012 19:54

Es sapratu. Paldies!

Autors: ibm (194.19.233.---)
Datums: 31/01/2012 11:08

Vēl ir variants, kā var slēgt šāda tipa ventilatorus (ar laika aizturi), ja kāda iemesla dēļ nevēlas diskomfortu, kad, piemēram, mazgājies (īpaši ziemā), bet vēlies telpu izvēdināt noteiktā brīdī. Manējie tā paprasīja....

Es ventilatora "slēdža" vadu ievilku atsevišķam slēdzim, tipa "zvana poga" (kurš nefiksējas) un tad mājinieki katrs pēc sava ieskata var piespiest to pogu, kad vēlas - propelleris nostrādā laiku, kāds iestatīts ar laika regulatoru un izslēdzas.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.