UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Mana pieredz ar LED G10 4.5W, ekvivalenti 35W
Autors: VW (78.84.27.---)
Datums: 20/02/2012 21:23

Sveiki,

Vēlos padalīties personīgajā pieredzē attiecībā uz LED GU10 spuldzēm. Ceru, ka kādam tas palīdzēs pieņemt sev nepieciešamo lēmumu.

Ilgi briedu attiecībā uz virtuves GU10 35W 8gabalu maiņu, jo spuldes vidēji deg ziemā ap 12 stundām, bet vasarā ap 8 stundām.

Ja kāds grib mainīt, tad droši var izvēlēties šo variantu no eBay - [www.ebay.com]

Izskatās normāli, un ir siltais dzeltenais tonis. Piegāde uz LV ir bez maksas un atceļo apmēram 20 dienu laikā. Sev esmu nomainījis 12 gabalus un ceru, ka vēlākais nākamās ziemas laikā viss atpelnīsies(ja nomainītu pagājuša rudenī, tad noteikti uz pavasari būtu atpelnījeis jau). 13 spuldzes man izmaksāja 13x6$=78 $(42,9LVL)

Savu pieredzi ieliku, jo cik biju iepriekš lasījis te, tad neviens nebija konkrēti teicis kādu ir labāk, bet gan tikai gudri spriedelēja, spriedelēja, bet te ir reāla pieredze.

Attiecībā uz elektrības rēkinu tad šobrīd vienādais maksājums par elektrību manai privātmājai ir 34LVL (apmēram 344kWh), plāns ir gada laikā to samazināt uz 26 LVL.

APkure man ir gāze un nopietnākie elektrības patērētāji ir LCD 42collas un keramiskā plīts.

P.S. vakar pasūtīju divas spuldzes virs plīts lai aizstāt 20W*2gab ar 1.8W*2gab
(http://www.ebay.com/itm/Warm-White-New-G4-5050-SMD-18-LED-360-Degree-Car-Bulb-Lamp-12V-/120786189164?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6468134491111154470)

Ja kādam mana pieredze palīdzēs, tad būšu tikai priecīgs;)

Lai veicās ar LED!

Re: Mana pieredz ar LED G10 4.5W, ekvivalenti 35W
Autors: E (78.28.224.---)
Datums: 20/02/2012 21:51

Ļoti aktuāla tēma. Arī ik pa laikam skatos uz virtuves GU10 nomaiņu uz LED spuldzēm, bet pagaidām cenas/kvalitātes ziņā neesmu atradis pienācīgu alternatīvu.
Pamatā cik skatījos ir divi varianti:
1) salīdzinoši lētie - spuldzē ir daudz vāju LED elementu, ražotājs pilnīgs 'noname'
2) ļoti dārgie - spuldzē ir viens(līdz 3) kārtīgs LED elements uz kārtīga radiatora, ražotājs ir +/- zināms un ar pieredzi

Prieks, ka dalies pieredzē. Es labprāt gribētu dzirdēt kādi ir rezultāti pēc gada. Pamatā interesē 2 lietas:
1) vai tie daudzie mazie LED elementi nav nosprāguši? Cik?
2) vai nav mainījies gaismas tonis un vai tas joprojām apmierina?

Es dažus pieklājīgus variantus redzēju arī latvijā, bet kad uzzināju cenu (15Ls/gab.) tad rokas nolaidās. Neesmu gatavs investēt 100Ls virtuves gaismā, kas pat nav pamata apgaismojums un netiek bieži lietots. Apsveru arī iespēju paņemt GU10 uz CFL bāzes.

Autors: RBS (---.haye.cable.virginmedia.com)
Datums: 20/02/2012 22:15

Peec pieredzes varu teikt, ka visas shitaas Made in China LED spuldzes neatbilst noraadiitajiem Lm, melo. Reekjini vismaz 20% mazaak, labaak pat 30%. Un par cik tiek lietotas kautkaadas kreisaas diodes, vinjas ar laiku veel zaudees gaismas starojumu.

Svariigi ir njemt lampinjas ar Cree vai citu slavenu brendu diodeem. Bet manupraat veel paaris gadus vajag, lai Lm/w koeficents pakaaptos/cena nokristos.

Autors: aae (95.68.70.---)
Datums: 20/02/2012 22:22

pirms vairākiem mēnešiem nopirku Depo akcijas GU10 LEDu pa ~3Ls, gaisma tikpat dzeltena kā klasiskai spuldzei, gaišums līdzīgs kā 50 vatniecei. Pagaidām viss labi, nedaudz nepatīk ka gaismas kūlis vairāk izvērsts kā parastajai, reflektors viņai principā nav. Turpināsim eksperimentu :)

Autors: RBS (---.haye.cable.virginmedia.com)
Datums: 20/02/2012 22:28

Starp citu, ja negrib suutiit no Kjiinas, var tepat no UK un atgaadaat ar shito:
[diamondts.lv]

Autors: uhh (87.110.101.---)
Datums: 21/02/2012 09:08

Cik tad maksās vienas spuldzītes atgādāšana?

Autors: RBS (---.erlm.siemens.de)
Datums: 21/02/2012 11:17

uhh Wrote:
-------------------------------------------------------
> Cik tad maksās vienas spuldzītes atgādāšana?

Vienu tev nebus izdevigi vest. Bet ja izdoma, ka piemeram 5 cilveki grib kopa kadas 30 spuldzites, tad gan butu izdevigi, jo par paku ir 25Ls.

Datums: 21/02/2012 22:41

Man jau liekas, ka jābūt diezgan slinkam un nedaudz...lai izmantotkādas firmas pakalpojumsu preču pasūtīšanai no eBay ;))

starp citu UK eBay nav šo led lampiņu un ja paskatās kādu komisiju uzņemums grib par saviem pakalpojumiem tad labāk protams ir pirkt tad jau LV, bet ok gan jau ir kāds kurš ļauj arī musdienās uz sevis pelnīt;)))

Autors: Hmm (213.180.114.---)
Datums: 22/02/2012 10:52

Neizprotama lapa viņiem, jo iedziļinpties sapratu, ka mazākā cena ir 5Ls.
Ir vērts izmantot viņu pakalpojumus, ja
a)piegāde uz LV ir nesamērīgi dārga,
b)piegāde uz LV netiek piedāvāta vispār,
c)ir pieejama tikai pašsavākšana (šajā gadījumā tie 25Ls par aizbraukšanu līdz pārdevējam UK),
d)jāved lielgabarīta prece.

P.S. Neaizmirstiet, ka pērkot ārpus ES būs jāmaksā PVN sūtījam virs 10(45)EUR un muitas nodokļi no 150EUR un vēl komisijas pastā utml.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 22/02/2012 11:56

UK taču ir ES (tur tikai nav EUR).
Esmu no UK sūtījis caur LBSS.de Sanāk dārgi, tomēr lētāk kā pa taisno no UK uz LV.
Caur šamajiem varētu būt lētāk, tomēr, salīdzinot ar LBSS, baigā nekonkrētība - "adresi, uz kuru sūtīt preci, mēs Jums nosūtīsim uz e-pastu". Tātad es nevaru noformēt pirkumu vienā pie-kompja-piesēdienā. Varbūt viņiem nav pat pastāvīgu telpu (adreses) UK?

Autors: Hmm (213.180.114.---)
Datums: 22/02/2012 12:41

Protams, ka UK ir ES, bet nodokļus pieminēju, jo tēmas aizsācējs piedāvāja linkus uz Honkongas pārdevēju un kopējo pirkuma summa norādīja 42Ls, kas pārsniedz 45EUR, tāpēc par šādu sūtījumu būs jāmaksā PVN 22%, ko nevajadzētu aizmirst ierēķināt ieraugot lētās cenas.

Autors: m. (78.84.77.---)
Datums: 22/02/2012 15:00

Papeti stravas paterinju, man ir kadas 4 veidu LED spuldzes un visam patereta strava ir lielaka par apraksta mineto.

Manai miljakajai spuldzei gan tikai Rated voltage: 85~240V 6W vietaa ap 10W.

Datums: 22/02/2012 16:10

Kā Tu tos Watus mēri? Ja barojas no tik liela spriegumu diapazona, tad gan jau ir impulsu baroklis ar brangu kapacitāti ieejā un sareizinot strāvas uz sprieguma vidējās vērtības iegūtie VoltAmpēri būs lielāki par patiesībā patērētajiem Watiem. Jāmaksā gan, kā jau reiz Rx minēja, atkarībā no skaitītāja tipa var būt vai nu par vieniem, vai par otriem...

Datums: 22/02/2012 22:24

Man tie 42 LVL ir kopēja investīcija, jo kā jau piesardzīgais latvietis sākumā pasūtīju vienu spuldzīti, lai gadījumā kas, tad vismaz zaudējums nebūtu liels ;)
Tad pasūtīju vēl trīs no cita pārdevēja, kurš piedāvāja labāku cenu un tad beigās pasūtīju atlikušās 9 nopirku izmantojot BEST OFFER, kas nozīmē to, ka tu pasaki cik gribi pirkt un par kādu cenu, tad pārdevējs 48stundu laikā vainu apstiprina tavu piedāvājumu, vai arī izsaka savu piedāvājumu vai arī atsaka;)

Datums: 16/03/2012 09:47

Pamēģināju sūtīšanu caur [www.diamondts.lv]
Saprotamība un on-line webserviss nav ne tuvu kā LBSS, tomēr pakalpojums ir lietojams, ja vajag ko no UK (un DE tas nav atrodams vai ir dārgāks).
Aizrakstot e-pastu (pareizā adrese - sales, tas on-line javaskripts vismaz man nestrādāja pareizi), viņi atsūtīja kādas latvju miss adresi Skotijā, kurp pārdevējam likt nosūtīt preci.

Konkrētas preces piegādes no UK izmaksas pa dažādiem ceļiem (LVL):
UK(seller) > LV - 51;
UK > DE(LBSS) > LV - 26;
UK(diamondts) > LV - 13.

Starp citu, vai pastāv kāds līdzīgs tranzīta serviss sūtījumu saņemšanai no SE?

Autors: Andris 542 (---.balticom.lv)
Datums: 16/03/2012 10:25

Viss kas saistiits ar UZ un NO UK, www.dtdeliveries.com tel: 25431374
Straadaa atbildiigi latvieshu puishi. Viss aprakstiits maajas lapaa. Esmu izmantojis vairraakkaart un esmu apmierinaats.

Autors: Viesturs470 (85.254.150.---)
Datums: 16/03/2012 10:45

LED spuldzēm un gaismekļiem ir būtiska atskirība gaismas kvalitātē (! ! !)
Nupat vienā seminārā to vēlreiz apstiprināja pašu ražotāju un tirgotāju pārstāvji !
lai neiedzilinātos tehniskos sīkumos citēšu parstāvja izteikumus " vienkāršā valodā"

LED tehnoloģiju apgaismojums var konkurēt vietās, kur var iztikt ar zemas kvalitātes gaismu, piemēram ielu apgaismojumā, apgaismojumā tehniskajās telpās u.t.l.

Darba vietas ar datora monitoru apgaismojuma spēkā esošā standartu nodrošināšanai T5 sērijas luminiscentām spuldzēm šobrīd LED nav konkurents ! ! !

Autors: zipaks (195.35.107.---)
Datums: 16/03/2012 11:18

Pērkot no HK un CN bodēm PVN maksāšana pagaidām Latvijā ir zema riska pasākums. Jaukie mazie dzeltenie puiši ir pretimnākoši un parasti uzliek kādus 10 dolārus sūtījuma vērtību. Privātpersonu paciņām LV muita gandrīz nekādu uzmanību nepievērš un tas viss iziet cauri. gadās gan, ka puiši tajā galā pārcenšas. Bija vienam gadījums, kad planšetdatoram vērtība bija uzrakstīta 1 USD :). To nu gan muita garām nepalaida.

Autors: Barakuda29 (213.180.98.---)
Datums: 16/03/2012 12:23

Man bija slikta pieredze ar E-bay pasūtītajām spuldzēm, nopirku 6 gab. (linku gan vairs neatceros, tas bija kādu 1/2 atpakaļ) un visas kā viena pēc mēneša nobeidzās, pilnīgus draņķus viņi tur pa lēto tirgo. Drošvien tāpēc, ka viņiem nav jadod nekāda garantija un var ielikt pilnigakos s***s tani spuldzē. Drošvien spuldzēm nav izieta nekāda CE LVD un EMC sertifikācija. Labāk piemaksāju 50santimu vairāk un pērku Latvijā, kur man ir 2 gadu garantija un zinu, ka ja pat izdeks tā spuldze, tad aiznesishu, apmainishu un galu galaa 2 gadu laikā viņa jau noteikti būs atpelnijusi sevi. Var jau būt ka tā ir tikai manis viena īpaši sliktā pieredze, bet vēlējos ar to padalīties.

malkas apkures katli
Autors: zinta (91.200.64.---)
Datums: 02/10/2012 11:59

Sveiki,visi zinošie par malkas centrālapkures katlu.Mājai 150m2,ķādu katlu izvēlēties.Ļatvijas ražojumu vai Viadrusu lidz ~ 600 Ls?Man iesaka tērauda,jo čuguna vajagot 3x vairāk malkas,vai tas tā ir?Paldies,ja kāds sniegs zinošu atbildi.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **     **  ********         ** 
 ***   ***  **     **  **     **  **     **        ** 
 **** ****  **     **  **     **  **     **        ** 
 ** *** **  ********   *********  ********         ** 
 **     **  **         **     **  **         **    ** 
 **     **  **         **     **  **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727