UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu
Autors:
vw
(83.136.136.---)
Datums: 28/02/2012 15:53
Sveiki,
Kāds var pateikt kā dzīvē tas darbojas un cik piemēram maksātu bērza nozāģēšana, ja pieļaujam, ka bērzs ir vidēja augstuma.
Kāds var pateikt kā dzīvē tas darbojas un cik piemēram maksātu bērza nozāģēšana, ja pieļaujam, ka bērzs ir vidēja augstuma.
Re: Zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu
Autors:
biedris
(212.93.105.---)
Datums: 28/02/2012 20:28
Autors:
vw
(83.136.136.---)
Datums: 29/02/2012 15:56
Paldies par vērīgumu!
Jautājums bija par to cik vidēji maksā oficiāli nozāģēt piemēram bērzu. Jo papildus atļaujai kura maksā kādus 10 Ls ir jāmaksā arī "Zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu", kas mērāms summās no 60-100 Ls.
Ja kāds ir darījis to oficiāli, tad būtu interesanti uzzināt cik tas prieks maksāja?
Jautājums bija par to cik vidēji maksā oficiāli nozāģēt piemēram bērzu. Jo papildus atļaujai kura maksā kādus 10 Ls ir jāmaksā arī "Zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu", kas mērāms summās no 60-100 Ls.
Ja kāds ir darījis to oficiāli, tad būtu interesanti uzzināt cik tas prieks maksāja?
Autors:
Didzisp
(78.84.100.---)
Datums: 29/02/2012 17:55
"Oficiāli" uzgāz tam kokam raundapu un būs jāmaksā tikai zāģerim :)
Autors:
aaaa
(78.84.167.---)
Datums: 29/02/2012 18:35
Phe, bērzs...malka, nekas vairāk, par bērzu parasti celma naudu neprasa, vismaz lielākajā daļā pagastu ne - sāc ar šitā noskaidrošanu. Par skujkokiem gan.
Mana metode - 10cm urbums tuvu pie saknes, iekšā 10 kubi stipras sērskābes un lieta darīta. Pec kāda laiciņa koks pats pārvēršas par malku...nu labi, ar nelielu piepalīdzēšanu :)
Mana metode - 10cm urbums tuvu pie saknes, iekšā 10 kubi stipras sērskābes un lieta darīta. Pec kāda laiciņa koks pats pārvēršas par malku...nu labi, ar nelielu piepalīdzēšanu :)
Autors:
edu
(---.bank.lv)
Datums: 01/03/2012 17:11
Man bija nepieciešams likvidēt kļavu. Apsekošana maksāja 13Ls, uz kuras pamata (pozitīvā man) pagasts izdeva ciršanas atļauju.
Koku cirtēji, kuri darbojas ar visiem pacēlājiem utt. par koka ciršanu prasa 80-140 Ls. Es atradu ss.lv cilvēku, kurš ar alpīnisma ekipējuma palīdzību pa daļām likvidē koku: 30Ls.
Koku cirtēji, kuri darbojas ar visiem pacēlājiem utt. par koka ciršanu prasa 80-140 Ls. Es atradu ss.lv cilvēku, kurš ar alpīnisma ekipējuma palīdzību pa daļām likvidē koku: 30Ls.
Autors:
Rx
(---.bn.ngn.lv)
Datums: 01/03/2012 20:24
Man Rīgā , sētā, bija avārijas stāvoklī Oškļava. Inspektore nomērīja diametru un pēc kautkādām tabulām noteica koksnes kubatūru. ( diamets, 1 m augstumā, bija ap 60cm.) Neatceros, cik tas bija, bet atļaujas rēķins kopā ar koksnes aprēķinu, atļauju to nozāģēt, bija ap 50Ls. Zāgēšana paša ziņā ( piedāvāja arī savus zāģerus). To paveicu ar domāšanu un vēsu prātu, pa gabaliņiem. Bet nākošā problēma: kur likt pilsētā zarus! Kaudze liela. Konteiners maksātu ap 50Ls. Malka noder. Nosecināju, ka izdevīgāk nopirkt zaru grauzēju, kas laukos noderētu, būtu mulča. Tā arī izdarīju un nenožēloju. Par zaru mulčām būtu atsevišķa runa, kas un kā...
Autors:
raihs
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 01/03/2012 21:23
Man šai sakarā tāds jautājums-es nopirku zemes pleķi,kurā bijušais saimnieks jau bija "pacenties" nelegāli nogāzt kaut kādu lielu lapu koku-pat neatceros,kādu-liepu laikam. Visā pirkšanas jezgā par to īpaši nedomāju. Tagad tuvākajā laikā jānodod māja,bet topogrāfijā stāv koks(kura īstenībā vairs nav)! Skaidrs,ka manam stāstiņam diez vai kāds ticēs un būs jāmaksā sods. Par kādu summu te varētu būt runa?
Autors:
VW
(78.84.22.---)
Datums: 05/03/2012 19:50
Paldies, tas ir tas info, kas man arī bija vajadzīgs.
Man koku nozāģēt maksā 15lvl, cenā ietilst nozāģētā koka sazāģēšanu nepieciešamajā garuma, bet jautājumu uzdevu, jo nebija skaidrs cik vidēji sanāk bērzs pēc tās viņu tabulām.......
Man koku nozāģēt maksā 15lvl, cenā ietilst nozāģētā koka sazāģēšanu nepieciešamajā garuma, bet jautājumu uzdevu, jo nebija skaidrs cik vidēji sanāk bērzs pēc tās viņu tabulām.......