UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Mājas makets
Autors:
ruukiitis
(194.8.16.---)
Datums: 19/04/2012 09:58
Vai kādam ir pieredze mājas maketa taisīšanā.
Nu ļoti smuki izskatās tie sabiedriskās apsriešanas maketi utt,
gribējās paša spēkiem kautko tādu savai mājai uztaisīt.
Varbūt kāds var padalītis ar aprakstiem kā to dara, no kādiem materiāliem taisa utt?
Nu ļoti smuki izskatās tie sabiedriskās apsriešanas maketi utt,
gribējās paša spēkiem kautko tādu savai mājai uztaisīt.
Varbūt kāds var padalītis ar aprakstiem kā to dara, no kādiem materiāliem taisa utt?
Re: Mājas makets
Autors:
Dzindzis
(---.mt.lv)
Datums: 19/04/2012 10:33
Ir tādi 3D plastmasas printeri.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 19/04/2012 11:26
ArchiCADa 3D skatam arī manuprāt nav ne vainas, ar dažu taustiņu palīdzību var staigāt pa istabām, grozīties, tuvināties, tālināties utml.
Autors:
DsKs
(80.233.221.---)
Datums: 19/04/2012 11:32
es savejo buveju ar so - [www.punchsoftware.com]
protams kreisu versiju :) bet nu loti viegli saprotams 'parastam' lietotajam ... Archicad vajag jau zinasanas
protams kreisu versiju :) bet nu loti viegli saprotams 'parastam' lietotajam ... Archicad vajag jau zinasanas
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 19/04/2012 12:27
Lai cik tas dīvaini nebūtu, man ArchiCADs (kad es savu sētu sāku plānot, bija kāda 9 versija) likās pat neparasti vienkāršs. Māju saliek no sienām, izgriež logus un durvis, uzliek jumtu (var pat ar visām spārēm). Pat topeni izdevās ieimportēt (gan tikai plakani - augstumi neparādījās). Tad atbilstošās vietās sastādīju kociņus no programmas bibliotēkas un vēl arī aptuvenas kaimiņu ēkas ievadīju - beigās izskatījās gan smuki, gan reāli.
Vēl esmu reljefu maketējis, drukājot topeni, apgriežot pa horizontālēm un līmējot ik pa solim augšup uz putuplasta tapetes.
Vēl esmu reljefu maketējis, drukājot topeni, apgriežot pa horizontālēm un līmējot ik pa solim augšup uz putuplasta tapetes.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 19/04/2012 12:33
Ja agrāk ar vārdu makets nebija divdomību - rokā paņemams, grozāms un apskatāms objekts. Tad šodien pat ar trīsdomību nebūs diezgan.
Reālu mantiņu var salīmēt kaut no vatmaņpapīra (ja kāds vēl atceras, kas tas ir) vai dažāda biezuma kartona. Taisa arī no visādām palstmasām, frēzē no koka. Tops ir 3D printeri.
Virtuālajiem maketiem ir n-tās programmas, viens no izplatītākajiem variantiem ir 3Dmax + V-Ray. Vienkāršs un bezmaksas ir Sketchup. Nu un kaudze nosacīti bezmaksas mājsaimnieču mājas iekārtošanas programmu.
Reālu mantiņu var salīmēt kaut no vatmaņpapīra (ja kāds vēl atceras, kas tas ir) vai dažāda biezuma kartona. Taisa arī no visādām palstmasām, frēzē no koka. Tops ir 3D printeri.
Virtuālajiem maketiem ir n-tās programmas, viens no izplatītākajiem variantiem ir 3Dmax + V-Ray. Vienkāršs un bezmaksas ir Sketchup. Nu un kaudze nosacīti bezmaksas mājsaimnieču mājas iekārtošanas programmu.
Autors:
RAR
(---.cs.llu.lv)
Datums: 19/04/2012 13:20
Erta un lietosana vienkarsa ir SweetHome 3D. Bezmaksas programma. Var uztaisit ari majas video virtuali ejot pa telpam pusrealaa izskataa (pat ar enam no loga un apgaismojuma). Galvenais, erti uzreiz dabut visus izmerus, planojot mebelu u.c. izvietojumu.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(---.wapgw.bi.lt)
Datums: 20/04/2012 15:44
Viss atkarīgs cik precīzu detaļās to maketu vajag un kādā mērogā. Ja 1:100 vai 1:50 var salīmēt no papīra izgriežot ar nazi, tad 1:20..1:10 jau vajag saplāksni un zāga galdu.