UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Aerogel logi
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 26/04/2012 10:02

Pasaulē pirmā daudzzīvokļu māja (TEN23) ar logiem, kuros iestrādāts Aerogels. Rezultātā loga siltumizolācija ir tāda pati kā sienas. Spriežot pēc atrašanās vietas, cena te šoreiz ir bijusi otršķirīgs faktors.
[www.furnishedquarters.com]
[www.businesswire.com]

Re: Aerogel logi
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 26/04/2012 10:14

Iznāk, tas logs ir tāds miglains?

Miglā asaro logs, ko tur liegties, nav vērts
Krutu logu es nopircis esmu...

Bet vispār, interesanti.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 26/04/2012 11:48

Migla caur plānu paketi varbūt nemaz nav tik bieza, toties vērojami dīvaini optiskie kropļojumi (virs demonstrētāja pleca, piemēram)
[reality.sculptors.com]

Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 26/04/2012 11:55

Palasot par projektu - vispār interesanti - tur ne tikai gaismā lieta, bet būvnormatīvi paredzēja dienvidu puses sienu ar ugunsizturības klasi, kas atbilst ķieģeļu mūrim un neviens mūsdienu logs nekvalificējās. A šitie ar aerogelu pildītie gan. Tā caurspīdība viņam nav 100%, bet pats fakts, ka var taisīt milzīgus logus pa visu sienu pilnīgi neko neupurējot siltumnoturības ziņā ir kolosāla.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (---.wapgw.bi.lt)
Datums: 26/04/2012 18:09

Vismaz cik līdz šim esmu lasījis par aerogelu, tad tā fiziski- ķīmiskā noturība ekspluatācijas laikā ir aprobežota, jo arī stiklam cauri tiek UV starojums, kas to organiku ... līdz 10 gadiem, tāpat, kā garantija daudzstāvu ēkas stiklapakešu blīvējumam.
Un tas ir labi, ka cena vai izmaksas kaut kur pasaulē nav izšķirošas... respektīvi cerēsim, ka arī mēs drīz dzīvosim komunismā?
Bet ko interesanti tai ēkā dara vasarā ar iekšējo telpas temperatūru ... es tā drusciņ nesaprotu, vai tad dabīgā gaisma ir vienīgais faktors, kas projektējot ēku būtu jaņem vērā... tad jau varbūt labāk izmantot led apgaismojumu, kas nomaskēts aiz caurspīdīgas barjeras, varbūt pat tādas, kā milzu fotogrāfijas.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **      **  ********  **     ** 
 ********   ** *** **  **  **  **     **     ** *** ** 
 **     **  **     **  **  **  **    **      **     ** 
 **     **  **     **  **  **  **    **      **     ** 
 ********   **     **   ***  ***     **      **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727