UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Plastmasas (melnas) trubas savienojumi un līkumi...
Autors: VW (81.198.108.---)
Datums: 19/06/2012 22:25

Sveiki,

Varbūt kāds var izpalīdzēt ar padomu attiecībā uz plastmasas trubu(PN20) un zilajiem plastmasas savienojumiem (Kompresijas uzmava 20).
Lieta tāda, ka ieraku zemē trubu lai varētu dažādas vietās pieslēgties ar laistītāju, bet esmu konstatējis, ka savienojuma vietas laiža cauri, cik noprotu, blīves jau tur nekur neliek tikai tas, kas komplektā...varbūt kādas idejas, kā varu likvidēt tecēšanu? Varbūt man tika brāķis jo citi savienojumi nelaiž garām...

Paldies

Re: Plastmasas (melnas) trubas savienojumi un līkumi...
Autors: khe (78.84.200.---)
Datums: 19/06/2012 23:00

Maucot virsū uz rores savienojumu var izspiest to gumijas manžeti no vietas.

Autors: soseds2 (46.109.153.---)
Datums: 20/06/2012 08:59

Baigi akurāti jāsamauc kopā

Autors: nezinu gan (62.122.17.---)
Datums: 20/06/2012 12:01

Nezinu gan cik esmu ar tiem savienojumiem darbojies,nekad nav bijušas noplūdes.Centies taisni nogriest trubu,samauc vircu visus savienojumus un blīvi un spraud tik kopā,labi aizskrūvējot savienojumu.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 20/06/2012 12:22

Vispār jau es arī ar tiem zilajiem skrūvējamiem neesmu manījis problēmas, bet šis noteikti būs izturīgāks par jebko izjaucamu:
Nopērc attiecīga izmēra gofru plastmasas savienotājčaulītes, tajās sabāz trubu galus, bet visam virsū, pārlaižot ar rezervi pāri čaulītei, uzkausē termokembriku, kam iekša noklāta ar līmi, piemēram, Raychem (vtml, arī DEPO kautkādi ir). Tikai nekarsē ilgi, lai neizkausētu iekšējās PE trubas.

Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 20/06/2012 13:00

Es tomēr zem zemes liku bronzas savienojumus, jo tos var kārtīgi pievilkt ar atslēgām. Santehniķis teica, ka viņš personīgi ir redzējis esam sliktus plastmasniekus, jo tos nevar kārtīgi pievilkt, vai arī var pārvilkt.

Autors: soseds2 (46.109.8.---)
Datums: 20/06/2012 22:14

Plastmasas savienojumi biežāk laiž. Misiņa savienojumiem svarīgi, lai blīvīte nesametas vai nedeformējas samaucot, citādi ok.

Autors: ibm (194.19.233.---)
Datums: 27/06/2012 10:49

Pie augšminētā vēl piebildīšu, ka svarīgi ir, lai caurules griezuma/zāģējuma vieta būtu no ārpuses gluda, lai gumijas gredzens neaizķeras un nesametas vai neieplīst. Otrkārt, es vienmēr ieziežu šitos gredzenus ar silikona ziedi (nejaukt ar sanitāro silikonu!), jo tad viss pasākums labāk slīd un lielāka drošība, ka gredzenus nesačakarēs.

neesmu profr, tikai pats sev savilcis pa dārzu laistāmās līnijas (saracis zemē) un uz māju iet melnais ūdenapgādes vads. Lielākā daļa ir plastmasas savienojumu, līdz šim nekas nav laidis garām. Piekrītu gan, ka kritiskākā vietā var likt bronzu, bet neteikšu, ka baigi izplatīts būtu stāsts par to, ka plastmasas savienojumi ilgi netur. Man šie risinājumi kopš 2006.gada. Trubas griezu pa skarbo - ar metāla zāģīša asmeni un ar duncīti piegludināju galus un aptīrīju skrandas :D

Tagad tirgū zilie savienojumi nomainās ar melniem - cita ražotāja, bet protams, attiecīgi pa izmēriem der uz tām pašām trubām, izskatās pat, ka drošāki (nu tas subjektīvi)...

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **  **        **     **  **       
 **        **     **  **        **     **  **       
 **        **         **        **         **       
 **        **         **        **         **       
 ********  **         ********  **         **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727