UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Sīļu (putnu sugas) pievilināšana
Autors:
re
(81.198.108.---)
Datums: 19/06/2012 22:30
Vai, kāds ir mēģinājis pievilināt/ pieradīnāt kādu noteiktu putnu sugu uz savu īpašumu, lai tie mitinātos līdzās ?:) Gribās, Sīļus pievilināt, jo esmu diezgan daudz manījis apkārt tos savam īpašuma, bet gribās lai tie mitinās vēl tuvāk ;)
Re: Sīļu (putnu sugas) pievilināšana
Autors:
soseds2
(46.109.153.---)
Datums: 20/06/2012 09:00
ornitologi.lv :D :D
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 20/06/2012 10:26
Uz rudens pusi lielākā daļa laucinieku būtu ar mieru Tev atdot tuvējos sīļus, kas ēd nost ne tikai pupas, bet pat kaudzēs sabērtus kartupeļus.
Sīļi ir spītīgi - reiz bija nolēmuši perēt pažobelē un pat pēc trīskārtējas ligzdas izjaukšanas turpināja būvēt jaunu, līdz saimnieks atmeta ar roku. Tiesa, nākamgad jau perēja citur.
Sīļi ir spītīgi - reiz bija nolēmuši perēt pažobelē un pat pēc trīskārtējas ligzdas izjaukšanas turpināja būvēt jaunu, līdz saimnieks atmeta ar roku. Tiesa, nākamgad jau perēja citur.
Autors:
gints_
(---.balticom.lv)
Datums: 20/06/2012 12:57
Nu man arī draugs varētu plašu stāstu izstāstīt par cīņu PRET sīļiem - suņa paikas izrīšana, dārza "nokopšana" un citas ekstras ne visiem iet pie sirds :)
Gints
Gints
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 20/06/2012 16:06
Sīlis tā pati vārna vien ir, tikai krāsaināks. Par gribēšanu mājas tuvumā audzēt vārnas it kā nekas nav dzirdēts.
Autors:
Didzisp
(78.84.100.---)
Datums: 20/06/2012 16:44
Tak Dieva radība vien ir gan sīlis, gan vārna. Vajag vienkārši sadzīvot ar dabu. Ja par pievilināšanu, tad man izdevās pūci pievilināt. Uztaisīju pūcei paredzētu būri un viss notika. Strazdiem būrus jau sen netaisu. Tie padzied īsu brīdi pavasarī, bet kā bērni jābaro, tā dziedāt nav lauka :). Tagad taisu mazus būrīšus visādiem mazputniņiem. Tie visu vasaru šiverē. Dzenim vienmēr atstāju nokaltušos kokus, lai tas nomizo un tārpus izēd. Vārna pēc katras āra rosīšanās atlido "pieņemt darbu". Nekas sadzīvojam. Cielavas jau gadu gadiem pa mājas pažobelēm ligzdas vij un ir kā mājdzīvnieki. Stārķis staigā metra attālumā vardes ķerdams, kad es ar krūmgriezi zali pļauju. Vienkarši, pret jebkuru dzīvu būtni jāizturās ar mīlestību, tad tās neko ļaunu nenodara. Jā, sikspārņiem arī būrīšus uzliku. Tagad tumsai iestājoties ir vesels iskspārņu šovs. Vienīgi kaķa un suņa gan man nav un nav kas tos putnus tramdītu.
Autors:
Rx
(212.93.105.---)
Datums: 20/06/2012 20:37
Man arī patīk putniņi: Saliku mazajiem putniem būrīšus: Lieliski, ja skreju var redzēt no loga. Strazdi prieku rada pavasarī un kad bērniņus baro. Pēc tam tos maz mana. Kaimiņam dziļš būris. Sākumā strazdi mitinās, pēc tam itkā svīres... Uztaisīju arī pūces būri. Ir divas egles, ļoti lielas. Tā saka ka tad, mammiņa sēd būrī, tētis, kokā...Pirmais gads, kad vajadzēja būt...bet nemanu. Būsim gaidīt. Sīlis arī senāk ik pa laikam atlidoja...skaists gan. Bet saldos ķiršus skaldīja....labāk lai lido citur, parāda savu skaistumu citiem...Tāpat ogu strazdi lai tik lido citur..laimīgu ceļu! Upē pīles, niedru strazdi, gulbji, cekuldūkuri, zivju gārņi, melnie, baltie, kaijas.....Ja dabīga vide apkārt, nevis "eirovide", tad putniņi būs apkārt ik brīdi!
Autors:
re
(81.198.108.---)
Datums: 26/06/2012 14:54
Paldies par komentāriem un jaunajām idejām, kā pilnveidot dārzu no skanīguma viedokļa. ;)
Vai kāds ir pieradinājis, piemēram, vāveres, ežus vai dzeņus?
Es nolēmu sākt ar pūcēm un tad ar zīlītviedīgo putnu būri un strazdveidīgo būri...redzēšu kas man sanāks. .
Vai kāds ir pieradinājis, piemēram, vāveres, ežus vai dzeņus?
Es nolēmu sākt ar pūcēm un tad ar zīlītviedīgo putnu būri un strazdveidīgo būri...redzēšu kas man sanāks. .
Autors:
Didzisp
(78.84.100.---)
Datums: 26/06/2012 18:24
Ja būsko dzīvniekam ēst un miers apkart, tad visādi dzīvos. Vāverēm vajag riekstus. savulaik atstāju ļoti daudz lazdas ar domu, būs rieksti. Diemžēl nav! Katru rudeni četras vāveres merķtiecīgi nedēļas laikā nokopj vēl zaļus riekstus. Dzenis dzīvo,jo nokaltusus kokus es uzreiz nenozaģēju,lai dzenis nomizo un pamielojas ar tārpiem. Eži nāk un iet kur grib. Nedomaju,ka var tos pieradinat.Galvenais,lai nav mājā suns, tad paši atnāks :)