UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: paligstardnieku darba samaksa
Autors: Rx (212.93.105.---)
Datums: 30/06/2012 23:34

Tas, ka cilvēkam jādzīvo normāla dzīve, nav apspriežams. Tāpēc tam ir jāieliek sava enerģija šāda stāvokļa radīšanai ( ja iztēlojamies, ka saņemamā nauda ir adekvāta zināšanām, darba spējām, talantam ..). Palīgstrādniekam vajag izdzīvot, bet saņemt tik, lai tas vēlētos labāk strādāt un tāpēc vairāk saņemt. Un jūtot cilvēkam līdzi, viņa grūtajā situācijā, nevar par jebkuru darbu maksāt , lai tas labi dzīvotu....Katrs izvēlās darbu- samaksu iekšēji novērtējot sevi. Ja tas apmierina, strādā, ja nē, meklē. Katrā valstī ir sava situācija, ekonomiskā attīstība un tā nosaka samaksas apmērus. Tāpat arī pie mums iestājās kaut kāds līdzsvars. Bet savstarpējais samērs minimums-maksimums nav definējams, jo darbu tā vienkārši ne vienmēr var adekvāti novērtēt ar samaksu. Tie paši ārzemnieki, kas pelna savā zemē par to pašu darbu desmit reizes vairāk, te saprotot mūsu situāciju....maksā 10 reizes mazāk! Tāpēc jau tautieši aizbrauc vairāk pelnīt, par to pašu darbu, varbūt atgriežas...un maksā 10 reizes mazāku algu strādniekiem , lai uzbūvētu māju....Tādā situācijā esam.

Autors: heating (---.globewireless.com)
Datums: 01/07/2012 00:59

Ops cik daudz ko uzzinaju!!;))
bet nu jautajums paliek aktuals!!
Paligstradnieks nepieciessams elementaru darbu veikssanai.............respektiivi palidzeet man majas remontdarbos!!Es vai mes dauzam nost veco apmetumu,kramejam maisos un liekam piekabee!!Vienam baigi ilgi iet, divataa atraak!!Pec tam naaks meistari kas atkal apmetiss sienas,ielies jauans gridas,savilks kabellus utt!!:))Tur cenas zinamas!!:))

Autors: raihs (81.198.178.---)
Datums: 01/07/2012 11:31

Man jau šķiet,ka patreiz,vasarā,kad pilns ar skolniekiem/studentiem,kas labprāt piepelnītos, caur ss.lv varēsi mierīgi par kādiem 2 Ls stundā palīgus dabūt. Mazāk maksāt-tā būs ņirgāšanās,vairāk-priekš palīgdarbiem(vismaz man) būtu žēl:) Bet,kā jau teicu,viss jau no cilvēka atkarīgs-ja kārtīgi močī,kādēļ nesamaksāt vairāk?

Autors: aaaa (78.84.173.---)
Datums: 01/07/2012 14:04

Man bija līdzīgi - bija grāvi jāizrok, ar rokām, paņēmu 2 jaunus puikas caur ss.lv, šiem prasības bija mazas, katrs gribēja 10Ls, bet beigās samaksāju 15 katram, jo strādāja varbūt ne visu dienu, bet cītīgi. Turklāt diena bija karsta un tur bij ko noņemties. Ja tā nopietni, tad apmēram 20Ls dienā man liktos normāla samaksa. Ja redz, ka cilvēks ir slinks, ar tādu nav vērts strīdēties, par 1. dienu samaksā un uz neredzēšanos, jāmeklē cits, bez variantiem, jo slinku par čaklu nepadarīsi.

Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 01/07/2012 14:44

Cik tad jūs meisteram mūsdienās maksājat,ja palīdstrādniekam 20Ls? Tagad pat simtlatniekiem naudu nogrieza,a tur kā reizi palīgstradnieki visu mēnesi strādā. Eh,laikam jāpāriet celtniecibā strādāt. Es tak apzinos,ka ar savām prasmēm piecreiz vairak par palīgstrādnieku izdarīšu un pats visu izštukošu, bet vai jūs man kads 100Ls diena maksasiet?

Datums: 01/07/2012 15:35

Un 3reiz dienaa ediens silts!!:))
Parasti jau visu atrodu caur ss.lv.bet tas cenas atskiras pa regioniem.regionos vecci piedavajaas pa 5 Ls dienaa skaldiit malku!Citur atkal bez 100 ls pa nedeelu nekaadigi!!
protams vel atkariigs vai cilveeks uz objektu var atnaakt ar kajaam vai ar velo atmiit!!Bet ja jalej benza auto un jabrauc tad ir kaa ir!!!
Kaimini visi tadi kas passi knapi kajas velk,bet jaunatne veel pamatskolu nav beigusi!!!

Autors: raihs (81.198.178.---)
Datums: 01/07/2012 16:25

heating
Tad jājautā,ko tad Tu īsti gribēji uzzināt,ja reiz tev atbilde pašam ir skaidra? Principā šo jautājumu var salīdzinār ar jautājumu:"Cik maksā mašīna ar četriem riteņiem un stūri?" Ir taču pašsaprotami,ka viss ir atkarīgs no vietas, no apjoma,no darba specifikas,utt

Datums: 01/07/2012 22:11

Diskusijas laikaa arii noskaidrojaas viss!!:))
Pat atsaucaas cilveeks kas 8h dienaa stradaa pa 15Ls!!Viss skaidrs!!:))

Autors: Dzindzis (---.bi.lt)
Datums: 01/07/2012 23:41

Manuprāt algas ( arī cenas ) jeb kurā sfērā nosaka piedāvājums un pieprasijums.

Autors: RXEI (80.232.140.---)
Datums: 17/07/2012 10:19

Par 15Ls dienā man viens strādnieks pat pameta savu darbu firmā, un strādā priekš manis. Ja strādā līdz vakaram, dodu 20Ls. Zinu, ka viņš pauzes netaisa pārāk garas, un dienas beigās jau var novērtēt, cik daudz padarīts.
Bija man palīgstrādnieki arī par 5Ls dienā, bet pēc tādiem viss jāpārtaisa, un materiāls sabojāts. Beigās sanāk dārgāk.

Autors: Dzindzis (---.mt.lv)
Datums: 17/07/2012 10:29

Mož vari iedot kontaktus ja cilvēks nav īpaši noslogots :))

Re: paligstardnieku darba samaksa.
Autors: artus (178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 00:44

cik sodien sanem paligstradnieks Liepaja?

Autors: jurissss (178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 08:52

Vismaz 20Ls dienā.

Autors: DsKs (178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 12:03

ja iet runa par pilniba oficialu samaksu, tad 20 lati diena paligstradniekam Liepaja neviens sodien nemaksa ... summa varetu but uz latiem 15
esam reali un nemam kopejo situaciju pilseta,kas ir noticis pec Liepajas Metalurga bankrota plus cik vispar sodien Liepaja ir aprite lielie objekti ( es zinu tikai divus ( tresais gatavojas ) un ari zinu aptuvenas darbu izmaksu summas )

jurissss,nosauc man kaut vienu buvniecibas uznemumu Liepaja,kur pec nodokliem paligstradnieks sanem 20 latus uz rokas

Autors: Mārtiņš 737 (178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 12:45

He. Palīgstrādnieka samaksa sākas no 15euro dienā līdz 30euro.
Viss ir atkarīgs no tā kā viņš strādā,vai smēķē,cik regulāri atpūšas,un kāda ir darba atdeve.
Ir viens džeks man čomam firmā kas pelna 15latus jeb tagad kādus 20euro-viņš kādas 3h dienā pavada ēdot,pīpējot,un atpūšoties,un vēl darbu dara gausi,tāpēc es kā brigādes brigadieris paskatijos uz šo un pateicu viņam acīs ka viņš vairāk par 15ls dienā tiešām nekad nenopelnīs ar tādu stilu.
Es pat viņam maksātu 10latus,un ļautu atpūsties,bet man nav tāds izdevīgs. Man patīk ka pie manis strādā cilvēks vecumā ap 20 gadiem,un strādā kārtīga,vēlams nesmēķē-jo tas daudz izsaka(ātrāk piekūst,nav spēka,utt. ),un tādam kam nav jāstāv klāt un tāds kas ir talantīgs palīgstradnieks,cītīgs,kārtīgs-tādam maksāju 25latus jeb 35 Euro dienā.
Es piemēram esmu gatavs maksāt-ja cilvēks ir spējīgs nopelnīt.
Protams ir jau savi mīnusi-tas nav darbs kuru garantēju 5dienas nedēļā. Var būt tā ka mēnesi no vietas strādājam bez brīvdienām jo ir pieprasījums un ir iespēja nopelnīt,vai nu ir labi laika apstākļi un darbus nevar atlikt uz vēlāku. Bet pēctam var būt tā ka pa mēnesi strādājam tikai kādas 10 dienas,un ir sausums. Ir savi mīnusi. Kas ir bailīgi,un kuriem ''deg'' meklē firmās pa 300ls mēnesī palīga darbu regulāru. Vidēji beigās sanāk tāpat pie manis izdevīgāk. Un firmās nav izaugsmes iespēju,bet pie manis var gan iemācīties ja ir apķērīgs,gan arī ir interesanti ja interesē celtniecība.

Iesaku padomāt tiem kas dzen muļķi-strādājiet-muļķis tikai spēs nenovērtēt un palaist labu darbinieku!

Autors: boocis (178.16.22.---)
Datums: 21/01/2014 09:43

Jautājums par iekšdarbiem-cik maksā 1m2 reģipša sienu un griestu nošpaktelēšana un noslīpēšana līdz gatavam rezultātam?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **   **   **     **  **     ** 
 **     **  **         **  **    **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **  **     **   **          ** 
 **     **  **     **  **   **     ** **    **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727