UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Keramzita Siltinasana
Autors: raihs (81.198.178.---)
Datums: 03/08/2012 11:08

Es noteikti nekreņķējos par savu izvēli-kā jau teicu,uzskatu to par ļoti labu variantu(pirmā ziema mājā to pilnībā pierādīja) Es kreņķējos tikai par savu nervu sistēmu,un varbūt mana pieredze palīdzēs to pasaudzēt citiem:) Tikai tagad-10 mēnešus pēc būvniecības pabeigšanas,jūtu,ka laikam beidzot esmu atkopies no tā murga:)

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (---.bitemobile.lv)
Datums: 03/08/2012 13:15

No psiholoģiskā viedokļa es Reiham pilnībā piekrītu - māju ar vismazākiem kreņķiem var uzbūvēt tikai no viena materiāla - vai nu koks, vai gāzbetons. Tad paņem vienu brigādi un būs tev viss - gan sienas- gan pārsegums, gan jumts un zini kam prasīt atbildību!
Toties nelaiķa Vitrūvijs klāstija, ka arhitektūra postulēta ar trīs vaļiem "funkcionalitāte; skaistums un ekonomija... un tā ekonomija diemžēl atkarīga no daudzu faktoru summas. Jā man ērti no 250mm bieziem blokiem mūrēt 50 vai 75cm biezas ārsienas, bet vai tāds risinājums nesadārdzina pamatus, jo piekārtā 10..20cm siltumizolācija uz pamatiem man nav jābalsta un pieņemu, ka izbūvēt pamatus 20cm nesošai sienai ir lētāk? nekā 50cm sienai...

Datums: 03/08/2012 13:31

Nu jā-pamatiem pie tādas sienas laikam ir jābūt biezākiem. Bet tas jau būvinženierim jāprasa:)))

Autors: AigariTTo (---.neonet.lv)
Datums: 03/08/2012 14:41

Sakiet man vel tadulietu...mana ideja ir tada 30 Bloks tad siltinajums 10cm gaisa sprauga 3cm un maja tiks apshuta ar Leishu drupinato silikata kiegeli 9cm....

Man te vieni eko vates pavelnieki saka ka vajagot viekarshi muret kiegeli taja 13 cm ataluma no bloka un spraugu piebert ar ekovati ......

Datums: 03/08/2012 15:06

Nevajag nekur bērt ekovati-ne jumtā,ne sienās-tā vate taču uzsūc mitrumu! Domāju,nekas labs tur nav gaidāms! Par to gaisa spraugu-it kā doma laba,bet manuprāt,pārāk riskanti-ej tu sazini ,kas pēc tam tajā šķirbā notiksies-vai mitums krāsies,vai pelēs,vai vēji pūtīs,vai visādi kustoņi ieviesīsies

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 03/08/2012 15:24

Nevajag (ar pārkarēm, notekām utt) pieļaut tik stipru sienu saslapšanu, lai ar ekovati jelkas nelāgs notiktos.

Datums: 03/08/2012 18:03

Gaisa spraugu ierīkošana savulaik bija iecienīta, lai samazinātu iebūvējamo materiālu daudzumu, šodien tā paliek pie piekārtām fasādēm, 'neelpojošiem' jumtiem.
Vismaz vācu inženieri uzskata, ka 'kvalitatīvu' gaisa spraugu izveidošana ir pārāk darbietilpīga procedūra un tai nav jēgas tapēc ...[www.building.lv]-
AigariTTo... idejiski visu sienu konstrukcijas var būvēt no silikātmateriāliem, kur ārsienām iespējams veidot aku konstrukciju, kur ārsienu veido: 12iekšējā siena +26cm siltumizolācijas bērums +9cm apdares ķieģelis un iekšsienu 12cm+14cm ar smilti aizbērtas akas +12cm mūris. Sienas noturībai šīs mūrētās daļas ik pa 90cm saista 12cm mūrēta sasaiste. Siena no augšpuses izskatās kā burti H, kas uzlikti vieni uz otriem.

Autors: AigariTTo (---.neonet.lv)
Datums: 03/08/2012 20:42

Paldies par komentaru Brinkmana kungs

Bet tas sarakstitais man mazliet no fantastikas filmas liekas..isti nesaprotu domu, bet palasot jusu ielikto linku sanak ka gaisa spraugu vispar var neatstat vai ka ? Ja netstaj gaisa spraugu tad teoretiski es varetu plataku siltinajumu likt...bet baigi jau nevar izversties jo pamats nav tik plats lai to kiegeli varetu bezgaligi bidit uz aru....

Autors: AndrisL (91.105.40.---)
Datums: 03/08/2012 20:43

Ivar
Tad jau sienu vienkāršāk būvēt no 24cm, vai 20 bieziem dobiem betona blokiem, kuri jau no augšas skatoties arī ir H burti. Vēlāk tos tukšumus aizbērt ar beramo izolāciju. Paliek viens tehnoloģiskais mīnus šādai metodei - kā nodrošināties, lai būvniecības laikā šī aka stipra lietus gadījumā nepārvērstos par īstu ūdens aku!

Andris

Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 03/08/2012 20:51

'Ja starp šiem

tad kāda tur izolācija starp termotiltiem?

Autors: AndrisL (91.105.40.---)
Datums: 03/08/2012 20:58

Domāju ka tāda pati, kā mūrētai akai no silikātķieģeļiem. Bloka gadījumā aka jau ir rūpnieciski izveidota un nav jātērē spēks.
Pēc manām domām akveida siltinājuma ieslēgumi ārsienā ir pagātne, jo ir pārāk liels darbaspēka (laiks ir nauda) patēriņš to izveidojot.
Mīnuss vēl ir termotilti.

Datums: 03/08/2012 21:29

Teiksim tā, ja ēkas pamatideja balstīta apstāklī, kad fasādē un varbūt iekštelpās tiek izmantots speciālais 'uzskaldītais' ķieģelis, tad darbietilpība aku izbūvēšanā? Fasādes plakne virsmu līmeniskuma ievērošanai taču nav atkarīga no tā vai siena ir akas veida vai tiek piesieta citam mūrim... un kas tad būs tas cits mūris - 20cm fibrolīts... ja jau samaksa ir par m2... tad 12cm iekšējo sienu ar stingrības ribām var uzmūrēt ātrāk nekā 20cm bloku mūri un tiek ietaupīts uz transportu - viens materiāls no viena piegādātāja.
Pamatu paplatināšanu , ja pamatu platums nodrošina slodzes uzņemšanu nodrošina tas pats ķieģelis, kuru no 30cm pamata izmūrē 38cm un nākošā kāpienā jau 51cm, šajā gadījumā leciens uz āru un iekšu tikai 10cm.
Par betona blokiem... tie ir gatavi izstrādājumi H burta veidā, taču to termiskā pārnese laukuma ziņā noteikti lielāka par akas veidu ķieģelim.. te solis parasti 90 vai 104cm, tad 12cm savienojums un atkal aka ... taču betona bloku gadījumā mums apdarei jāizmanto cits siltinājums nevis 'uzskaldītais' ķieģelis.
Tāču galu galā noteicošais ir ar kādu intensitāti mēs varam vai plānojam ieguldīt finanses... sadalītas sienas gadījumā investīcijas ir trīsdaļīgas: nesošais karkass<> siltumizolācija<> apdare ...turpretī 'akas' gadījumā : nesošais karkas+apdare<>siltumizolācija

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **   *******   ********  **    ** 
 **        **   **   **     **  **    **  **   **  
 **        **  **    **     **      **    **  **   
 **        **  **           **    **      **  **   
 **        **   **   **     **    **      **   **  
 ********  **    **   *******     **      **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727