UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Traktoriņš vai raideris
Autors: plavejs (81.198.173.---)
Datums: 04/08/2012 15:59

Ko Jūs ieteiktu ja budžets atļauj tērēt šim priekam 2000ls? raideri sākas var teikt tikai no 2000ls bet traktoriņi zem 1000ls. Protams, vairāk gribas pirkt traktoriņu, bet varbūt ir vērts tērēties un pirkt raideri? japļauj drusku virs 2000m2 Ko Jūs sakat par šādu brīnumu McCulloch M200-117H pašlaik krautā pa 1599ls

Re: Traktoriņš vai raideris
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 04/08/2012 16:59

Ja neesmu ko palaidis garām, tad vismazākais traktoriņš

maksā ap 5 kLs
Pa 2 kLs var nopirkt apmēram šādu komplektu

Autors: plavejs (81.198.173.---)
Datums: 04/08/2012 20:57

precizēšu runa iet par mauriņu pļaušanu

Autors: Marciz (195.13.240.---)
Datums: 06/08/2012 09:40

Raideris ir profesionālai mauriņa kopšanai/pļaušanai.. Traktoriņš itkā dara to pašu tikai ir paredzēts arī pavilkt kādu piekabi un citus pričendāļus.. Katrā ziņā ar abiem var zāļi nopļaut un ir diezgan ērti, ar raideri būs viegli manevrēt ap kokiem krūmiem un 180 grādu pagriezieni jo viņš itkā lokas starp abām asīm, ar traktorīti ir pagrūti uz vietas apmesties par 180 vai apbraukāt sīkus šķēršļus..

Autors: Rx (212.93.100.---)
Datums: 06/08/2012 18:57

Tikko beidzu trimmerēt...Ieskatījos, kā , kas, par cik ir traktorveidīgie pļāvēji. Un secinu, kā jau te teica, ka ir divu veidu: Traktori,(http://www.mcculloch.com/lv/products/tractors/ ) kas ir zāles pļaušanai, un Raideri (http://www.mcculloch.com/lv/products/front-mowers/) kas arī zāles pļaušanai. Raideri pēc konstrukcijas savādāki- priekšā zāles rotējošais nazis. Bet interesant- raideriem arī saka, ka visādas uzpariktes var likt ( kā piemēram sniega lāpsta..). Ja jāpļauj tie paši ap 2000m2, un zāle nav super, bet normāla, kā "lopiem", tas ir, parasta pļava, vai raideris pavilks, neķepēs ciet, ja zāle būs ielaista.Vai kādam ir tāds raideris, kā piemēram , kā saka, "jaunais...." : [www.mcculloch.com] ) Ir arī tāds pats, ar automātisko kārbu. Bet dārgāks. Vai šis, pļaus garāku zāli, salīdzinoši ielaistā pļavā, ar kurmju rakumiem arī, kas nav izslēgts, vai tikai estētiem, lieliski koptām pļavām?

Autors: Marciz (195.13.240.---)
Datums: 07/08/2012 08:49

Var likt arī raiderim klāt viskko, bet gan traktoriņš gan raideris būs domāti nolīdzinātam zālienam, kur tie kurmju rakumi praktiski nav, ja arī ir tad pirmstam janolīdzina.. Pļavā laist jebkuru no abiem man būtu žēl, vnk nav paredzēti garas zāles pļaušanai.. Laikam jau tapēc pērk traktoru vai raideri, lai varētu ātri un ērti reizi nedēļā vai divās nopļaut.. Ja grib pa kurmju rakumiem, tad ir jāsakata kas cits..

Autors: Didims (78.84.110.---)
Datums: 07/08/2012 22:09

Paredzēts jau nav, bet pa reizei kādam no kaimiņiem papļauju arī aizlaistu zāli ar "raideri", kas lokās uz pusēm un priekšā divi propelleri. Pagājušo gad lielākais ko pļāvu bija ~1,5 m garas usnes un pārējā pārkoksnējusies zāle kaut kad augusta beigās. Protams tas nebija tā, kā mauriņu pļaut, bet nomuļļāt, lai ušņu pūkas nelido pa gaisu un pavasarī nebūtu, kur uguni ielaist, varēja. Pirmo braucu virsū ar piepaceltu pļaujamo, lai nokapā daudz maz, otro jau pa zemi, trešo vēl, lai pielīdzinātu, kas nu atlicis. Vispār tas ir apbrīnojami, ka pēc šitiem aparātiem kūlas nav kā tādas, za to šogad zāle aug riktīgi treknāka.

Autors: Rx (212.93.100.---)
Datums: 07/08/2012 22:23

Didim: Kā raideris brauc pa nepresētu pļavu? Un, tātad, ja zāle ir , teiksim 20cm, tad nav problēmu?

Autors: pigors (87.110.245.---)
Datums: 27/08/2012 13:52

šogad iepirku lietotu 13hp traktoru , pirmstam nekoptu pļavu notrimmerēju , un tagad pļauju tik ar traktoru 1x nedēļā, par kurmju rakumiem vispār nav ko uztraukties pirmkārt jau tie tiek nolīdzināti braucot ar pannas malu tā ka naži nemaz īpaši netiek pa smiltīm, ja trāpās kāds lielāks akmens vai nenozāģēts celmīņš tad traktora pannai aizķeroties traktors automātiski nobremzējas, sezonas sākumā pļāvu uzreiz uz zemāko līmeni lai pļava izlīdzinās -pļava 1.5ha- , sākumā nažus asināju katru otro nedēļu - proces 10min ar noņemšanu asināšanu un uzlikšanu- tagad asinu ik pa 4 nedēļām...rezultāts pa sezonu vnk fantastisks izskatās kā golfa laukums .
ja gribaas plaut aizlaistu zaali tad vaig vismaz no 18 hp traktoru, bet ja maurinu regulaari kopj vismaz reizi 1.5nedēļās tad jauda nav svarīga.

Autors: Didims (78.84.225.---)
Datums: 27/08/2012 20:14

Nebiju pamanījis, ka man jautājums.
Normāli brauc, protams uz grambām pakratās, ja vēl kādas rises pa vidam gadās, tad ar lielu ātrumu braukt nevajag. Kā jau te pigors minēja, kurmju rakumus ar pannas priekšu izlīdzina. 20 cm garu zāli pļaujot gluduma ziņā mauriņš gluži neiznāks, bet nopļaut var bez aizķeršanās. Tagad uz rudens pusi gan tā pazāle (pa apakšu) tāda bieza un sulīga palikusi (laiks ar mitrāks), vairāk aizķep tukšumi ap asmeņiem, bet tas tikai tik daudz, ka pa laikam kāds kušķis atkrīt atpakaļ un paliek nesasmalcināts.

Autors: Didims (78.84.225.---)
Datums: 27/08/2012 20:17

Manam stipri lietotajam motors ir B&S 15,5 HP

Autors: panda52 (178.16.22.---)
Datums: 07/08/2013 16:18

Lūdzu iesakiet kādu modeli pirkt.Dārzā ābeles,ogulāji.Kop.platība ap 0.5ha.Cena ap 1500ls.Gribētu 107cm platumā,ir kurmja rakumi.Galvenais,kāds labākais modelis un normāli var iegādāties rezerves daļas,iepriekš paldies!

Autors: MW (178.16.22.---)
Datums: 07/08/2013 16:32

Garu zāli tā pagrūti pļaut ar traktoriņu 21hp. Ne jau jaudas ziņā bet kvalitātes ziņā, nogulda un pārbauc pāri. Man dažas vietas paliek nepļautas, lai piesējas puķes, un tad 2 gadā pļauju, jābrauc vislēnākajā ātrumā, un 3 reizes pretējos virzienos, tad kaut kas sanāk ... slānis ar zaļbarību. Bet tas nav domāts tam, tad jau labāk šķeres tipa pļaujmašīnu motoblokam un garā zāle guļas ka prieks.

Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 07/08/2013 21:49

Šobrīd labākais variants ogulājiem un ābeļdārziem ir šāds, jo tas tiek galā ar reālu zāli, ir superdrošs un vienmēr ass, nav slodžu uz motoru utt. Tikai labākais verķis. Ja akurāt gribas sēdēt virsū un obligāti reizi nedēļā līdz jūlijam pļaut, tad jebkurš četrittenis 13 un uz augšu zs. Tie iet no 600-900ls. Bet nu es aģitēju par pirmo, nebūs jānožēlo.

Datums: 07/08/2013 21:49

Saite te - [www.youtube.com]

Datums: 07/08/2013 21:55

MW - traktori ar šķēri ir pagājušais gadsimts, sākumā varbūt dažreiz ir jauki (kad ir sauss un kvalitatīva zāle), bet kad paiet laiks, tad ir vakars. Laukos visi savas pīķenes sen jau samainījuši uz rotenēm, tie kas neizdarīja tagad plāta rokas un mokās. Nevienam labam cilvēkam neiesaku ko tādu.

Autors: pt (178.16.22.---)
Datums: 07/08/2013 21:59

Personīgā pieredze - nopirku lietotu STIGA ar 15,5zs. Raideris. Esmu ļoti apmierināts un iesaku. Faktiski gada laikā (nopļauti kādi 56000kvm) nekas nav noticis, nekas nav darīts. Tikai benzīns un naži asināti.
Tātad, kas man patīk stigā - viņš vidū locās. Tas ir nenormāli forši! Es varu visus savus kokus smuki appļaut, nav jāčakarējas kā kaimiņam ;)
Otra nenormāli labā lieta ir automāts, ka nav kaut kādi ātrumi. Es iedomāties nevarētu slēgāt!
Treškārt, es to pannu priekšā paceļu, notīru, noņemu nažus, uzasinu un atkal nolaižu lejā. Kā asināt traktoriem? nezinu...
Redzamība! Es visu redzu, varu nopļaut zem krūma, piebraukt filigrāni klāt. Ja zāle pagarāka palikusi, es tai minimāli braucu virsū, bet uzreiz pļauju...
Bet katram jau savs. Starp citu, kurmji nav problēma, man gabals vietām nelīdzens, tā ka kratos kā negudrs, bet tā nav problēma. Esmu ar līdzīgu gājis iekšā ~1m garā zālē. Raideram tas bija smagi, bet paveicams.
Nenožēloju 1,5ls ne vienu brīdi!

Autors: umka (178.16.22.---)
Datums: 19/08/2013 12:21

Arī raiderim var piekabināt dažādus pričendāļus, tai skaitā arī piekabi! Čomam ir STIGA raideris ar 4x4 piedziņu, jo jāapļauj pastāvs krasts upes malā. Nu zieniet it kā kvadrocikls.

Autors: J (178.16.22.---)
Datums: 30/08/2013 23:14

Ir kāds to disku pļaujmašīnu reali ietestējis? Kādas ir tās priekšrocības salīdzinot ar trimmeri uz riteņiem, kurš ir gandrīz 3x lētāks?

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   **  **     **  **         **   **      **    
 ****  **  **         **          ** **       **    
 ** ** **  ********   ******       ***        **    
 **  ****  **     **  **          ** **       **    
 **   ***  **     **  **         **   **      **    
 **    **   *******   ********  **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727