UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vieglbetona bloku mūra nestspēja?
Autors:
Andriss
(195.62.134.---)
Datums: 13/07/2005 18:54
Labdien...
Nekādi netieku gudrs par, piemēram, gāzbetona nestspēju... Izgatavotājs uzrāda ka spiedes pretestība ir 35,5 kg/cm2, bet tas jau atbilst tādam ritīgi stipram ķieģeļa mūra spiedes pretestībai... kautkas tur neiet kopā tādēļ arī vēlos jūsu atbalstu šajā jautājumā...
Katrā ziņā ja skatās pēc LBN normām reālā nestspēja varētu būt ap 7 kg/cm2... kam tagad ticēt???
Nekādi netieku gudrs par, piemēram, gāzbetona nestspēju... Izgatavotājs uzrāda ka spiedes pretestība ir 35,5 kg/cm2, bet tas jau atbilst tādam ritīgi stipram ķieģeļa mūra spiedes pretestībai... kautkas tur neiet kopā tādēļ arī vēlos jūsu atbalstu šajā jautājumā...
Katrā ziņā ja skatās pēc LBN normām reālā nestspēja varētu būt ap 7 kg/cm2... kam tagad ticēt???
Re: Vieglbetona bloku mūra nestspēja?
Autors:
PaaO
(80.70.20.---)
Datums: 13/07/2005 21:52
Tā ir pāša bloka pretestība, mūrī būs cita, apm. 5-10 kg/cm2.
Precīzāk skaties LBN 205-97 Mūra un stirgrota mūra konstrukciju projektēšanas normas. Mūra aprēķina pretestība atkarīga no javas markas un mūrējamā materiāla nestspējas (markas).
Precīzāk skaties LBN 205-97 Mūra un stirgrota mūra konstrukciju projektēšanas normas. Mūra aprēķina pretestība atkarīga no javas markas un mūrējamā materiāla nestspējas (markas).
Autors:
Andriss
(195.62.134.---)
Datums: 14/07/2005 01:40
Paldies par informāciju,
es pat sazinājos ar ražotājiem un tie tā pat pastāvēja uz to ka mūra spiedes pretestība ir 35 kg/cm2, bet arī es saprotu ka tas nav reāli...
Varbūt vēl kādam ir komentāri šajā jautājumā...
es pat sazinājos ar ražotājiem un tie tā pat pastāvēja uz to ka mūra spiedes pretestība ir 35 kg/cm2, bet arī es saprotu ka tas nav reāli...
Varbūt vēl kādam ir komentāri šajā jautājumā...
Autors:
jtdesign
(---.btv.lv)
Datums: 14/07/2005 04:48
Hmmm, līdz šim neesmu manījis nekādu vajadzību satraukties par gāzbetona nestspēju, ne padomju laika, ne Aeroc, ne citiem brīnumiem, ja vajag, var arī 12 stāvu fasādi uzmūrēt.
Autors:
reins
(62.85.72.---)
Datums: 14/07/2005 18:02
tas ir reaali , jo tie ir kg uz cm2, kas buutu 3,5 MPa, savukaart kjieghelim bij kaut kur virs 10 Mpa
/Hmmm, līdz šim neesmu manījis nekādu vajadzību satraukties par gāzbetona nestspēju, ne padomju laika, ne Aeroc, ne citiem brīnumiem, ja vajag, var arī 12 stāvu fasādi uzmūrēt/
To jtdesign , tenu tu mani paarsteidzi taateikt nesagatavotu, varbuut vari mineet kaadus konkreetus piemeerus shaadai atrakcijai :)
/Hmmm, līdz šim neesmu manījis nekādu vajadzību satraukties par gāzbetona nestspēju, ne padomju laika, ne Aeroc, ne citiem brīnumiem, ja vajag, var arī 12 stāvu fasādi uzmūrēt/
To jtdesign , tenu tu mani paarsteidzi taateikt nesagatavotu, varbuut vari mineet kaadus konkreetus piemeerus shaadai atrakcijai :)
Autors:
Andriss
(195.62.134.---)
Datums: 14/07/2005 19:23
Piebildīte...
Runa iet par mūri nevis par atsevišķa bloka nestspēju...
Bloka nestspēja protams ka ir 35 kg/cm2 to es neapstrīdu bet par mūra nestspēju nu jau arī tā kā ir viesusies skaidrība - tā tas arī ir 5-10 kg/cm2
Runa iet par mūri nevis par atsevišķa bloka nestspēju...
Bloka nestspēja protams ka ir 35 kg/cm2 to es neapstrīdu bet par mūra nestspēju nu jau arī tā kā ir viesusies skaidrība - tā tas arī ir 5-10 kg/cm2
Autors:
reins
(62.85.72.---)
Datums: 14/07/2005 19:58
Nu muurjavai taa spiedes stipriiba ir lielaaka kaa tam gaazbetona blokam, kamdeelj gan lai vinja samazinaatu muura nestspeeju? Kjieghelim gan tad jaaskataas kas taa par javu. Cita lieta ja shuvi ar javu neaizpilda pilniibaa, diemzheel nezinu kaa shaadaa gadiijumaa jaareekjina , iespeejams tad tas muura biezums jaanjem attieciigi mazaaks. Un no kurienes tev tik pieticiigi skaitlji 0,5 – 1 MPa
Autors:
Gacha001
(195.62.134.---)
Datums: 27/07/2005 05:01
Tad man jāsaka kā augstāk jau minēts... pakaties normatīvā LBN 205-97 "Mūra un stirgrota mūra konstrukciju projektēšanas normas" un ja esi apķērīgs ziķeris pats sapratīsi;)
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 03/11/2006 15:20
Par materiāla un no tā mūrētas sienas mūra nestspēju.
Lietas būtība ir apstāklī, ka materiāls, kā atsevišķs elements tiek pārbaudīts pamatā to saspiežot speciālā iekārtā, kur nosakāms tikai šis spiedes parametrs.
Bet sienas mūrim ir savādāki darba apstākļi, tā tu mūri vari izbūvēt šķībi, tev nav izveidots vienmērīgs šuves slānis, šis apstāklī slēpjas 'paradokss', tā sienas kopējā noturība un stiprība to mūrējot plastiskās kaļķu javās ar javas stiprību līdz 10kg/cm2 var būt augstāka nekā mūrējot cementa javās ar stiprību 100kg/cm2 spiedē. Tāda piebilde normās raksturo šuvju aizpildījuma ietekmi uz mūri kopumā. Tas īsumā.
Tapēc normatīvos ir šī atšķirība materiālam un mūrim.
Lietas būtība ir apstāklī, ka materiāls, kā atsevišķs elements tiek pārbaudīts pamatā to saspiežot speciālā iekārtā, kur nosakāms tikai šis spiedes parametrs.
Bet sienas mūrim ir savādāki darba apstākļi, tā tu mūri vari izbūvēt šķībi, tev nav izveidots vienmērīgs šuves slānis, šis apstāklī slēpjas 'paradokss', tā sienas kopējā noturība un stiprība to mūrējot plastiskās kaļķu javās ar javas stiprību līdz 10kg/cm2 var būt augstāka nekā mūrējot cementa javās ar stiprību 100kg/cm2 spiedē. Tāda piebilde normās raksturo šuvju aizpildījuma ietekmi uz mūri kopumā. Tas īsumā.
Tapēc normatīvos ir šī atšķirība materiālam un mūrim.