UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: Rx (---.bn.ngn.lv)
Datums: 31/10/2012 19:53

Tikai kā piemērs: 119 sērijas dzīvoklis. Radiatoru apkure. Akvārijs, puķes ir. Netiek sevišķi laistīts kaut kas ar ūdeni, samērīga dušošanās... Mitrums šobrīd 57%. Temperatūra 21 grāds pēc Celsija. Divi cilvēki, vakarā, naktī. Dienā strādā.... suns. Ventilācija tāda, kā ir uzbūvējot māju. Plastikāta logi. Domāju ka sausā gaisa problēma būs privātmājās, uzceltās pēc jaunākās tehnoloģijas, "pareizi" nosiltinātām, ekonomiskām, plašām telpām, ar mazu iedzīvotāju skaitu. Par medicīnu: mitrā un siltā gaisā vairojās sēnes, mikroorganismi un citi mošķi...Sausā gaisā "tie" iekapsulējas, bet ar gaisa straumēm paceļās gaisā...un nonāk plaušās! Mitrumā, siltumā atdzīvojas.... tāpēc jau vajag mitro uzkopšanu, lai sausos "mošķus" izlietu kopā ar ūdeni!

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: gunbox__ (159.148.122.---)
Datums: 31/10/2012 23:20

ruukiitis
Tu mani pārprati. Es neteicu, ka tas ir vienīgais iemesls, bet tas ir pirmais ar ko jāsāk. 80% gadījumu kāpēc svīst logi, velāk pelējums vai pēc nakts ir sūrstošs kakls no sausā gaisa ir nepareiza ventilācija pret dzīvojamās telpas platību. Un no tiem 90% labi ja kādi 10% tikai izjūt vides ietekmi dzīvoklī. Man pērsonīgi pie vienas vietas kāds gaiss. Varbūt nedaudz sūrst kakls ja telpā ir par sausu, bet pēc 5min jau pārgajis. Mani tas "nekrata". Es vairāk regulēju ventilāciju saudzējot temperatūru telpā, tajā paša laikā neatļaujot nekur veidoties mitrumam un viss ir štokos.
Bet kā jau teicu - vispār ir 100 un 1 varbūtību kāpēc klimats neuzturas īstais. Tik pat labi var nebūt bēniņos hodroizolācijas un viss labais mitrums izkūp siltinājumā un gaisā. Un ne jau ziemā kāds meklē mitrumu ārā, bet gan cilvēki paši saražo un ja cilvēks ir untumaināks pret sausu vidi, tad puķes, akvārijs, 1x dienā duša bez ventilācijas un ikdienas veļas mazgāšana, par vakariņu gatavošanbu bez atsūcēja nemaz nerunajot.

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: E (---.icom.lv)
Datums: 31/10/2012 23:34

Man nav šaubu, ka visas nosauktās lietas (slapja veļa, akvārijs, daudz puķu, utml.) mitrina gaisu. Bet ja mājās akvārija nav, puķu nav daudz, bet veļa tiek mazgāta 1x 2 nedēļās, tad gribās kaut kādu automātisku uzparikti, kas špricē papildus mitrumu gaisā.
Es arī patreiz apsveru domu par mitrinātāja iegādi. Man arī "nekrata", bet man ir bērns un tas ir jūtīgāks uz šīm lietām. Līdz ar to jebkura neliela saaukstēšanās pāriet uz stipru klepu. Sauss gaiss varētu būt pastiprinošs efekts un ja viens mehānisks štrunts uzlabotu mitrumu no 20 uz 40%, tad jau būtu labi.

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: ruukiitis (---.telekom.lv)
Datums: 01/11/2012 09:29

Un redz tagad izteiktie komentāri drusku ir precizēti.
Un paldies Rx kas pareizi mani palaboja - būtiskais ir sidierīces virsmas temperatūra ar kuru tiek nodrošināts siltums mājoklī.
un pareizi ātrākais veids kā strauji pacelt gaisa mitrumu - grīdas mazgāšana, veļas žāvēšana, mazgāšanās dušā.
Nedaudz neefektīvāk ēst gatavošana (mazāk mitruma izdalās).
Puķes un akvārijs nodrošina pastavīgu mitruma avotu, visu laiku tak nevar ēst gatavot vai mazgāt grīdu.
un no pieredzes - ievācos mājā sildījos ar kamīnkrāsns palīdzību, nesapratu kas notiek, visiem ģimenē sāp kakls. kaut kā bija tāda aizdoma par nepietiekošu gaisa mitrumu...
Iegādājos termometru kas pasaka cik tad tas mitrums ir gaisā, un izrādījās18% - 20%...
Īsāk sakot, vajag verķi kas pasaka priekšā cik tad tas mitrums telpā ir (lētāko sakarīgo atradu par 10Ls), un tad jau var domāt kā nodrošināt iztrūkstošo mitrumu.
Dzīvokļu mājās īpaši gala sienu dzīvokļiem un Jumta stāvā (vecajām mājām) rudenī kamēr centralapkure nav ieslēgta, sienās tāda katastorfa notiek.... un skat varu uzlikt 5Ls uz to ka pēc 1 mēneša atkal parādīsies vecā labā tēma - klau veči a ko darīt ar pelējumu? uz sienas.

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: gunbox__ (159.148.122.---)
Datums: 01/11/2012 11:23

E
Redz, kāpēc tevi un mani nekrata? Tāpēc,ka mēs nedzīvojām ar gaisa mitrinātājiem un spēlējāmies kaķu piemīstā smilšu kastē.
Patreiz bērnus visi iebāž bez maz vai izolācijas kamerā un tad brīnās no kurienes viņam alerģija no putekļiem un no kurienes oda kodiens uzpamst kā lapsenes.
Beidziet tak vienreiz bērniem čakarēt dzīvi. Jo biežāk pēc iespējas jaunāku bērnu skar odi, lapsenes, blusas un kaut kāda mērena netīrība, dubļi, putekšņi ut.t., jo agrāk bērna organisms visam adaptēsies un vēlāk neslimos, no katra klejojošā vīrusa un nemocīsies no odu kodumiem.

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: RBB (217.24.68.---)
Datums: 01/11/2012 16:07

gunbox-malacis
Realitāte ir skarba-jo ar mūzdienu tehnoloģijām tiek viss pakārtots vienam lielam biznesam kur tiek iesaistīti visi kā lieli patērētāji.
Mēs joprojām cīnamies ar sekām un nevis ar cēloni un forums būs pilns ar problēmām kas atkārtojas (klau veči a ko darīt ar pelējumu? uz sienas)

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: specs (---.zb.lv)
Datums: 04/11/2012 20:50

Sveiciens oftopika meistariem! Jo vienkāršāks jautājums, jo nejēdzīgākas diskusijas. Cilvēkam tak štrunta mitrinātāju gribējās nopirt, bet jūs te...

Arvienvārdsakot, ja pērk parasto mitrinātāju, tad jārēķinās ar to, ka tajā jālej tipa Venden ūdens, jo no krāna ūdens kaļķa istabā radīsies smalkiem miltiem līdzīgi putekļi. Ja grib lietot krāna ūdeni, tad ir tādi brīnumu, kas ar to tiek galā, bet maksā virs 100Ls.
Tā lūk - īsi un vienkārši!

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: JānisFe (91.105.22.---)
Datums: 09/11/2012 18:11

www.labaks.lv
Mitrinātāji, sausinātāji un citas gaisa apstrādes iekārtas.

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: edgars ma (79.132.93.---)
Datums: 27/12/2012 10:56

Nupat ar saskaros ar sho problemu
sauss klepus gan man gan berniem
sakuma es pats nopirku depo pa 34 ls mitrinataju
un no 21% lidz 30 %
bet ja viss bus kartiba tad katra istaba it sevishki berniniem dabushu likt par vismaz 100ls mitrinataju
jo tie pashi regulele mitumu un iesledzas tad kad vajag
un jaa krana udens galigi nedrer
jaskatas lai butu ultraskanas ar jonu ietekmi un ari traucina tilpums paliels vismaz virs 5 l un ari trokshnu limenis zem 25db un tadus lidz 100 ls nepirksi

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: editable (195.160.171.---)
Datums: 27/12/2012 11:25

Jāpērk ultraskaņas mitrinātājs - būs kluss un ekonomisks. Var pirkt pēc iespējas vienkāršāku. Darbā stāv digitālie Boneco un to mitruma ciparu viņi rāda nepareizi. Uz galda stāv normāls dačiks, par precizitāti grūsti spiest, bet aukstā laikā bez mitrinātāja iet zem 20%, šodien (kad ārā silts) rāda 40%, vasarā ap 60-70%. Tā kā šim man ir lielāka uzticība, nekā tam digitālajam, kas neatkarīgi no sezonas rāda 25-30%. Darbā tādi ir vairāki, visi kā viens tā rāda un nemainās pa gadalaikiem. Radinieki nopirka lētāko pieejamo un pilnīgi nekādas vainas, vienīgi ar roku jāgroza padeve un nekas digitāli neparādas. manuprāt šādam mitrinātājam svarīga lieta, lai varētu ērti ieliet ūdeni. Ir darbā arī viens Chicco (tjipa bērnu firma) - nereāli neērti ieliet, pārnēsāt to tvertni, strādā kā čaiņiks, ūdens iztvaiko uzvārot. it kā firma laba, pat dārba, bet tāds s*ds tas mitrinātājs. Par elektrības patēriņu laikam arī lieki runāt. Tik pat labi var nopirkt lētāko čaiņiku, sačakarēt automātisko izslēgšānos pie vārīšanās un būs tev "Chicco" mitrinātājs... :D

Bet vispār nevajadzētu dzīvot vidē, kur mitrums zem 25-30% - izkalst elpceļi, vairojas mikrobi/vīrusi, paliek sausa āda, grauž acis, elektrizējas apģērbs un citi brīnumi.

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: oko (87.110.100.---)
Datums: 27/12/2012 12:23

Es ziemā veļasmašīnai lieku vismazāko centrifūģēšanu, lai ir pamitra veļa un tad gaisa mitrums ciešams.

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: Comanchero (62.85.98.---)
Datums: 27/12/2012 17:49

Kamēr nebija gaisa mitrinātājs nodevu ar smidzinātāju pa aizskariem biezajiem, gan plānajiem 0,5 - 1 litru, tā no 20% dabūju uz 40%. Dažreiz 2x dienā!

Re: Gaisa mitrinātājs. Kādu izvēlēties?
Autors: aaaa (79.152.196.---)
Datums: 27/12/2012 18:20

Par Chicco runajot - ne velti berniem domataja udens tiek varits (par sho gan es shaubos - parasti ir ultraskanja + tvaika uzsildishana lidz 60 gradiem). Auksto ultraskanju jau sen apshauba par labu esam, jo, visi patogeni, kas taja udeni var but - un ar laiku tadi tur var izaugt ne pa jokam, tiek izpulverizeti gaisa - un mes tos pec tam ieelpojam. Ieksha lejamajam udenim kvalitate ir otrshkjiriga, jo jebkuram normalam mitrinatajam ir ieksha jonapmainjas svekju kartridzhs, kas udeni butiba dejonize un nekadas kaljkju miglas gaisaa nav. No sanitara viedoklja tads udens mitrinatajs, kas udeni uzvara ir pats labakais, bet tadi parasti ir dargi ekspluatacija. Vot udens ielieshanas eertums gan ir ljoti svarigs faktors.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **    **  ********  ********   **     ** 
 **    **   **  **   **        **     **  **     ** 
 **          ****    **        **     **  **     ** 
 **           **     ******    ********   **     ** 
 **           **     **        **         **     ** 
 **    **     **     **        **         **     ** 
  ******      **     ********  **          *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727