UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Veci pamati uz zemes gabala
Autors: soseds2 (81.198.245.---)
Datums: 05/11/2012 13:31

Jautājums: Pirms zemes gabala iegādes gribētos zināt vai vērts iegādāties to ar veciem nepabeigtiem pamatiem.Pamatus nojaukt vai izmantot dzīvojamās ēkas tālākai būvei. Ir doma uz šī zemes gabala būvēt māju. Protams, būtu vajadzīgs būvinženiera slēdziens par pamatu izmantošanu. Varbūt pamati ir sliktā stāvoklī un labāk tos nojaukt. Pamati aizņem trešdaļu no zemes gabala platības.
Vēlos zināt ko domā tauta!
Paldies!
[foto.inbox.lv]

Re: Veci pamati uz zemes gabala
Autors: zhuks (80.232.185.---)
Datums: 05/11/2012 15:12

Es nepirktu, jo:
- vizuāli redzot, jāpieliek lielas pūles, lai tos pašus varētu izmantot;
- diezin vai esošie pamati derēs Tavām vēlmēm;
- milzīgs darbs jāiegulda, arī tehnika nepieciešama, lai to visu nolīdzinātu gar zemi;
- ņemtu, ja par zemu cenu;
- tos var izmantot, būvējot blakus jaunu māju

Re: Veci pamati uz zemes gabala
Autors: parks2007 (213.252.199.---)
Datums: 05/11/2012 15:45

Redzot to dīķi pamatos,es tādā vietā visdrīzāk neceltu māju,iespējams,pamatu saimnieks tamdēļ arī pārtraucis būvniecību,bet var jau būt,ka ja blokus izceļ un taisa jaunus pamatus bez pagraba nav nemaz tik traki............pats savulaik iegādājos līdzīgus pamatus nocēlu paneļus, augšējo bloku rindu un aizbēru visu ciet un uzbetonēju pa perimetru jaunu armatūras jostu...,nedaudz tādā veidā treknajos gados uz pamatiem sanāca ieekonomēt,bet nu manā gadijumā pamatu bedre bija pilnīgi sausa....

Re: Veci pamati uz zemes gabala
Autors: specs (---.zb.lv)
Datums: 05/11/2012 18:06

Tā peļķe nozīmē tikai to, ka tajā vietā nav jābūvē māja ar pagrabu, tātad esošie pamati lietojami, tos aizberot un būvējot māju bez pagraba. Vai pamatu konfigurācija atbilst nākotnes vēlmēm, tas ir cits jautājums

Re: Veci pamati uz zemes gabala
Autors: Spuldzīte (81.198.148.---)
Datums: 05/11/2012 18:58

paneļu novākšana un sakraušana malā, aizbēršana, līmeņošana - tas izmaksu ziņā būs tas pats, kas izveidot katlavānu, sataisīt veidnes un izveidot lentveida pamatus

kopā ar pamatiem nāk arī būvatļauja, projekts un viss pārējais?

Neredzu komunikācijas, kanalizāciju utt

Da labi - visam augstāk minētajam ir sekundāra nozīme - galvenais ir atrašanās vieta un cena!

Re: Veci pamati uz zemes gabala
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 05/11/2012 20:44

Tie nav nekādi pamati, bet visai pilnvērtīgs (tik nepabeigts) pagrabs.

Peļķe nav problēma, beidzot z/g ierīkot drenāžu un viss aizplūdīs.

Nepatīk melnais, kas tas ir? Pelējums vai hidroizolācijas smāķējums?

Tā kā konstrukcija no saliekamiem elementiem, sadalīt reizinātājos, darīšanas vaina. Pēc tam tos reizinātājus var pat notirgot vai pats izmantot.

Tā kā sals varētu būt konstrukciju pacilājis gadu gaitā, izmantot kā stāv varētu tik pēc nopietnas apsekošanas (speciālista). Noslogojums vien ar vienu paneļu kārtu nav īpaši par pilnu ņemams.

Ja vieta ir "vieta, vieta un vieta", tad noteikti var pirkt un būvēties. Citos variantos, ja vien cena nav ļooooti garšīga, labāk atturēties.

Re: Veci pamati uz zemes gabala
Autors: Vilnis_Radio (87.110.231.---)
Datums: 05/11/2012 21:35

Es arī sliecos piekrist domai, ka primārais jautājums ir vieta un cena (bez uzcenojuma par pamatiem) un a priori pieņemt, ka veco ir jānovāc.
Diemžēl es esmu vairākas reizes saskāries ar problēmu, ka grūtāk un nemaz ar lētāk ir būvēties uz kaut kā iesākta, jo tas ļoti ierobežo gan vēlmes gan izpildījumu, nerunājot par risku ka tur kaut kas ne tā sataisīts.
Arī par to drenāžu, tā ir baigi nopietna lieta, jo ja tas grīdas līmenis nepieļauj drenēšanu vai arī pievienošanās kaut kam uz ko aizdrenēt ir sarežģīta, tad tā ir pamatīga problēma - seklais baseins.

Re: Veci pamati uz zemes gabala
Autors: soseds2 (81.198.245.---)
Datums: 05/11/2012 22:01

Pacēlu šo jautājumu par pamatiem,jo man liekas, ka tas riktīgi samazina gruntsgabala cenu, ja pamati jānovāc. Vēl ņemot vērā, ka pie novākšanas ir nepieciešams darbs ar smago tehniku. Šonedēļ būs pārrunas ar pārdevēju, redzēs kādās cenās..
Drenētos ūdeņus ir kur novadīt. Gruntsūdeņi 1-1,5m.

Re: Veci pamati uz zemes gabala
Autors: specs (---.zb.lv)
Datums: 05/11/2012 22:25

Pamatu esamība gabalā, vienalga vai vecu vai jaunu, ir būtisks iemesls sarunai par cenas samazināšanu un ne tikai pamatu aizvākšanas pašizmaksas apjomā. Protams, ja zeme blakus un bez pamatiem maksā par 1000Ls dārgāk, tad ar šo nav vērts ielaisties.
p.s.apkārtnes skati neliecina par zemes atrašanos blīvi apdzīvotā vietā, tāpēc domājams tuvākajā apkārtnē ir pieejamas citas alternatīvas.

Re: Veci pamati uz zemes gabala
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 06/11/2012 08:47

Man tieši tādi ir netālu kaimiņos. Garantēju, ka sākti būvēt 90-o sākumā un pamesti. Tad jau nauda bija pārsvarā tikai bandītiem un tādi tolaik ilgi nedzīvoja...nu tas vismaz man kaimiņos eošā veidojuma stāsts.
Pelķe 100% liecina par to, ka tas ir gruntsūdens, ja vien pagrabā nav betonēta grīda un ir salijis lietus. Ja nav betonēta, tad tāda situācija, ka peļķe šitā stāv virs gruntsūdens līmeņa nav iespējama. Nezinu, man jau liekas, ka betona klučiem zemē nekas notikt nevar - tie slapjumā paliek tikai labāki. Vienīgais, kas var būt - armatūra parūsējusi un java no šķirbām izbirusi, bet - tā kā pamatu blokos armatūras ir vai nu maz, vai nav vispār, tad satraukumam nav pamata. Vot reāls kreņķis ir tie ķieģeļi - vismaz manām kaimiņu "pilsdrupām", kā mēs viņas esam iesaukuši, dzeltenie 90-o sākumā mūrētie ķieģeļi ir 100% nojaucami un izmetami, jo, papildus javas sabiršanai lietus ietekmē, tie paši visi ir sasprēgājuši un saplīsuši. Izrādās ķieģelis lietus ietekmē ir pavisam neizturīgs materiāls Vispār slapjā vietā pagrabs ir neprāts, bet ja ir 100% pārliecība, ka no slapjuma var tikt vaļā, tad super lieta - var apkures katlu brīvi nolikt, visādu drazu sakrāmēt, darbnīciņu uztaisīt. Ar pārseguma paneļiem gan es būtu ļoti uzmanīgs, jo tādam sarūsējot armatūrai tas kļūst bīstams. Faktiski ar perfi kaut kur jāpadauza pa kādam caurumam un jāapskata armatūras stāvoklis. Ja domā būvēties uz vecajiem pamatiem, tad obligāti noskaidro legālo pusi, jo lielākā daļa tajos laikos būvēto bija ne pa tēmu - vai nu pārāk tuvu robežai, vai vēl kāda cita papirokrātiska šaize, kas var sabojāt dzīvi nākotnē. Un ņem vērā, ka viens tāds pamatu bloks sver vismaz tonnu un tagad kaut ko kaut kur aizvest un izmest maksā nenormālu naudu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **     **  **     **  **     ** 
  **   **   **     **  **     **  ***   ***  **     ** 
   ** **           **  **     **  **** ****  **     ** 
    ***      *******   *********  ** *** **  **     ** 
   ** **           **  **     **  **     **   **   **  
  **   **   **     **  **     **  **     **    ** **   
 **     **   *******   **     **  **     **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727