UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
1. draudzējas ar biedru Trubiņu;
2. Ļoti viegls tarkšķis, diemžēl, trubu neuzmauksi;
7. Mans pirmais galviņu komplekts, par blatu pirkts, lietots Padomju Armijā, salauzta viena galviņa (19), rokturis, kā redzams, ar trubiņu nedraudzējas;
4., 5. - garākās ragu atslēgas, ko atradu;
8., 9. - gan ne uzgriežņu apjāšanai, tomēr daudz kur citur neaizstājams struments. Vienu Knipexu gan salauzu (skrūvspīlēs ;) )
Sata tools vai Hans tools
Autors:
Cezars
(---.balticom.lv)
Datums: 30/11/2012 18:43
Labdien. Interesē šo firmu atslēgu, muciņu komplekts privātām vajadzībām, tā teikt garāžā šad tad kautko paskrūvēt. Šodien izstādē (ķipsalā), bija abas firmas. Cik viņi ir kvalitatīvi varbūt kāds no Jums lieto vienas vai otras firmas instrumentus. Cenu kategorija diezgan līdzīga par lielo komplektu sata tools 105Ls, bet hans tools 140Ls. Varbūt zinat ieteikt kādu citu firmu.
Sata tools [www.satatools.lv]
Hans tools [www.hanstool.com]
Paldies.
Sata tools [www.satatools.lv]
Hans tools [www.hanstool.com]
Paldies.
Re: Sata tools vai Hans tools
Autors:
Niks
(---.neonet.lv)
Datums: 30/11/2012 19:38
Gedore - instrumenti uz mūžu, ja lieto garāžas vajadzībām.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.105.---)
Datums: 01/12/2012 06:54
Komplekti, kas maksā trīsciparu skaitli, ir ar 3/4" četrkanti? Dažreiz man ir licies, ka tādu vajadzētu, tomēr līdz šim vieglajiem auto un to piekabēm esmu izticis ar 1/2". Vairums pašu galviņu (piemēram, gan veikalos nopērkamie krievu komplekti, gan Proline iekš Depo) ir pietiekami izturīgas (varbūt izņemot dažas ļoti mīkstas, kuras lēti pirku Latgalītē, savukārt daža padlaiku ir izrādījusies trausla un sadrupusi). Grūtāk ir ar kātiem, uz kā viņas likt. Vienīgais kāts, kuru pat ar 32 mm galviņu nav izdevies ne nolauzt, ne saliekt (pat pagarinot ar cauruli), ir Depo nopērkamais garākais no Proline (ar rievotu kāta paresninājumu).
Vēl no t.s. "zvaigznīšu" atslēgām (nakidnoj kļuč) pat ar lielu kuvaldometru nav izdevies nolauzt Unior Lsi, ko pirku instrumentu veikalā, kurš zem rūpnīcas "Sidrabe" Krustpils ielā. Tās gan bija lētākās tai veikalā nopērkamās, toties pieejami, piemēram, populāru izmēru pāri kā 17 x 19, nevis, piemēram, 16 x 17 un 18 x 19. (16 gan bija kautkur Folkswāgenam). Kad nopirku Hondu, vienā sestdienā salauzu visas atslēgas, kas mājās bija uz 14 (Hondai uz 14, nevis uz 17, ir vairums uzgriežņu M10). Pēc tam Cenuklubā paķēru "kwb", ko pagaidām, mērēni kuvaldojot, neesmu nolauzis.
L veida seškanšus varu rekomendēt garos (it kā vācu), kas pa vienam nopērkami Delvē. Tur ir arī komplekti, tomēr komplektos ietilpstošie ir īsāki. Zem slodzes elastīgi vērpjas kā atsperes, tomēr nolauzt nav gadījies.
Vēl no t.s. "zvaigznīšu" atslēgām (nakidnoj kļuč) pat ar lielu kuvaldometru nav izdevies nolauzt Unior Lsi, ko pirku instrumentu veikalā, kurš zem rūpnīcas "Sidrabe" Krustpils ielā. Tās gan bija lētākās tai veikalā nopērkamās, toties pieejami, piemēram, populāru izmēru pāri kā 17 x 19, nevis, piemēram, 16 x 17 un 18 x 19. (16 gan bija kautkur Folkswāgenam). Kad nopirku Hondu, vienā sestdienā salauzu visas atslēgas, kas mājās bija uz 14 (Hondai uz 14, nevis uz 17, ir vairums uzgriežņu M10). Pēc tam Cenuklubā paķēru "kwb", ko pagaidām, mērēni kuvaldojot, neesmu nolauzis.
L veida seškanšus varu rekomendēt garos (it kā vācu), kas pa vienam nopērkami Delvē. Tur ir arī komplekti, tomēr komplektos ietilpstošie ir īsāki. Zem slodzes elastīgi vērpjas kā atsperes, tomēr nolauzt nav gadījies.
Autors:
Didzisp
(78.84.232.---)
Datums: 01/12/2012 09:18
Pilnīgi piekrītu Vienstāvs. Es skrūvēju diezgan daudz jo sanāk trīs ģimenes autiņus remontēt un protems visādas citas štelles skrūvēt. Tai pat laikā mierīgi iztieku bez atslēgu komplekta pa 150Ls. No krievulaikiem vēl divi muciņu komplekti un neviens nav salūzis. Klāt piepircis esmu visādus pričendaļus , bet tikai to ko vajag, nevis ko kāds tai komplektā sallicis. Vispār jau laba atslēga ir jājūt rokā, nevis jaskatās uz spīdīgu firmas uzrakstu. Instrumentus nevar tā vienkārši ieiet vienreiz bodē un visus nopirkt, tie savācās pakāpeniski dzīves laikā. Man vienmēr smiekli nāk par cilvēkiem,kuri izrāda savu darbnīcuun skaidri redzams, ka tie štromi nav brūķēti, bet kalpo saimniekam kā krāniņa pagarinātājs :)
Autors:
Vienstāvs
(212.93.105.---)
Datums: 01/12/2012 10:31
1. draudzējas ar biedru Trubiņu;
2. Ļoti viegls tarkšķis, diemžēl, trubu neuzmauksi;
7. Mans pirmais galviņu komplekts, par blatu pirkts, lietots Padomju Armijā, salauzta viena galviņa (19), rokturis, kā redzams, ar trubiņu nedraudzējas;
4., 5. - garākās ragu atslēgas, ko atradu;
8., 9. - gan ne uzgriežņu apjāšanai, tomēr daudz kur citur neaizstājams struments. Vienu Knipexu gan salauzu (skrūvspīlēs ;) )
Autors:
Cezars
(---.balticom.lv)
Datums: 01/12/2012 11:19
Vakar pārskatot komplektus man ar radās doma, ka ne viss, kas tai kastē salikts ir vajadzīgs un iespējams dažas muciņas un tamlīdz vispār nebūs vajadzīgas. No otras puses ja nu vajag, tad izjaucis kādu iekārtu negribēsie pēc vienas muciņas vai cita verķa skriet uz Depo un tamlīdz. Faktiski mani interesē daudzmaz kvalitatīvs tarkšķis un neesmu pārliecināts vai tajos lielajos komplektos viņš tāds ir. Cik noprotu, tad tas Proline ir OK. Paldies par informāciju.
Autors:
Spuldzīte
(46.109.141.---)
Datums: 01/12/2012 12:20
No proline ok ir tikai tas varatoks Vienstāva bildē un muciņas - tās viņiem ražo kvalitatīvas.
Tiešām - gan īsās, gan garās muciņas ir ļoti labas - pat skan viņas "kvalitatīvi" man ir izturējušas gan varatoku + 2m trubu, gan pneimatiku
rokas instrumenti gan ir sūdi - 6kantes, torxi, skrūvgirži plaķenes, knaibles, tirkšķenes - širpotrebs.
Tiešām - gan īsās, gan garās muciņas ir ļoti labas - pat skan viņas "kvalitatīvi" man ir izturējušas gan varatoku + 2m trubu, gan pneimatiku
rokas instrumenti gan ir sūdi - 6kantes, torxi, skrūvgirži plaķenes, knaibles, tirkšķenes - širpotrebs.
Autors:
Didzisp
(78.84.232.---)
Datums: 01/12/2012 12:53
Es jau teicu, ka instrumenti jāpērk uz čuju. Kaut uzsit muciņu pret dzelzi un var sajust, bleķis, vai kārtīgs tērauds. Man nejauši sanāca nopirkt vienu muciņu komplektu uz akciju pa 15Ls. Tai komplektā bija kurbulis, kura manā instrumentu klāstā nebija un tā materiālam nav nozīmes, garais, īsais stienis un vēl šādi tadi pribambasi. Par muciņām uzreiz nodomāju, ka sū** un būs jāmet miskastē. Tak nē, iztur pat metrīgu trubu kad griež. Tirkšķis gan tai komplektā bija sū**, bet nu pa to naudu, ko var gribēt :) Ja par brendiem, tad piemēram Bosch urbju komplekts pa 7Ls ir Maxsimas veikala urbju komplekta pa 1,5Ls līmeni. Nu ka nav urbju ta nav. Nezinu, varbūt krutka trāpijās.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.105.---)
Datums: 01/12/2012 16:50
Es vēl no Proline Depo mēdzu pirkt garos metāla urbjus un dažādus ⬡ 1/4" skrūvjgriežņu uzgaļus.
Autors:
aaaa
(84.237.191.---)
Datums: 01/12/2012 18:51
Esmu runājis ar cilvēkiem, kas gadiem autoservisā strādājuši un abi vienbalsīgi teica, ka ir izmēģinājuši visu, bet ja tie štrumi ir naudas pelnīšanai, tad Wurth štrumiem konkurentu principā neesot. Jā dārgi, bet ilgtermiņā sanākot paši izdevīgākie un paši uzticamākie.
[www.wurth.ch]
Varbūt mājas lietotājam tiešām nav vērts tādos investēt, bet kā Rx reiz teica, bez cenas tomēr svarīgs ir arī darbaprieks, ko reizēm piemirstam.
[www.wurth.ch]
Varbūt mājas lietotājam tiešām nav vērts tādos investēt, bet kā Rx reiz teica, bez cenas tomēr svarīgs ir arī darbaprieks, ko reizēm piemirstam.
Autors:
aaaa
(84.237.191.---)
Datums: 01/12/2012 18:53
Izrādās šamiem ir internet-veikals:
[wueko.wuerth.com]
[wueko.wuerth.com]
Autors:
aaaa
(84.237.191.---)
Datums: 01/12/2012 18:59
Heh, pat mūsmēlē sadzejota lapa:
[www.wurth.lv]
[www.wurth.lv]
Autors:
Rx
(---.bn.ngn.lv)
Datums: 01/12/2012 20:13
Tā kā tiku pieminēts...( paldies aaaa! ), tad mazliet atļaušos par šo tēmu. Tā nu sanācis, ka man ir trīs "darbnīcas" kurās ik pa laikam vajag atrisināt skŗūvēšanas uzdevumu, lielākā vai mazākā mērā. Ar vienu atslēgu nepietiek. Tāpēc man ir savi piegājieni šāda jautājuma risināšanā: Augstākas kvalitātes ( bet ne augstākās kvalitātes) atslēgas pērku tikai plaši pielietojamiem izmēriem. Paši jau zināt, kas tie ir. Un , jā, divus komplektus parastās atslēgas, jo bieži vajag divas atslēgas, vienādas, lai skrūvi atgrieztu, vai aizgrieztu. Sevišķi pētu seškanta aptverošās atslēgas: to maliņu precizitāti, "aizliegto zonu". Aizliegtā zona ir tā, kad uzliekot uz uzgriežņa, kas pieguļ plaknei, saskares laukums ar atslēgu. Bieži ir atslēgai fāzīte, kas neizmanto visa uzgriežņa sānu maliņu laukumu. Tāpat arsenālā noteikti ir universālās atslēgas: stellatslēgas, pašnoturošās ar fiksāciju ( spīļatslēgas), roratslēgas. Jā, par tām arī būtu laba saruna. Vecās konstrukcijas stellatslēgas šād tad der...Bet nu jau ir augstas precizitātes, ar milimetru skalu, mazu lufti, precīzu satverošo daļu... Roratslēgas arī dažādas konstrukcijas, un gadās, ka tieši tās dod risinājumu. Labs stellatslēgu komplekts dod naudas ietaupījumu, jo nevajag iegādāt visas pasaules skrūvju izmēru atslēgas. Nu protams, labāk ar precīzi vajadzīgāko...Bet: Galvenais: ir atrisināt skrūvēšanas uzdevumu. Un ja tāds ir biežāk...jāpērk precīza atslēga. Viss komplekts top laikā. Vienā reizē nenopirksi, ( ja nu naudas daudz...var nopirkt gandrīz visu nepieciešamo). Katram veidojās sava attieksme pret cenu. To nevar uzspiest. Jā, neaizskartā tēma ir "skrūvjgrieži". Tur jau citas problēmas, kas ir no "abiem galiem". Tas ir: skrūvgriežā gals, tā cietība, stiprība, trauslums, garums, un no otras puses, kāts. Kāts arī nosaka daudz. Vai būs tulznas, prieks griezt...tā teikt tāds skrūvgriezis, par kuru lakonoski jāsaka" MANS MĪĻĀKAIS SKRUVGRIEZIS" ...un ja tas pazūd....lielas skumjas...Paldies ka izlasījāt. Lai atskrūvējas sarūsējušās un ir vajadzīgā atslēga...