UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 4 no 4
Re: Radiatori un/vai siltā grīda?
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 25/03/2008 18:10
JanisJanis, izlasi varbūt pats kārtīgi. "Some problems" attiecas uz laika periodu no 1945. līdz 1950. gadam. Nu un? Ko tu ar to gribēji teikt?
Kurš mūsdienās lieto metāla caurules un gāž grīdā 70 līdz 80 grādus siltu ūdeni?
Tālāk lasi pats savu piedāvāto dokumentu, kur ir teikts, ka pēc 1970. gada, tehnoloģijai attīstoties visas šīs problēmas tika atrisinātas.
Turpini meklēt.
Kurš mūsdienās lieto metāla caurules un gāž grīdā 70 līdz 80 grādus siltu ūdeni?
Tālāk lasi pats savu piedāvāto dokumentu, kur ir teikts, ka pēc 1970. gada, tehnoloģijai attīstoties visas šīs problēmas tika atrisinātas.
Turpini meklēt.
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 25/03/2008 18:13
JanisJanis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pareizi automaatika var saluuzt kas tad buus!?
> Radiators tachu silda bez visaadas automaatikas!
Tikai ne gadījumā, ja automātika ir variantā, kad bez elektrības padeves termogalva ir aizvērtā stāvoklī.
-------------------------------------------------------
> Pareizi automaatika var saluuzt kas tad buus!?
> Radiators tachu silda bez visaadas automaatikas!
Tikai ne gadījumā, ja automātika ir variantā, kad bez elektrības padeves termogalva ir aizvērtā stāvoklī.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 26/03/2008 09:23
Mīļie kolēģi, vai par "žoga faktoru" esat jau aizmirsuši???? Ja nu kādam ir gan siltās grīdas, gan uzcelts žogs, tad gan varētu rasties problēmas! Es nemaz negribu pieminēt tukšus izēstus katlus!!!!
Autors:
xxxxxxxxxx
(87.226.34.---)
Datums: 26/03/2008 16:54
Ja taisniba ka vevajag visur likt siltas gridas!
Es izdariju sadi: tolete, vannasizstaba un pie gultas izliku siltas gridas.
Padoma labi kur tev taisit siltas gridadas ,lai butu pasam patikamak :)
Bet no otras puses EKONOMIJA.
Es izdariju sadi: tolete, vannasizstaba un pie gultas izliku siltas gridas.
Padoma labi kur tev taisit siltas gridadas ,lai butu pasam patikamak :)
Bet no otras puses EKONOMIJA.
Autors:
siltā grīda
(159.148.190.---)
Datums: 28/03/2008 14:19
Taisot kombinēti gan radiatorus, gan silto grīdu, vai ir ok to visu slēgt pie viena un tā paša kolektora (t.i. radiatoru cilpas un grīdu cilpas)? Neesmu spečuks, bet gribas pēc loģikas saprast. Un ja viss saštepselējas pie viena un tā paša kolektora, tad kā tiek panākts, ka grīdās plūst 30C, bet radiatoros 50C? Sakiet termogalvas uz atplūstošām grīdu caurulēm? Bet tām taču ir tikai 2 stāvokļi - ciet un vaļā. Ciet veras, ja 30+C, vaļā, ja 25C? Atverās un grīdā ietek apkure 50+C, kamēr tek pa grīdu - atdziest, bet vienalga ieplūstošajā galā būs krietni karstāks ūdens, nekā atplūstošajā. Ņemot vērā, ka cilpas garums ir ~100m, siltuma starpībai grīdā dažādos telpas punktos vajadzētu krietni atšķirties. Kāds, kam pieredze, var to man prasti apskaidrot, lūdzu??
Jeb es veikalā kaut ko ne tā sapratu, un termogalvas laiž cauri ūdeni nepārtraukti, tikai plūsmu regulē? Bet arī tad ieplūstošajā galā ūdens būs 50+C silts. Nesaprotu...
Jeb es veikalā kaut ko ne tā sapratu, un termogalvas laiž cauri ūdeni nepārtraukti, tikai plūsmu regulē? Bet arī tad ieplūstošajā galā ūdens būs 50+C silts. Nesaprotu...
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 28/03/2008 14:51
Sistāma ir pavisam vienkārša. Pie silto grīdu kolektora gala ir vītnes, uz kuras tiek uzskrūvēts speciāls mikseris (būtībā cirk. sūknis), kas grīdu atpakaļgaitu maisa ar no katla nākošo karsto ūdeni. Man ir tā uzstādīts - sākumā likās nenormāli, jo sanāk, ka katla cirk. sūknis darbojas pret miksera sūkņa virzienu. Nomierinājos, kad tieši tādu shēmas zīmējumu atradu Uponor mājas lapā. Rezultātā varu laist uz radiatoriem kaut 100 grādus, uz grīdām ies kaut kas pavisam cits. Bez miksera tā normāli radiatorus ar grīdu salikt kopā nevar - zinu meistarus, kas itkā tā taisa, bet tas ir nereāli un nepareizi.
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 28/03/2008 15:13
Apskaties šeit - te ir parādīts kā pareizi jāsajūdz grīdas ar radiatoriem:
[www.uponor.lv]
Jāņem fails "Profi pastāvīgās temperatūras regulācijas mezgls".
[www.uponor.lv]
Jāņem fails "Profi pastāvīgās temperatūras regulācijas mezgls".
Autors:
apkure
(87.226.66.---)
Datums: 15/04/2008 13:14
Silto grīdu un radiatoru montāža par viss pieejamākajām cenām un labas kvalitātes materiāliem, nodarbojamies arī ar santehnikas un kanalizācijas montāžu. Ja rodas jautājumu droši rakstiet vai zvaniet uz tel. 2 66 50 777
Pašreizējā: 4 no 4