UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Hermētiskas garāžas durvis
Autors: alrumee (87.110.241.---)
Datums: 09/01/2013 19:41

Labvakar,

Vajadzīgs risinājums upes noturēšanai ārpus pagraba :)
Mājas pagrabstāvā pa garāžas durvīm plūdu laikā dažreiz ieplūst ūdens (pats tagad esmu pieredzējis 1x). Garāžas durvis ir zemākā vieta, pārējais zemes līmenis ap māju ir 2m augstāks. Pagrabstāvs ir ap 3m augsts, 140 kvm, ūdens līmens var būt max 90cm. Ir variants taisīt valni, esmu jau gandrīz nolēmis to darīt, apjoms nav pārāk liels bet vēl meklēju citus variantus.
Varbūt kādam ir kādas domas un pieredze par hermētiskām durvīm, saprotu ka tām jābūt no dzelzs, diezgan pamatīgas konstrukcijas, ar gumijas blīvēm un kautkādām skrūvēm ar ko kārtīgi piespiest to gumiju. Noblīvēšanu varētu veikt 1x gadā pirms plūdiem, pārējā laikā lietot kā parastas durvis.
100% hermētiskums diezvai būs bet būtu labi vismaz tā lai ar kādu sūkni 5-10 kubm/h varētu noturēt ūdens līmeni zem pagraba grīdas līmeņa.

PALDIES

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: Rx (77.38.137.---)
Datums: 09/01/2013 20:43

Tikai domas: Latvijā ir piepūšamo laivu ražotāji.( Bush, Dulkan..). Ražo no PVC materiāla, jebkuras piepūšamas formas. Ja izveido piepūšamu "spilvenveidīgu cilindrisku desu", to ierobežo no visām pusēm, tā, lai piepūšot labi piegultu plaknēm, bet ūdens spiediena rezultātā paliktu uz vietas. Kā, piemēram, rāmis pirms garāžas durvīm, sāni rāmim izveidoti tā, lai gar to ārējo malu arī neiet tālāk ūdens, bet iekšējo malu noblīvēs piepūšamā desa. Var likt arī vienu desu virs otras, tā iegūstot Jūsu 90cm aukstuma. Kā izveidot rāmi tā, lai labi noblīvētos? Iztaisa rāmi, piepūš kā laivu. Un sānos tos tehnoloģiskos caurumus, kas netie noblīvēti, aizpūš ar pašcietējošām putām, pirms tam ar kādu aizsarglīdzekli apstrādājot, lai nelīp pie "piepūstās desas" Var ar skoču pielīmēt attiecīgajās vietās polietilēna plēvi pie "desas". Tas aizsargās salipšanu. Putas mazliet laiž ūdeni...bet ļoti maz. Un, tas viss jāsagatavo laicīgi, lai putas sacietē. Kā arī jāpūš putas pie pilnīgi nepiepūstas "desas", lai vēlāk pilnīgi piepūšot, labi noblīvētos. Un tad, pēc plūdu beigām, rāmi noliek glabāšanā, "desu" tāpat kā laivu, ēniņā, labāk mazliet piepūstu...bet par tās glabāšanu desas izgatavotājam paprasiet. ...Tās tikai domas, kā varētu attīstīt domu, ja nepietiek ar smilšu maisiem, polietilēna plēvi, kas tiek piespiesta ar šiem maisiem.... Maisi ar smil`tim ir visātrākais risinājums, jo pasaulē tā arī notiek...

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: Vilnis_Radio (87.110.231.---)
Datums: 09/01/2013 23:12

Es domāju, ka blīvēt durvis ir pilnīgi bezcerīgs pasākums garāžai, es saprastu ja tā būtu zemūdene vai kuģis. Uzskatu, ka nereāli. Ūdens ieskries pa jebkurieni iekšā, pat ja iztēlojas, ka durvis noblīvētas.
Ja tā ir problēma, tad redzu tikai 2 variantus:
1) ar meliorāciju,
2) garāžas iekšpusē ierakt grodu (lai nesalstošā zona) un tajā ielikt iegremdējamo sūkni ar pludiņu un cauruli tad attiecīgi pēc iespējām iestrādāt un izvadu tur kur vēlas lai ūdens nonāk, kad grodā ienāk ūdens, tad sūknis izsūc pēc pludiņa iestatījuma.
Man dažreiz pavasaros, kad ir nenormāls ūdens pieplūdums un drena neņem pretī tā ir nācies cīnīties. Jāuzmanās, lai tā caurule nepaliktu pilna ar ūdeni kas varētu sasalt, tāpēc jāievēro kritums uz sūkņa pusi bez kūkumiem, kur sakrāties ūdenim. Arī sūkņa ražību var piemeklēt pēc baseina izmēra. Ja tur nav cunami, tad varētu pietikt pat ar samērā sīku un attiecīgi sīkām caurulēm.
Bet kopumā tā atsūknēšana ir ekstrēma lieta, jo ja gruntsūdens pārvelk pāri sarkanai līnijai, tad tur var pumpēt kā grimstošā kuģī - bez apstājas līdz nokrīt kopējais līmens.

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: Vilnis_Radio (87.110.231.---)
Datums: 09/01/2013 23:17

Atvainojos, neizlasīju par upi. Protams paliek tikai un vienīgi sūknis un valnis, pie kam brangs. Bet vispār jūtu līdzi, jo pret dabu nostāties ir smagi.

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: parks2007 (213.226.141.---)
Datums: 09/01/2013 23:47

Es šādā situācijā tās garažas durvis likvidētu,aizbetonējot ciet un iebrauktuvi aizbērtu līdz zemes līmenim ap māju,bet mašīnai uzbūvētu nojumi atsevišķi.
Tas pasargātu mājas pamatus no izskalošanas un katra ūdens līmeņa celšanās nebūtu jāgaida ar šausmām.....

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: alrumee (194.50.105.---)
Datums: 10/01/2013 08:50

parks2007 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es šādā situācijā tās garažas durvis
> likvidētu,aizbetonējot ciet un iebrauktuvi
> aizbērtu līdz zemes līmenim ap māju,bet
> mašīnai uzbūvētu nojumi atsevišķi.
> Tas pasargātu mājas pamatus no izskalošanas un
> katra ūdens līmeņa celšanās nebūtu jāgaida
> ar šausmām.....

Arī par šo variantu esmu domājis, bet tomēr vajag tās garāžas durvis palielāku krāmu ienešanai, lai nav jānes caur pirmo stāvu, mašīnu nelieku garāžā.

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: pamats topošais (213.175.95.---)
Datums: 10/01/2013 09:30

Cik ilgi jāaizsargājas no plūdiem? ja uz pāris dienām, varbūt var kādu valni, bet ja ilgāk, tad ūdens sūksies cauri. Tad jātaisa baigi nopietni-lai nesūcas cauri, sūkņi utt. Polderu sistēma.
Principā viss ir iespējams, kā nekā Nīderlande ir zem ūdens, jautājums tik par ciparu ;)

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: alrumee (194.50.105.---)
Datums: 10/01/2013 09:46

pamats topošais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Cik ilgi jāaizsargājas no plūdiem? ja uz pāris
> dienām, varbūt var kādu valni, bet ja ilgāk,
> tad ūdens sūksies cauri. Tad jātaisa baigi
> nopietni-lai nesūcas cauri, sūkņi utt. Polderu
> sistēma.
> Principā viss ir iespējams, kā nekā
> Nīderlande ir zem ūdens, jautājums tik par
> ciparu ;)


Uz pāris dienām tie plūdi, ceru ka ilgāk nē. Jāsūknē protams būs bet cauri valnim tā sūkšanās gan jau tik intensīva nebūs ka sūknis netiks galā.

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: Dzindzis (159.148.172.---)
Datums: 10/01/2013 09:56

Vispār upes parasti aptur ar dambjiem. No dzīves pie Olaines netālu no Misas ir dārzs ar māju.Zemei slīpums ir uz upes pusi. Trīs pusēs ir uzbetonēta sēta ar pasētu. Pasētas augstums ir ~1m 80% pavasara plūdu pasēta notur.

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: pamats topošais (213.175.95.---)
Datums: 10/01/2013 10:56

Nu, re-jātaisa valnis. Tikai jāpadomā par hidroizolāciju. Varbūt plēves jāliek iekšā, tikai tādas, kas pāris gados nesadalīsies. Ja betonē, var kādu hidro efektu ķīmiju pielikt. Tikai jāizdomā, kā pāri valnim pēc tam tikt ;)

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 10/01/2013 11:45

Drenāža + sūknis. Ameriku nav jāatklāj, Kolumbs to izdarīja jau pirms 500 gadiem.

Variants kad pietiktu tikai ar drenāžu laikam būs tikai izteiktā reljefā, kad liekais ūdens parādās vien sniega kušanas rezultātā.

Re: Hermētiskas garāžas durvis
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (213.226.141.---)
Datums: 10/01/2013 19:38

Drenāža + sūknis?... pagraba pārveidošana par 'kuģi' ļoti smagi finansiāls pasāciens, jo vai tev pagraba grīda ir piesaistīta pamata sienām un tā noarmēta, lai spētu uztvert 9t/m2 spiedienu no apakšas! ... Tev jāveido hidrotehniska būve..



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **   *******   ********  **    ** 
 **         **  **   **     **  **        **   **  
 **          ****           **  **        **  **   
 ******       **      *******   ******    *****    
 **           **            **  **        **  **   
 **           **     **     **  **        **   **  
 ********     **      *******   **        **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727