UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Tenapors - vai laba skaņas izolācija
Autors:
Gatis_S
(195.62.134.---)
Datums: 18/08/2005 18:19
Labdien ļautiņi...
Esmu dzirdējis ka putoplasta plātnēm ir ļoti slikta skaņas izolācija, vai kāds šo informāciju varētu apstiprināt, varbūt kādam ar šo lietu ir nācies saskarties praksē...
Esmu dzirdējis ka putoplasta plātnēm ir ļoti slikta skaņas izolācija, vai kāds šo informāciju varētu apstiprināt, varbūt kādam ar šo lietu ir nācies saskarties praksē...
Re: Tenapors - vai laba skaņas izolācija
Autors:
Sencis
(159.148.150.---)
Datums: 18/08/2005 21:36
Celtniecības putoplasts loksnēs skaņu neizolē vispār, jo ir viegls un ciets. Testi rāda, ka gāzebtona bloku siena kas siltināta ar putoplastu laiž cauri pat neadaudz vairāk (!) skaņas kā siena bez siltināšanas.
Tas pats notiek grīdās - ir redzēti brīnumi, kad nopietnas firmas betonē grīdās putoplastu milzu platībās skaņas izolācijai. Pēc tam atnāk būvinspektors un jautā kāpec tur tik daudz putoplasta jo jēgas no tā nav gandrīz nekādas- troksnis kā iet, tā iziet cauri neabsorbējoties un nevājinoties.
Iegūstam tipisku dzīvokli kam skan pārsegumi. Par cik tas neatbilst akustiskajām būvnormām, principā ir pārkāpts likums un konstrukcija jālabo.
Ir pat gadījies redzēt putoplastu reģipša starpsienās- lielāku absurdu nevar iedomāties, jo tur tam nav pilnīgi nekādas jēgas. Siltums taču caur starpsienu neplūst... CIlvēki salasās prospektus un sāk piedēvēt vēlamās īpašības materiāliem, kam to nav un nevar būt to fiziskās uzbūves dēļ.
Diemžēl:(
Tas pats notiek grīdās - ir redzēti brīnumi, kad nopietnas firmas betonē grīdās putoplastu milzu platībās skaņas izolācijai. Pēc tam atnāk būvinspektors un jautā kāpec tur tik daudz putoplasta jo jēgas no tā nav gandrīz nekādas- troksnis kā iet, tā iziet cauri neabsorbējoties un nevājinoties.
Iegūstam tipisku dzīvokli kam skan pārsegumi. Par cik tas neatbilst akustiskajām būvnormām, principā ir pārkāpts likums un konstrukcija jālabo.
Ir pat gadījies redzēt putoplastu reģipša starpsienās- lielāku absurdu nevar iedomāties, jo tur tam nav pilnīgi nekādas jēgas. Siltums taču caur starpsienu neplūst... CIlvēki salasās prospektus un sāk piedēvēt vēlamās īpašības materiāliem, kam to nav un nevar būt to fiziskās uzbūves dēļ.
Diemžēl:(
Autors:
zztop
(80.232.128.---)
Datums: 18/08/2005 23:07
Senci, kas tie par testiem? Ļoti gribētos ar tiem iepazīties. Man liekas, ka Tu principā esi putuplasta nīdējs, tāds pat, kā "Tā lūk", jo visā forumā nevienu neitrālu vārdu attiecībā uz putuplastu neesmu dzirdējis. Topā Jums ir tikai dārgā vate, kuras cenā droši vien ir arī nauda, kuru Jums vatenieki maksā par smadzeņu čakarēšanu cilvēkiem.
Taa luuk
Taa luuk
Autors:
G
(80.233.176.---)
Datums: 19/08/2005 00:19
zztop
viņiem tiešām vatenieki maksā naudu - viņi strādā paroc:)
ak jā "tā lūk" jau vairs nestrādā (varam gaidīt jaunās reliģijas slavēšanu)...
viņiem tiešām vatenieki maksā naudu - viņi strādā paroc:)
ak jā "tā lūk" jau vairs nestrādā (varam gaidīt jaunās reliģijas slavēšanu)...
Autors:
Gatis_S
(195.62.134.---)
Datums: 19/08/2005 03:30
Nu vispār vāks... es mierīgs ļautiņš ar pietiekoši lielu naivumu te piesēžos un domāju kādu reālu info izdabūt, bet kas notiek - čakari-makari savā starpā... un tā arī nekādas skaidrības...
Autors:
G
(80.233.176.---)
Datums: 19/08/2005 16:40
Nepiekrītu gan.
Ja atmetam šo ļaužu vēlmi par visām varēm notirgot vati, tad viņu pasutajos vārdos ir iekšā patiesība, jā nedaudz pagriezta vates virzienā, bet vismaz ir informācija. Neviens jau neliedz putoplastam darīt šādu darbu, bet diemžēl viņi to vienkārši nedara. Un tāpēc mēs visi zinām cik laba ir vate un cik slikts ir putoplasts:)
Ja atmetam šo ļaužu vēlmi par visām varēm notirgot vati, tad viņu pasutajos vārdos ir iekšā patiesība, jā nedaudz pagriezta vates virzienā, bet vismaz ir informācija. Neviens jau neliedz putoplastam darīt šādu darbu, bet diemžēl viņi to vienkārši nedara. Un tāpēc mēs visi zinām cik laba ir vate un cik slikts ir putoplasts:)
Autors:
vates nīdējs
(80.233.228.---)
Datums: 19/08/2005 20:50
Ja nopietni tad ne vate ne putupolistirols nevar kalpot par efektīvu skaņas izolāciju. Šim nolūkam kalpo speciāli materiāli. Bet par "SENCI", kas ir vates darbonis es pilnīgi piekrītu. Gan jau tā vates slavināšana vienreiz beigsies, tāpat kā māju sienu elpošana ar tvaika izolāciju, ko starp citu vatenieki iesaka darīt un tad jautājums par elpošanu kautkā pazūd. Kautkas neiet tā īsti kopā. Neviens jau arī nerunā par to, kas notiek ja uz vates liek apmetumu un kāda tā paliek iekšējo spriegumu rezultātā. Vajadzētu kādu termo bildi uztaisīt ,lai visi redz kāda reālā situācija ir, un lai kāds pastrādā ar vati, cik veselīga tā ir. Celtnieki ir ekstāzē.
Autors:
vates nīdējs
(80.233.228.---)
Datums: 19/08/2005 20:53
Gati S. Par efektīvu skaņas izolāciju interesējies SIA Manass, Piņķos. Visu izstāstīs un parādīs. Pats pārbaudīju.
Autors:
urbikis
(62.85.28.---)
Datums: 19/08/2005 22:47
vates nīdējs gan nav talu no senca - slavee Manass, kas piedavaa isolgama gridaam, bet uz jautajumu neatbild.
ja pieejam jautajumam korekti - tad EPS nav labs skanjas izolacijas materials, jo tas ir stingrs materials, bet lai tas labi slapetu skanju tam jabut elestigam un te ir labs gan sia manass gan vate. gribat konkreti - visu izsaka dinamiskais stingrums (MN/m3). par to lietu kaut cik ticami ir aprakstits isover gramataa. ja gribas lietot eps, tad vacijaa taa lieta ir korekta un Basf piedavaa eps, kas tiesi domaats kaa skanjas izolacija, tas ir elstigs un dargs, bet LV tadu nerazo.
un pie komercinformacijas ir sakarigs raksts par so temu arii
[buvnieciba.delfi.lv]
Klusāks par ģipškartonu
ja pieejam jautajumam korekti - tad EPS nav labs skanjas izolacijas materials, jo tas ir stingrs materials, bet lai tas labi slapetu skanju tam jabut elestigam un te ir labs gan sia manass gan vate. gribat konkreti - visu izsaka dinamiskais stingrums (MN/m3). par to lietu kaut cik ticami ir aprakstits isover gramataa. ja gribas lietot eps, tad vacijaa taa lieta ir korekta un Basf piedavaa eps, kas tiesi domaats kaa skanjas izolacija, tas ir elstigs un dargs, bet LV tadu nerazo.
un pie komercinformacijas ir sakarigs raksts par so temu arii
[buvnieciba.delfi.lv]
Klusāks par ģipškartonu
Autors:
URBIKIS2
(80.232.128.---)
Datums: 19/08/2005 23:37
Bračka, tu gan te sāc runāt ne pa tēmu. Seko ko tauta prasa nevis kautko izgudro.Sviests
Autors:
urbikis
(62.85.28.---)
Datums: 22/08/2005 19:37
es arii sekoju - tauta prasa vai EPS ir labs akustikai, es rakstu ka nee un paskaidroju kapeec. kur ir problema!ja tev velk uz jutaam un emocijaam tad jaa, man pamatojums isti neder.
cieņā
cieņā
Autors:
martell
(159.148.190.---)
Datums: 23/08/2005 20:46
==> visiem gudriniekiem
Kā ir ar keramzītu? Vai tas starpstāviem nesanāk kā vislabākais skaņu absorbētājs?
Kā ir ar keramzītu? Vai tas starpstāviem nesanāk kā vislabākais skaņu absorbētājs?
Autors:
urbikis
(62.85.28.---)
Datums: 24/08/2005 17:30
par keramzitu - nee,
ja gribi faktus - skat. www.maxit.lv - tur var redzet cik labi tas slapee un salidzinasanai paskaties pie vateem, starpiba ir jutama, keramzits svakaks, bet par EPS, tas ir labaks. karamzita +, ka ta grida ir cieta, nav kaa ar vateem, ka var justs ka nedaudz amortizee.
ja gribi faktus - skat. www.maxit.lv - tur var redzet cik labi tas slapee un salidzinasanai paskaties pie vateem, starpiba ir jutama, keramzits svakaks, bet par EPS, tas ir labaks. karamzita +, ka ta grida ir cieta, nav kaa ar vateem, ka var justs ka nedaudz amortizee.
Autors:
ta luuk
(85.115.106.---)
Datums: 24/08/2005 20:59
Nu ja jaatziist ka G ir labi informeets;-)))
Buus jauzvana G. nez ka tev iet ;-)))
Lai vai ko es teiktu te vai kur citur tam visam ir kautkads pamats es pielniigi piekriitu ka runajot par EPS un citam lietam es vai kads cits izceelis savui materialu + un citu minusus ojektivs nav neviens shai valstii! Jo tie kas parstav produktu ari G izcelj sarunaas savu materialu +. Ja tas nau razjotajs tad tas ir cits cilveeks kas veido rakstus bet tur atkal ir nauda iesaistiita un ka var redzeet buvniecibas presee tad viedokljui stipri atskjiras no numura uz numuru!
Viekarshi runa iet par to ka katram materiālam ir sava vieta ...
Man jau principa pofig ko jus ieliekas siena, vienmer vajag uzklausiit abu pushu viedokljus! Un te ir viena no tadam vietam cits apliek un ap(&*^ cits pasaka pamotojot ar testiem vai citu infu.
Ta luuk
Buus jauzvana G. nez ka tev iet ;-)))
Lai vai ko es teiktu te vai kur citur tam visam ir kautkads pamats es pielniigi piekriitu ka runajot par EPS un citam lietam es vai kads cits izceelis savui materialu + un citu minusus ojektivs nav neviens shai valstii! Jo tie kas parstav produktu ari G izcelj sarunaas savu materialu +. Ja tas nau razjotajs tad tas ir cits cilveeks kas veido rakstus bet tur atkal ir nauda iesaistiita un ka var redzeet buvniecibas presee tad viedokljui stipri atskjiras no numura uz numuru!
Viekarshi runa iet par to ka katram materiālam ir sava vieta ...
Man jau principa pofig ko jus ieliekas siena, vienmer vajag uzklausiit abu pushu viedokljus! Un te ir viena no tadam vietam cits apliek un ap(&*^ cits pasaka pamotojot ar testiem vai citu infu.
Ta luuk
Autors:
Sencis
(159.148.150.---)
Datums: 25/08/2005 18:52
Jauki, ka izraisās argumentēta diskusija.
Testi ir elementāri, un nevajag apvainoties uz mani par to ka putoplasts skaņu neizolē.Vajadzētu apvainoties uz tiem kas jums apgalvo ka izolē bet pēc tam izrādās ka neizolē kad vairs neko nevar mainīt.
Testā paņem:
1) gāzebtona sienu bez nekā
2) gāzebtona sienu ar putoplasta silutmizolāciju
3) gāzebtona sienu ar vates izolaciju
Izmēra skaņas caurlaidību decibelos pēc attiecīgā standarta (skat www.akustika.lv-saites) un pieraksta rezultātus. Konstatē ka muris ar putoplastu laiz skanu cauri vairāk kāa pliks mūuris (nedaudz). Piepūla smadzenes un izsecina ka putoplasts nav laba skanas izolacija. Ar vati skanas caurlaidība samazinās. Tādus testus var veikt ari Latvijā.
Starp citu, vai lasijāt tresdienas Dienas Mājokli par Velves likstām? ( 24.augustā) . Tie ir tikai ziediņi... Un ne jau Velve ir tā sliktākā... Tur gan runa ir par mitrumu nevis skaņu, bet ideja tā pati - būvē nepareizi ar nepareizām konstrukcijām un cer kaut kā izslīdēt. Cer ka cilvēki tik maksās un smaidīs, un slavēs celtniekus un brīnum materiālus, kas dara visu, un ir lēti, un patīk celtniekiem.
Starpsienu tests:
3 sienas,70mm metāla karkass 2 kartas regipha no katras puses, 1- ar poliuratāna pildījumu - 32dB, 2- tukša - 45dB, 3- ar minerālvates pildijumu-52dB. Secinājums- siena ar poliuretāna pildījumu ir siktāka akustiski nekā tukša.
Ārsienu tests:
1) Smaga fasāde no betona vai ķieģeliem>80mm, silutmizolācija neietekmē skaņas izolāciju, skaņas izolācija >60 dB
2) Fasāde no vieglā gazbetona vai koka karkasa: a) bez siltumizolācijas ar apmetumu- 35 db, b) ar Putoplasta siltumizolāciju un apmetumu - 30 dB. c) Ar minerālvates siltumizolāciju un apmetumu - 40 dB. ( db atkarīgi no nesošās sienas biezuma un kostrukcijas). Secinājums- līdzīgi kā poliuretāns starpsienā, cieši piestiprināts apmests putoplasts uz vieglbetona vieglas fasādes pasliktina skaņas izolāciju.
Nav jau nekādu problēmu, attiecīgi skaņas izolācija jākompensē būvējot nesošo sienu no ievērojami masīvākiem materialiem.
Iesaku jautājumus par skaņu adresēt Latvijas akustikas apvienības speciāliestiem: [www.akustika.lv]. Droši vien viņi var veikt arī projekta un ēkas ekpsertīzi.
Testi ir elementāri, un nevajag apvainoties uz mani par to ka putoplasts skaņu neizolē.Vajadzētu apvainoties uz tiem kas jums apgalvo ka izolē bet pēc tam izrādās ka neizolē kad vairs neko nevar mainīt.
Testā paņem:
1) gāzebtona sienu bez nekā
2) gāzebtona sienu ar putoplasta silutmizolāciju
3) gāzebtona sienu ar vates izolaciju
Izmēra skaņas caurlaidību decibelos pēc attiecīgā standarta (skat www.akustika.lv-saites) un pieraksta rezultātus. Konstatē ka muris ar putoplastu laiz skanu cauri vairāk kāa pliks mūuris (nedaudz). Piepūla smadzenes un izsecina ka putoplasts nav laba skanas izolacija. Ar vati skanas caurlaidība samazinās. Tādus testus var veikt ari Latvijā.
Starp citu, vai lasijāt tresdienas Dienas Mājokli par Velves likstām? ( 24.augustā) . Tie ir tikai ziediņi... Un ne jau Velve ir tā sliktākā... Tur gan runa ir par mitrumu nevis skaņu, bet ideja tā pati - būvē nepareizi ar nepareizām konstrukcijām un cer kaut kā izslīdēt. Cer ka cilvēki tik maksās un smaidīs, un slavēs celtniekus un brīnum materiālus, kas dara visu, un ir lēti, un patīk celtniekiem.
Starpsienu tests:
3 sienas,70mm metāla karkass 2 kartas regipha no katras puses, 1- ar poliuratāna pildījumu - 32dB, 2- tukša - 45dB, 3- ar minerālvates pildijumu-52dB. Secinājums- siena ar poliuretāna pildījumu ir siktāka akustiski nekā tukša.
Ārsienu tests:
1) Smaga fasāde no betona vai ķieģeliem>80mm, silutmizolācija neietekmē skaņas izolāciju, skaņas izolācija >60 dB
2) Fasāde no vieglā gazbetona vai koka karkasa: a) bez siltumizolācijas ar apmetumu- 35 db, b) ar Putoplasta siltumizolāciju un apmetumu - 30 dB. c) Ar minerālvates siltumizolāciju un apmetumu - 40 dB. ( db atkarīgi no nesošās sienas biezuma un kostrukcijas). Secinājums- līdzīgi kā poliuretāns starpsienā, cieši piestiprināts apmests putoplasts uz vieglbetona vieglas fasādes pasliktina skaņas izolāciju.
Nav jau nekādu problēmu, attiecīgi skaņas izolācija jākompensē būvējot nesošo sienu no ievērojami masīvākiem materialiem.
Iesaku jautājumus par skaņu adresēt Latvijas akustikas apvienības speciāliestiem: [www.akustika.lv]. Droši vien viņi var veikt arī projekta un ēkas ekpsertīzi.
Autors:
urbikis
(62.85.28.---)
Datums: 26/08/2005 01:25
cik daudz latvija ir tadu, kas vispirms domaa un tad dara? izskatas ka tas slanis tikai veel veidojaas
Autors:
jurčiks birsš
(80.232.128.---)
Datums: 26/08/2005 17:52
Paroc, Senča personā, atkal turpina dezinformēt cilvēkus, kas nevienai citai firmai, kā tikai paroc, nepiemīt.
Uzreiz piebildīšu, ka kopumā skatoties, vate ir labāks skaņas izolētājs, kā putuplasts, bet pilnīga dezinformācija ir tā, ka uz gāzbetona uzliekot EPS, konstrukcijas skaņas izolācija pasliktinās. Ja fasādes siltināšanai izmantos, šim nolūkam paredzēto EPS 60 līdz EPS 80, nekad nebūs tā, ka skaņas izolācija pasliktināsies. Izmanto tu savu vati, piemēram ar blīvumu 200 kg/m3 skaņas izolācijai, nu diez vai kāds normāls rezultāts sanāks.
Senci, arī putuplasts skaņu izolē, tikai ir jautājums - kāds? un cik daudz? un tas pats attiecās uz vati, arī skaņu izolē, tikai - kāda? un cik daudz?
Autors:
Sencis
(159.148.150.---)
Datums: 26/08/2005 21:38
Protams. Lieciet pareizo putoplastu. Jādomā ka lielākā daļa cilvēku ir nedezinformēti tāpēc ārsienas siltina ar visparastāko un lētāko putoplastu. Un ar to efekts ir tieši tāds kā es rakstīju. Protams varētu rakstīt vēl par daudz labiem izstrādājumiem no putoplasta ko pie mums neizmanto, arī bieži vien nepiedāvā.
Šinī gadījumā es salīdzināju putoplastu, kas veido 95% no fasāžu silutmizolācijas gadījumā ar putoplastu ar vati , kas veido 100% no fasāžu siltumizolācijas gadījumā ar vati.
Es domāju, tāds arī bija jautājums, nevis par kādiem eksotiskiem materiāliem kurus varētu lietot ja gribētu.
Diemžel, atkal jāsaka, diemžel ka vatei skaņas absorbcijas īpašības praktiski nemainās blīvumu diapazonā no 30 kg līdz 180-200 kg. Līdz ar to nekāda speciāla vate nav jāmeklē- standarta fasādes vate arī dod šo skaņas absorbcijas efektu.
Autors:
Sencis
(159.148.150.---)
Datums: 26/08/2005 22:46
Starp citu: Nepietiekoša informācija vai noklusēšana arī ir dezinformācija.
Autors:
Loske
(80.232.228.---)
Datums: 26/08/2005 23:01
padzirdēju, ka firmai MANASS ir jauni skaņu izolējoši materiāli, bet cena ....no 4.50 Ls par kvadrātmetru. Taisos pie viņiem piebraukt, lai ko vairāk saprastu.