UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Par granulu katliem
Autors: karu sels (84.237.136.---)
Datums: 22/08/2005 23:37

Šur tur forumā izskanēja doma ka malkas - granulu katli ir neekonomiski, tas vai cits ir s---s. Es uzstādu katlus kurus kurina ar granulām, granulām - malku, tāpēc padalīšos pieredzē. Malkas - granulu katli nav sliktāki par tikai granulu katliem, un tās ir muļķības ''kas der visam neder nekam'', Viadrus Hercules ir malkas - granulu katls neliena montāža un to var kurināt ar malku, personīgi es esmu mainijis granulu katlus uz granulu - malkas, patēriņš nemainijās, mainijās tikai seks pie tīrīšanas, jo granulu katli ir ļoti jūtīgi pret granulu kvalitāti. Par degļu uzstādīšanu katlos, ja katls ir čuguna un to kurina ar malku un granulām - kpd krītas, jo čugunu nevar iztīrīt, ja tas ir tērauda katls - nebūs ne vainas. Pietam tās muļķībs par tērauda izdegšanu, nekas neizdeg, ja katlā neveidojas darva - kas katlu saēd, vai katlakmens, kas ir cauras vai vaļējas sistēmas sekas, tērauda katli kalpo 20 gadus un vairāk. Es esmu mainijis tērauda katlus, kas uzstādīti 15 gadus atpakaļ un ticiet man - ne jau tāpēc, ka tie būtu izdeguši. Ja nepiekrītat man - rakstiet uz karusels@#$%&inbox.lv - padiskutēsim

Re: Par granulu katliem
Autors: rex (80.232.253.---)
Datums: 23/08/2005 02:34

Gribētos vienreiz eviest skaidrību par tērauda katlu izdegšanu.Arī es esmu redzējis primitīvus,pašdarinātus tērauda katlus,kuri ir nokalpojuši 15;20;25 gadu.Visi šie katli no mūsdienu ketliem atšķiras ar lielu ūdens daudzumu katlā un vienkāršu iekšējo ūdens ceļu,kas arī nodrošina ilgmūžību,bet būtiski samazina lietderības k.. Mūsdienu katliem ir maximāli palielināts lietd.k. un līdz ar to ir maximāli sarežģīts ūdens ceļs.Tāpēc tehnoloģiski līdz galam nepārdomātos katlos ir vietas kuras pat ar sūkņa palīdzību tiek nepietiekami apskalotas,kas ir primārais izdegšanas cēlonis.Skābes ir tikai sekundārs faktors.

Re: Par granulu katliem
Autors: karu sels (84.237.136.---)
Datums: 23/08/2005 02:49

Pilnīgi pareizi, tikai vai to var saukt par ''mūsdienu'' katlu, ja ir problēmas ar apskalošnu?

Re: Par granulu katliem
Autors: Rx (80.81.49.---)
Datums: 23/08/2005 03:33

Jautājums: Vai tērauda katls izdeg?, vai tomēr aktīvo sārņu, ūdens rasas, nepareizas ekspluatācijas (zemas temperatūras uzturēšana katlā), rezultāts! Tērauds tā vienkārši nedeg! Deg čuguna redeles, lielā karstumā, ja labi padod skābekli. Katls varbūt izkorodē-izrūsē?

Re: Par granulu katliem
Autors: rex (80.232.253.---)
Datums: 24/08/2005 03:21

Manis augstāk pieminētie 15-25 gadīgie katli nekad nav pieredzējuši tā saukto PAREIZO EKSPLUOTĀCIJU t.i. vaļēja sistēma,degšanas laika paildzināšana kurinot ar mitru bērzu pie min. gaisa padeves u.t.t.Tieši tāpēc es sliecos domāt, ka šo agresīvo blakus faktoru loma nav izšķiroša katla piebeigšanā.Drīzāk tā ir ideāla atmazka tirgotājam vai ražotājam.Starp citu šī mana it kā"teorija" apstiprinājās sagriežot sadegušo ATMOS katlu.
Kas attiecas uz jautājumu-vai tērauda katls sadeg -,tad droši vien tas vairāk ir tautisks izteiciens.Kā tas formulējas no metāltehnoloģijas viedokļa-nezinu, bet galvenais jau ir saprast par ko ir runa.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********    *******   **    **  ******** 
 ***   ***  **     **  **     **  **   **   **       
 **** ****  **     **  **         **  **    **       
 ** *** **  ********   ********   *****     ******   
 **     **  **         **     **  **  **    **       
 **     **  **         **     **  **   **   **       
 **     **  **          *******   **    **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727