UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Ūdens tornis dārzā
Autors: Begemotc (212.93.105.---)
Datums: 13/03/2013 22:09

Galvenais, ko iegūstu ar 3m augstumu:
1. saule apspīd visu dienu - ūdens siltāks,
2. lielāks spiediens - trubu uz otru siltumnīcas galu fiksāk piepildīs. Siltumnica man 40 metrus gara.
3. konkrētajā augstumā ērti pievienot lietusūdens cauruli tā, lai pa apakšu brauktu cauri ar tehniku,
4. ir vēl citas mazsvarīgas nianses, ieskaitot pašdarinātu kapilāro laistīšanu, bet kur truba "ies" gar siltumnīcas jumtu un ik pa noteiktam gabalam vertikāli atzari zemē. Ja siltumnīca ir gara, tad ūdens ir jāpadod virs zemes, citādi jau pēc 10 metriem zem zemes ieraktā trubā tas būs auksts.

Starp citu dārza duša diez vai sanaks, jo līdz šim vienalga vai lietus vai akas ūdens, bet vanna, kurā saulē sildu ūdeni fiksi paliek gluma. Tādu ūdeni uz galvas nevēlos. :)

Par konstrukciju - jā, diemžēl man arī ne pārāk gribās taisīt no koka, bet no metāla izskatās, ka bez maz 120Ls materiālā vien... :( nepatīkami. Ja kubus ar pacietību dabūju pa 15Ls gab, tad pacietīgi padomāšu par torņa materiāliem. :)

Autors: Begemotc (212.93.105.---)
Datums: 13/03/2013 22:14

...un lieciet mierā elektrību. Es laistos pārsvarā ar lietusūdeni, man paliels mājas jumts gadījies. :)

Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 14/03/2013 08:24

Par glumību nostāvoties - no kā tā rodas? Novērota gan manam akas, gan pilsētu ūdensvadu ūdenim...

Autors: okots (81.163.73.---)
Datums: 24/03/2013 20:16

Laba lieta tā kubīgā muca. Es savu pacēlu 2m augstumā uz koka stabiem apmēram 100*200 , zem mucas kantains koka vainags arī 100*200. Uz zemes ieraktas, nolīmeņotas betona plātnītes 300*300 zem katras kājas un viss. 3 vasaras jau esmu laistījis dārzu, siltumnīcu un galvenais - pats mazgājies zem tās siltā ūdentiņā. Mucu vajag nokrāsot melnā krāsā, tad labak "pieķer" sauli.
Vienu rudeni ,gan sanāca ziepe. Biju jau iztukšojis mucu uz ziemu un liels vējš man viņu apgāza. Pavasarī bišku ar āmuru iztaisnoju kājas, pāris naglas , un muca turpina savu funkciju visu vasaru.

Autors: Begemotc (159.148.168.---)
Datums: 25/03/2013 16:35

Es dabūju dabīgi melnās mucas arī... :) Jau tagad, kad ārā ir -5, muca ir tik silta, ka var rokas sildīt. Domāju, ka efekts būs pat pārāk labs. :)

Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 25/03/2013 16:58

"dzīvs" piemērs:
[maps.google.lv]

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********    ******   **     **  **    ** 
 **    **  **     **  **    **  **     **  ***   ** 
 **        **     **  **        **     **  ****  ** 
 **        ********   **        *********  ** ** ** 
  ******   **          ******   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727