UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
impregnējums
Autors:
benedikc
(87.110.100.---)
Datums: 21/03/2013 11:02
Darboties ar koku ir patīkami, jo smaržo, bet kā ir ar impregnētiem dēļiem? Kam ir pieredze. Pēc tam varētu paviršāk krāsot, bet vai tādēļ vērts nedēļām ņemties ar impregnētiem dēļiem?
Re: impregnējums
Autors:
Vienstāvs
(212.93.96.---)
Datums: 21/03/2013 11:09
aaaa palabos, bet manuprāt minerālie (vara, hroma sāļu) antiseptiķi tipa Erlīts ir par kārtu nekaitīgāki kā tie, kas satur organiskās antibiotikas. Kas tur ko daudz ņemties? Izdari visu, kas vajadzīgs (apzāģē, apēvelē, izurb, izkal utt), tad ar gumijas cimdiem rokās noseptizē, nākamajā dienā vari darboties jau ar drēbes cimdiem.
Autors:
benedikc
(87.110.100.---)
Datums: 21/03/2013 11:21
Jau pārdošanā impregnēti. Cena praktiski neatšķiras. Nevar zināt, kas tas zaļganais ir.
Autors:
Viesturs470
(85.254.150.---)
Datums: 21/03/2013 11:39
Impregnēt ir jēga tad ja ir zināmi nelabvēlīgi eksplutācijas apstākļi un nomaiņa ir materiāl vai darbietilpīga piemēram sētas vai elektrības stabi.
Vēl viens aspekts ir koksnes aizstāšana ar mazvērtīgāku (skuju ar lapu), kur dabīgos impregnantus aizstāj ar mākslīgajiem.
Kokmateriāa galvenā ilgspējības ipašība ir tā, ka atškirībā no citiem materiāliem kalpošanas laikā notiek izlietotā materiāla dabīga atjaunošanās !
Vai kāds mūsu sencis domāja par zedeņu sētas vai aploka kārts impregnēšanu ?!?!?!??
Vēl viens aspekts ir koksnes aizstāšana ar mazvērtīgāku (skuju ar lapu), kur dabīgos impregnantus aizstāj ar mākslīgajiem.
Kokmateriāa galvenā ilgspējības ipašība ir tā, ka atškirībā no citiem materiāliem kalpošanas laikā notiek izlietotā materiāla dabīga atjaunošanās !
Vai kāds mūsu sencis domāja par zedeņu sētas vai aploka kārts impregnēšanu ?!?!?!??
Autors:
DsKs
(80.232.252.---)
Datums: 21/03/2013 11:47
pasen kad vel osta stradaju,tad visi eksportetie materiali tika bazti vannas ( tur pat osta ) un piepildija tas ar Sinesto antiseptiki ... materials palika zalgans ... kad pazuja tad viegli viegli zalgans
Autors:
Vienstāvs
(212.93.96.---)
Datums: 21/03/2013 11:52
Webā un reklāmas prospektos manuprāt sastāvu neuzrāda nekad. Uz ietiķetes gan, cik saprotu, gadījumam "ja norīts, uzrādīt iepakojumu".
Autors:
khe
(46.109.173.---)
Datums: 21/03/2013 12:01
Sastāvs un īpašības:
• Vara(II) karbonāts-vara(II) hidroksīds
• Tebukonazols
• Propikonazols
• Fenoxycarb
Tas par boshemit forte, kas zilgans, pēc tam zaļgans, izmanto pat stabiem. Ārā uz 15gadiem spiedienimpregnētiem.
• Vara(II) karbonāts-vara(II) hidroksīds
• Tebukonazols
• Propikonazols
• Fenoxycarb
Tas par boshemit forte, kas zilgans, pēc tam zaļgans, izmanto pat stabiem. Ārā uz 15gadiem spiedienimpregnētiem.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.96.---)
Datums: 21/03/2013 12:09
Nu, re - ne visi zaļie vienādi. Šim až 3 orgaņikas klāt...
Autors:
benedikc
(87.110.100.---)
Datums: 21/03/2013 13:32
Paldies! Skaidrs. Tad nu būs labāk jāuztaisa un pēc tam ārā vējā jākrāso.
Autors:
Rx
(91.188.39.---)
Datums: 21/03/2013 13:34
Ja atceros pareizi, Erlīts pēc uznešanas smērē rokas, kas ļoti kaitina...Bochemit Forte- iesūcās, nesmērē rokas. Es pat ar Bochemitu impregnetu ēvelētu dēli klāju ar laivu laku. Iegūst skaisti "sūnīgi zaļu" itkā beicētu virsmu. Un par tiem dēļiem, kas placī: Esmu redzejis, kā "studentiņš" ar pūšamo šprici ta pa virsu papūš...un cena klāt neadekvāti. Pats arī klāju divos veidos. Ar pindzeli, mazajām virsmām. Bet ar "pūtēju" lielajām. Ar pūšanu var vairākas reizes ātri apstrādāt. Kā zināms, jo dziļāk iesūcās, jo labāka aizsardzība.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.96.---)
Datums: 21/03/2013 13:42
Nevajag vējā. Jāimpregnē vasaras vakarā, kad saule norietējusi, lai vismaz 12 stundas dabon sūkties. Vai lietus laikā zem nojumes.
Autors:
benedikts
(91.105.8.---)
Datums: 21/03/2013 20:33
To Rx;
Ar kādu pūtēju labāk lielajām virsmām?
Ar kādu pūtēju labāk lielajām virsmām?
Autors:
Rx
(77.38.137.---)
Datums: 21/03/2013 20:46
Lielajām virsmām man ir tāds: Veco laiku: Ielej šķidrumu, daudzus litrus. Pumpē ar mašīnas pumpi gaisu līdz spiedienam. Tad tik pūš. Mazos laukumus ar tādu: 1,7L-2L ar rokas iemontēto pumpīti sapumpē gaisu, laiž tik vaļā... Tas mazais labāks tas, kam arī pūšanas diametru var mainīt, tā neizniekojot šķidrumu. Mazais tāds: Domāju ka lielo var arī izmantot to, kas dārniecībai paredzēts- miglošanai.
Autors:
benedikts
(91.105.8.---)
Datums: 21/03/2013 20:58
Paldies! Skaidrs.
Autors:
Gints__
(212.93.100.---)
Datums: 21/03/2013 21:00
Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Domāju ka
> lielo var arī izmantot to, kas dārniecībai
> paredzēts- miglošanai.
Tik kā pieredze rāda vajag pēc tam rūpīgi izmazgāt vismaz metāla daļas. Man bija palicis uz ziemu pēc pēdējās antiseptiķa smidzināšanas neizmazgāts, pavasarī vara trubiņa izrādījās vienkārši sadalījusies 2 daļās un vidus bij burtiski pazudis.
-------------------------------------------------------
> Domāju ka
> lielo var arī izmantot to, kas dārniecībai
> paredzēts- miglošanai.
Tik kā pieredze rāda vajag pēc tam rūpīgi izmazgāt vismaz metāla daļas. Man bija palicis uz ziemu pēc pēdējās antiseptiķa smidzināšanas neizmazgāts, pavasarī vara trubiņa izrādījās vienkārši sadalījusies 2 daļās un vidus bij burtiski pazudis.
Autors:
aaaa
(91.105.69.---)
Datums: 21/03/2013 21:02
Kur to koku paredzēts izmantot? Koka mājā impregnētus vai vismaz antiseptizētus iesaka tikai 2 dēļus - pamatu vainagdēlis un jumtā aplīstējums. Nekur citur antiseptizētu koku nevajag, par spiedienimpregnētu nerunājot. Spiedienimpregnētu vajag tikai tur, kur koks ir kontaktā ar zemi, ūdeni utt., kur tikai reizēm salīst- pilnīgi pietiek ar antiseptizēšanu. Ar pūšanu ir daudz lielāks patēriņš, jo aiziet vējā. Var pūst ar jebkuru smidzināmo, ar ko miglo kokus - mazo vai lielo pudeli, neko speciālu nevajag. Ar otu gan sanāk kvalitatīvāk un mazāks patēriņš. Tas pats Tebukonazols vispār no EU tiek ņemts laukā, jo ir bīstams/kaitīgs, bet nu atkal - nevajag spiedienimpregnētus materiālus nepareizās vietās izmantot - ja tas ir kāds āra terases cokoldēlis/brusa, tad kontakts ar cilvēku tur sanāk nekāds. Un zemē rokamos stabus utt. likt nespiedienimpregnētus - nu tādam mūžs nekāds. Es personīgi esmu baigais Erlita fans, jo organikas tur, vismaz cik man zināms, nav, ja nu vienīgi kāds šķīdības/iesūkšanās uzlabotājs. Kaitīgi jau ir organiskie pretsēņu preparāti. Trakākais jau ir koka gals, kas smuki uzsūc mitrumu. Es tādām lietām lēju Erlitu spainī un kokus liku iekšā vismaz uz 8 stundām - tad gals pats dabīgi "spiedienimpregnējas", tikai to pēc tam nedrīkst zāģēt nost, citādi visa piesūcināšana vējā. Skaidrs, ja grib riktīgi kaut kādu āra konstrukciju, kas tuvu zemei, zālei, vai vēl trakāk, jārok zemē, tad nu tur faktiski jāņem spiedienimpregnēts materiāls, jo tāds tomēr ir cita štelle. Labam spiedienimpregnētajam nozāģējot gabalu jāvar smuki redzēt, ka impregnējums ir iesūcies vismaz 1-2cm no virsmas. Ar pliku dēļa peldināšanu Erlita vannā neko tādu panākt nav iespējams. Paša pieredze ar spiedienimpregnēta materiāla krāsošanu - virsma viņam ir ar sāļiem un slikti krāsojas - es kārtīgi tīrīju ar asu lupatu pirms krāsošanas un vienalga tas tomēr nav tas pats, kas tīrs koks. Un neaizmirstam par skrūvēm/naglām spiedienimpregnētam - vai nu ar speciālu keramikas pārklājumu, vai no nerūsējošā tērauda, parastās cinkotās nekādā gadījumā - pārbaudīts. Karsti cinkotus nepieminu, jo pie mums neko tādu netirgo (Delvē gan redzēju kaut kādas pāris franču kokskrūves karsti cinkotas, bet neko vairāk).
Autors:
J
(78.84.242.---)
Datums: 21/03/2013 22:08
Un kā tad ar vēja kastēm un vēja dēļiem? Tur nevajag antiseptiķi?
Par to kaitīgumu - Bochemit Hobby satur borskābi bet nekādu problēmu - varot lietot pat iekšdarbos!
Par to kaitīgumu - Bochemit Hobby satur borskābi bet nekādu problēmu - varot lietot pat iekšdarbos!
Autors:
benedikc
(87.110.100.---)
Datums: 22/03/2013 12:32
Nu paldies! Man vajadzēs žogu aizsargāt, kad uztaisīšu. Varbūt jāmērcē abus galus erlitā un pēc tam jau gatavu jāpakrāso tā pavirši. Tad labi būs arī skrūvēm.