UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Koka paneļu mājas
Autors: retere (---.dati.lv)
Datums: 05/09/2005 22:10

Tagad modē ir celt koka paneļu mājas no OSB plāksnēm, vai tas ir droši tb labi? Domāju, vai tāda māja var būt silta un kalpot ne tikai par vasarnīcu, bet māju dzīvošanai arī ziemā, jo skatos, ka Ādažos pilns ar tādām.
Paldies!

Re: Koka paneļu mājas
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 05/09/2005 22:22

Autors: Jankas (62.85.58.---)
Datums: 07/09/2005 22:01

Nez ka tur sanaak ar tam OSB ipashibam vai var izmantot kā veeja izolaciju vai nee ? man jau licies vienmer ka tai ara kartei jabut gaisacaurlaidiigai. Nu kursh zin to shteli labaak sakiet !

Autors: saulite (62.85.28.---)
Datums: 07/09/2005 22:55

nu tagad to jau laikam visi zin - ka OSB nav diez ko elpojos. principaa tas nav butiski, kamer iekspusee viss ir ok - labi hermetiski ar plevi nopakots, bet ja iekspusee bus shaizes,piemeram, ap kontaktligzdaam nav taa kaa vajag, tad pec gadiem ir cau. un tad jau tiesaam labak lietot pa arpusi kaut ko gaisigaku.ir veci kas lieto sadu tehnologiju [buvnieciba.delfi.lv]

Autors: Martins. (80.233.142.---)
Datums: 30/09/2005 05:02

Ko jus visi nematies ar to osb liksanu koka karkasa majas tas vis ir galigi garam.Osb labi der gridam un jumtam bet nevis sienam. Ja buvet kartigu maju kura butu laba dzivosana vajag likt fibrolitu gan no arpuses gan no iekspuses un pa vidu ekovati.Tici man tiesam nenozelosi ka busi izterejis naudu druscin vairak neka par osb.

Autors: Sencis (159.148.150.---)
Datums: 30/09/2005 17:06

OSB vietā lietojiet pretvēja, grīdas, vai parasto reģipsi, kā Skandināvijā, pēc tam vai nu ventilācijas kārta un apdare, vai vate un apmetums. Ko dod OSB uz koka karkasa sienā, man arī nav skaidrs. Papildus tā ir ugunskura konstrukcija- reģipsis tur vinekārši ir vajadzīgs. Arī skaņas izolācija būs labāka. Vai tiešām OSB ir lētāka? Un daudz?

Nav nepieciešams nekāds mitrumizturīgais reģipsis, ja ārējā sienas kārta ir normālā stāvoklī un nav putoplasts.

Problēmas ar OSB:

1) deg
2) elpo sliktāk kā reģipsis
3) skaņas izolācija sliktāka
4) staigā mitruma svārstību rezultātā
5) pūst mitrumā, rada visi mikroorganismiem.

[www.civil.canterbury.ac.nz]

Autors: andrek (81.198.143.---)
Datums: 01/10/2005 04:09

OSB vai arī mitrumdrošs saplāksnis koka karkasa mājām aizvieto slīpos statņus-kā membrāna nodrošina sienas noturību garenvirzienā un veido pamatni fasādes apdarei; reģipsis ir trausls materiāls-tas vajadzīgo noturību nenodod. Pareizi izveidojot sienas pīrāgu (ar vēdspraugu starp siltumizolāciju un OSB)var nodrošināt visus siltumnoturības un elpošanas pamatnosacijumus.

Autors: spokss (83.136.143.---)
Datums: 01/10/2005 05:22

Tais pašos Ādažos var redzēt kāds mēsls ir tas fibrolits,es to neliktu pat bez maksas.

Autors: elements (81.198.186.---)
Datums: 05/10/2005 04:06

Bet par koka paneļu mājām tā arī neviens īsti neko nepastāstīja. Vai ir vērts vispār izvēlēties šo variantu? Vai labāk no blokiem?

Autors: v_t (85.255.66.---)
Datums: 05/10/2005 05:11

vai tēmas kaut nedaudz paskatījies?

[buvnieciba.delfi.lv]

Autors: Sencis (159.148.150.---)
Datums: 05/10/2005 23:01

Andrek,

Bet regipsis dara to pasu tikai ir labāks materials. Es neticu ka regipsis nedod pietiekoshu stingribu karkasam- trausls tas ir tikai lokāla spiediena vietās. Principā neesmu rdzējis ka Skandināvijā kāds par to uztrauktos. Karkasam ar soli 600 mm 1-2 stāvi tas ir pietiekoši stingrs. Bez tam parasti reģipsis tiek likts arī no iekšpuses. Ja loti nepieciesams, ārā jaizmanto grīdas regipsis vai vēja regipsis ( gyproc tāds ir, par citiem nezinu) kam ieksaa ir stikla skiedras armējums.

Veidojot ventilāciju starp OSB un siltumizolāciju konstrukcija tiek nevajadzīgi (ne priekš OSB, sarežģita principā) . Regipsis apvieno šajā vietā ugunsaizsardzību, skaņas izolāciju, stingrību un vēja barjeras funkcijas.

Pareizā konstrukcijā ar ārējo ventilējamo fasādi vai vati un apmetumu ( bez putoplasta!) šajā vietā mitrumnoturība NAV vajadzīga, jo mitrums tajā iekļūt vai rasties un uzglabāties nevar.

Autors: Martins. (80.233.142.---)
Datums: 22/10/2005 03:41

Spokam. Runa gāja par fibrolitu kas ir pareizi salikts un saskrūvēts nevis kaut kā par roku galam.Ja kādam ir lielāka interese par karkasa mājām ar un bez fibrolita tad rakstat.

Autors: k (---.034-4-73746f21.cust.bredbandsbolaget.se)
Datums: 24/10/2005 08:06

Jus salidzinat divus pilnigi dazadus materialus,kas ir diezgan neiespejami.Nesmu gan ieverojis,ka skandinavi izmantoru gipsi tadel,ka tas butu labaks.Gipsi izmanto pamata cenas del un darba stundu del.Piedevam skandinavija majas lielakoties tiek izgatavotas rupnieciski un atskiras izmeri gipsim no osb.Skandinafija ari fasades deli ir neeveleti.
OSB nebut nav tas materials, kas mitruma ta pust... Eksterjera parasti izmanto OSB 3 par ko pasi razotaji saka, ka esot mitrumizturigs un dgsanas atrums 30min tiesi tads pats ka gipsim.

Autors: Jānis Goloveckis (87.110.6.---)
Datums: 14/08/2007 06:35

element man Jums ir interesants piedāvājums attiecībā uz koka paneļu mājām. Atrakstat un es paskaidrošu jums sīkāk. Paldies!

Autors: kikis (81.198.16.---)
Datums: 26/03/2008 03:40

Man arii interesee koka panelju maajas,es runaaju par ruupnieciskajaam,piem.par FINE-TALOT BALTI maajaam,cik labas taas ir!Man pilniigi nav nekaadas saprashanas no buuvnieciibas,bet izveerteejot cenas un aatrumu,kaadaa tiek buuveetas koka panelju maajas,gribu dot tai priekshroku.

Autors: L&S (195.62.145.---)
Datums: 26/03/2008 08:45

kadu laiku atpakaļ ari dikti gribeju Fine-Talot maju,dikti jau smuka,bet viena nelaime dikti jaunu darga,ka ari tie puikas kas tur vada to procesu Latvijā kautkadi jaunu ļoti bezatbildigi-svarigi,beigās paliku pie tradicionālās majas,tomēr mūra maja ir un paliek vertiba,pie tam pie esošajām cenām un celtnieku izmaksām F-Talot uz doto momentu zaudē izmaksu ziņā,to ka viņi tur sola no 380-500ls\m2,:D,muld ka zariņa goves,
šada tipa maju var celt ja viņa ir letaka nekā tradiconālā mūra ēka,bet viņa tik un ta bus dargaka gala variantā,apkure,uzturešan un galu galā eksplutacijas ilgumā
SKALU MAJA IR UN PALIEK SKALU MAJA:D

Datums: 26/03/2008 22:05

Ir taada lieta,ka shii firma ar sho gadu saak shiis maajas razhot sheit pat Latvijaa,cik ar vinjiem aprunaajos,tad sola jau leeti un labi,karkass 200 ls par kvadraatmetru + veic visus darbus liidz atsleegai.Maaju lidz 150 m2 par +/- 50000 ls,nosleedzot liigumu un ar garantijaam!Tagad saaku domaat vai ir veerts uzticeeties,probleema arii taa,ka nav kas to muura maaju buuveetu ,arii dazhaadaam celtnieciibas firmaam uzticeeties nevar,gadaas visaadi,ja veel pats ko saprot no taam lietaam,tad jaa,meklee straadniekus un skaties uz nagiem,bet ja nav ne prakses,ne pieredzes,ne kaada sajeega cik kas maksaa un vai pareizi tiek buuveets......Sheit forumaa viss kas lasiits,kaa sabuuvee,ka komisijas nenjem pretii,lai labotu,papildus izmaksas!!!

Autors: Martins D (62.85.28.---)
Datums: 27/03/2008 09:56

Nu tad par tām karkasa ēkām... šāds izveles variants ir pat ļoti labs, tikai nevajag (nedrīkst) OSB izmantot ārsienā... tā vietā būtu jāliek fibrolīts vai Isoplaat pretvēja loksnes! Pilnībā atbalstu lietotāja Martins. ideju par koka karkasa ēkas tipu! Un nevajag noniecināt fibrolīt, kas ir šobrīd labākais materiāls latvijas klimatam.
Ja interesē sīkāka informācija par koka karkasa ēkām, tad droši rakstat!

Datums: 27/03/2008 10:47

Veel joprojaam par koka karkasa un koka panelju maajaam!Ko noziimee cementa skaidu plaaksne? Un no kaa razho fibroliitu?Veel arii jautaajums, ko izveeleeties labaak-koka karkasa vai panelju maaju??? Varbuut varat paskatiities buve.lv un pakomenteet....

Autors: Martins D (62.85.28.---)
Datums: 27/03/2008 10:58

kikis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Veel joprojaam par koka karkasa un koka panelju
> maajaam!Ko noziimee cementa skaidu plaaksne? Un no
> kaa razho fibroliitu?Veel arii jautaajums, ko
> izveeleeties labaak-koka karkasa vai panelju
> maaju??? Varbuut varat paskatiities buve.lv un
> pakomenteet....

Fibrolīts tiek ražots no koka ēveļskaidas (egle, priede) un kā saistvielu izmanto cementu! Man ieteikums būtu labāk izvēlēties koka karkasu māju!

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.